• 19 Ιουνίου, 2015

Επίσκεψη του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου σε πληγείσες περιοχές – Καταστροφική η χαλαζόπτωση στον Αλμυρό και στο Ανατολικό Πήλιο

Επίσκεψη του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου σε πληγείσες περιοχές  – Καταστροφική η χαλαζόπτωση στον Αλμυρό και στο Ανατολικό Πήλιο

Το μέγεθος της καταστροφής από την χαλαζόπτωση της προηγούμενης Πέμπτης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, κατά την χθεσινή του επίσκεψη σε κατεστραμμένες καλλιέργειες της περιοχής Αλμυρού. Ο βουλευτής Μαγνησίας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αγρότες και με τους γεωπόνους του  κλιμακίου του ΕΛΓΑ που έσπευσε στην περιοχή.

Μετά την επίσκεψη ο βουλευτής δήλωσε τα εξής: «Οι καταστροφές σε όλα τα είδη των καλλιεργειών είναι πρωτοφανείς. Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, αφού είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται ολοσχερώς. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την καλή διάθεση και την εργατικότητα των γεωπόνων του ΕΛΓΑ, που έσπευσαν στην περιοχή για μια πρώτη συνολική εκτίμηση της κατάστασης.  Είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να γίνουν δίκαιες εκτιμήσεις και να δοθούν το ταχύτερο δυνατό οι αποζημιώσεις στους αγρότες του Αλμυρού, της Ζαγοράς, της Μακρυρράχης και του Πουρίου που επλήγησαν από ασυνήθιστης έντασης καιρικά φαινόμενα».

Ο βουλευτής Μαγνησίας είχε επικοινωνία με το Δήμαρχο Ζαγοράς Π. Κουτσάφτη και με αγροτικούς φορείς του Ανατολικού Πηλίου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι οι ζημιές, ιδιαίτερα στην καλλιέργεια κερασιών που βρίσκονται στην περίοδο συγκομιδής, είναι ολοσχερείς. Πολύ μεγάλες είναι οι καταστροφές και στην καλλιέργεια μήλων. Όπως πληροφορήθηκε ο βουλευτής, την ερχόμενη Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα επισκεφτεί την περιοχή του Ανατολικού Πηλίου για μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.

 


Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση στο Βελεστίνο: παρατήρηση του πλανήτη Κρόνου και της Σελήνης

Εκδήλωση στο Βελεστίνο: παρατήρηση του πλανήτη Κρόνου και της Σελήνης

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (ΕΑΔ), με έδρα…
Συνεχίζει τις μεταγραφές ο Πύρασος

Συνεχίζει τις μεταγραφές ο Πύρασος

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, ο Πύρασος προχώρησε σε ακόμη δύο μεταγραφικές κινήσεις.…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 20…