• 30 Ιουνίου, 2015

Εν Δράσει: Επιτυχημένη η υλοποίηση Εθελοντικών Δράσεων στο Δάσος Κουρί

Εν Δράσει: Επιτυχημένη η υλοποίηση Εθελοντικών Δράσεων στο Δάσος Κουρί

Με πρωτόγνωρη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήσαμε, το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2015, εθελοντικές δράσεις στο Δάσος Κουρί, οι οποίες ήταν αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Οι εργασίες υλοποιήθηκαν μετά από πρόταση και συνεργασία της Εταιρείας «Μύλοι Λούλη Α.Ε.» μαζί μας, στα πλαίσια της εβδομάδας εθελοντισμού που πραγματοποιεί και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, καθώς διέθεσε 30 υπαλλήλους της για να απασχοληθούν την ημέρα αυτή στις εργασίες για τον καθαρισμό και ευπρεπισμό του δάσους. Το παρών έδωσαν η κα Όλγα Μάνου, υπεύθυνη της Εταιρικής Υπευθυνότητας της Εταιρείας και η κα Λήδα Μαλικέντζου, Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού, οι οποίες συμμετείχαν ενεργά στην πραγματοποίηση των εργασιών.

Στην προσπάθειά μας αυτή αρωγοί μας στάθηκαν οι Εταιρείες «SOVEL A.E.», «ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε.», «ΣΠΥΡΟΥ Α.Ε.» και «Ελαιουργία Μαγνησίας- Μιχαήλ Κουφάκης Α.Ε.», με τη διάθεση ατόμων από το προσωπικό τους αλλά και υλικών απαραίτητων για την υλοποίηση των δράσεων, όπως χορτοκοπτικά, τσάπες, φτυάρια, χρώματα, πινέλα, γάντια και σακούλες. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε απόλυτη συνεργασία με τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αλμυρού και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Κ. Βαλαμούτη. Συμμετείχαν, επίσης τα μέλη του Rock Radio Los Almiros, πολλοί εθελοντές της «Εν Δράσει» και άλλοι ενεργοί πολίτες, σε σύνολο πάνω από 70 άτομα.

Οι εργασίες περιλάμβαναν κόψιμο των άγριων χόρτων και των ξερών δέντρων και κλαδιών, που κινδύνευαν να πέσουν, βάψιμο των περιφράξεων και των εισόδων του δάσους, καθαρισμό των λιμνών και των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του δάσους και προσφορά από την «Εν Δράσει» αυτοσχέδιων κάδων απορριμμάτων.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους τους εμπλεκόμενους για την πολύτιμη προσφορά τους στη σημαντική αυτή προσπάθεια, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ιδιαίτερα την Εταιρεία «Μύλοι Λούλη Α.Ε.», που επέλεξε τον τόπο μας για να ξεκινήσει την 1η εβδομάδα εθελοντισμού και συγκεκριμένα το πιο όμορφο τοπίο του. Πιστεύουμε ότι με την κίνηση αυτή εντρυφήσαμε το πνεύμα του εθελοντισμού στα άτομα αυτά και στην κοινωνία μας και ευχόμαστε να καθιερωθεί η ημέρα αυτή και πιο συγκεκριμένα η 5η Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ως η ημέρα Εθελοντικών Δράσεων για το Δάσος Κουρί και όχι μόνο.

Η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» έκανε δωρεά ένα καινούριο χορτοκοπτικό στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου και θα συνεχίσει αταλάντευτα το έργο της για την ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος και καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες να προστατεύσουμε όλοι μαζί αυτή την φυσική κληρονομιά, με την οποία μας έχει προικίσει ο τόπος μας, το Δάσος Κουρί, να ενισχύσουμε το ομαδικό και εθελοντικό πνεύμα και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης για την κοινωνία μας.

 

Το Δ.Σ. της «Εν Δράσει»


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…