• 3 Σεπτεμβρίου, 2015

Ανάβαση Πορταριάς 2015 – Πηλιορείτικη Φιέστα !!

Ανάβαση Πορταριάς 2015 – Πηλιορείτικη Φιέστα !!

Τέλος Σεπτεμβρίου και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές το ραντεβού είναι ¨κλεισμένο¨ στην μεγάλη γιορτή που λέγεται Ανάβαση Πορταριάς στο Πανέμορφο Πήλιο.

Αγώνας που αποτελεί πρόκληση για τους πιστούς των αναβάσεων αφού η διαδρομή με τις ιδιαίτερες συνθήκες πρόσφυσης αλλά και τις πονηρές στροφές, όπου απαιτείται ακρίβεια αλλά και εύρεση κατάλληλου ελαστικού συνθέτουν το πάζλ που λέγεται ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ.

Την οργάνωση του αγώνα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου, έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου (Λ.Α.Β), με στόχο να προσφέρει ακόμη μία χρονιά ένα αγώνα προ πάντων ασφαλή και με πλούσιο θέαμα.

 

Ο αγώνας αποτελεί τον 6ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων & Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων.

 

Η προετοιμασία για την διεξαγωγή του αγώνα της 35ης ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ 2015 στις 26 – 27 Σεπτεμβρίου έχει αρχίσει και παρά την οικονομική κρίση το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, με όλους τους πρωταγωνιστές του θεσμού να δηλώνουν παρών.

Στο πρόγραμμα του αγώνα τώρα,  οι συμμετοχές ξεκινούν την 1η του Σεπτέμβρη

και λήγουν στις 18 Σεπτεμβρίου στις 10 το βράδυ. Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και από ώρα 08:00 – 11:00 θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων στον προαύλιο χώρο του Ξενοδοχείου Xenia Palace στην Πορταριά και εν συνεχεία στις 12:30 θα ξεκινήσει η διαδικασία των επίσημων δοκιμών η οποία θα πραγματοποιηθεί σε 3 σκέλη. Ημέρα του αγώνα η Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου με ώρα εκκίνησης στις 10:00 το πρωί.

Ο δρόμος για το Σάββατο 26/9 θα κλείσει στις 11:00 από την διασταύρωση Άλλης Μεριάς έως και το πέρας των δοκιμών (18:00) και για την Κυριακή 27/9 από της 09:00 το πρωί έως και το πέρας του αγώνα (14:00). Εναλλακτική διαδρομή μέσω Κουκουράβας – Μακρυνίτσας – Πορταριά.

Η Γραμματεία του αγώνα θα φιλοξενηθεί στο Ξενοδοχείο Portaria Hotel and Spa, καθώς και η απονομή των επάθλων στους νικητές η οποία θα γίνει μετά τον αγώνα και ώρα 15.00.

Πληροφορίες στο επίσημο site της Λέσχης www.lavolos.gr και στο τηλέφωνο/fax της Λέσχης 24210 55339, όπως επίσης στον κ. Δημ Γαρουφαλιά 6947156759 και τον Γεν. Γραμματέα κ. Γ. Μπέτα 6944590640.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους στον αγώνα μας.

 

Video των Μιχάλη και Δημήτρη Τσιντσίνη από την περσινή Ανάβαση Πορταριάς!


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …