• 1 Ιουλίου, 2015

Έργα, Κουρί και Επιχειρησιακό Σχέδιο απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο – έκδοση 27-06-2015

Έργα, Κουρί και Επιχειρησιακό Σχέδιο απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο – έκδοση 27-06-2015

Τροποποιήσεις και εγκρίσεις συζήτησαν κυρίως οι Σύμβουλοι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Αλμυρού, την περασμένη Τρίτη.

Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης, δεν πρόκειται για αλλαγές στην υλοποίηση έργων, αλλά λόγω συγκυριών, επαναδιαμόρφωση της σειράς προτεραιότητας έργων.

Έτσι ψηφίστηκαν: η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2015, η αναμόρφωση των εσόδων και εξόδων για την ίδια χρονιά, η έγκριση μελέτης για την Εσωτερική οδοποιία του Αλμυρού (ασφαλτοστρώνονται οι οδοί Αγ. Σεραφείμ και Αργυροπούλου και γίνονται παρεμβάσεις στον Κονταρόλακα και στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης).

Ο Σπύρος Ράππος κατέθεσε τρεις ερωτήσεις. Αρχικά συζητήθηκε ο λόγος της παύσης εργασιών της πλατείας. Ο Δήμαρχος, απάντησε ότι λόγω μη εκταμίευσης των χρημάτων έργων του ΕΣΠΑ ανά την επικράτεια, αναμένουμε τις πολιτικές λύσεις.

Έπειτα ζήτησε τον λόγο ελέγχου σε επαγγελματία στον πεζόδρομο εν ώρα αιχμής. Χαρακτηριστικά είπε: «Ντράπηκα για λογαριασμό μας… χρειάζεται ευαισθησία… δεν είναι δυνατόν σε ώρα αιχμής να φέρνετε σε δύσκολη θέση τον επαγγελματία». Ο Δήμαρχος στην απάντησή του, ανέλυσε το συγκεκριμένο ζήτημα, και τέλος δηλώνοντας αποφασισμένος, ότι θα προχωρήσει με τις νόμιμες διαδικασίες σε όποιον δεν καταβάλει τις νέες κατά πολύ χρεώσεις δημοτικών τελών.

Τέλος ζήτησε και πήρε τη διαβεβαίωση ότι λειτουργεί το μηχάνημα καθαρισμού κάδων.

Το σχέδιο περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης του Δημοτικού δάσος «Κουρί» απασχόλησε περισσότερο τους συμβούλους. Τελικά, ψηφίστηκαν οι παρεμβάσεις όσον αφορά την περιβαλλοντική του προστασία, αλλά όχι οι αισθητικές παρεμβάσεις, καθώς υπάρχουν προηγούμενες μελέτες που ζητούν αποσυμφόρηση του δάσους από τοποθέτηση διάφορων κατασκευών ή ζώων.

Ο Νίκος Τσανής, έθεσε το ερώτημα αν η κατεύθυνση είναι η προστασία ή η ανάπτυξη.

Ο Σπύρος Ράππος προέτρεψε να βρεθεί άνθρωπος, να ασχολείται μόνιμα στο Κουρί, όπως στο παρελθόν, «να βρεθεί άνθρωπος να το αποδείξει».

Ο Κώστας Κρανάς ρώτησε αν και κατά πόσο έχει ανταποδοτικά έσοδα ο Δήμος από το Κουρί.

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση της Φιλαρχαίου, δια στόματος κας Χρυσούλας Κοντογεωργάκη. «Να διασφαλιστεί η διατήρηση της ιδιαίτερης αισθητικής και της χλωρίδας και πανίδας με μέτρα αναγέννησης. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας του χαρακτήρα του δάσους, εξαιτίας της βαρυφόρτωσής του με κατασκευές οι οποίες καθ’ υπέρβασιν επεκτάθηκαν πολύ (από μελέτη του 1994). Να αξιοποιηθεί ο χώρος γύρω και όχι μέσα στο Κουρί. Να προστατέψουμε τη δασική ιστορία της περιοχής μας.

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ενστάσεις της αντιπολίτευσης, από την πλευρά της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης, για την τοποθέτηση του θέματος του Επιχειρησιακού Σχεδίου, ως τελευταίο θέμα συζήτησης, αλλά και με την κατηγορία ότι δεν έχει προσανατολισμό στις κοινωνικές ανάγκες και δομές και ότι αγνοείται από την Περιφέρεια η περιοχή του Αλμυρού.

Ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ζήτησε να προστεθούν στο σχέδιο τα Ζερέλια, τα σπήλαια, τα νησιά Αργυρόνησος και Κίκυνθος, η πίστα αναρρίχησης, η δημοτική πινακοθήκη και το μουσείο της Αύρας Παπαδοπουλου, το θαλάσσιο μουσείο, οι φυσικές πίστες ορειβασίας, και το Ράλι Όθρυς.

Ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μακρής τόνισε ως σημαντικότερο έργο, να γίνουν επισκευαστικές εργασίες της παλιάς εθνικής οδού.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…