• 18 Ιουνίου, 2015

Ενωτική Δημοτική Κίνηση: Αναγκαία η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού της περιοχή μας

Ενωτική Δημοτική Κίνηση: Αναγκαία η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού της περιοχή μας

Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, εκτός των άλλων, δίνει διέξοδο στο δυναμισμό της νεολαίας σε δημιουργική κατεύθυνση και την γαλουχεί σε υψηλές αξίες και ιδανικά. Επίσης μαζί με τον πολιτισμό αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής και του εθελοντισμού για την κοινωνία μας.

Μπροστά στις αρχαιρεσίες του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού, του ιστορικότερου και μεγαλύτερου επαρχιακού αθλητικού συλλόγου του νομού μας, καλούμε όλους τους δημότες να ενισχύσουν τους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους της περιοχής και ιδιαίτερα τον Γ.Σ.Α. Ο καθένας μας μπορεί και πρέπει να προσφέρει και να δραστηριοποιηθεί εθελοντικά, στη βάση των δυνατοτήτων που διαθέτει, γνωρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση συμβάλλει στη διαμόρφωση καλύτερου μέλλοντος για την νεολαία μας.

Η μετάθεση των αρχαιρεσιών του Γυμναστικού Συλλόγου από Τετάρτη 17/6 για Δευτέρα 22/6, λόγω έλλειψης υποβολής υποψηφιοτήτων, από τη μια δηλώνει την δυσκολία των καιρών και, από την άλλη, αναδεικνύει την ανάγκη το σύνολο της τοπικής κοινωνίας να αγκαλιάσει τον Γυμναστικό Σύλλογο και αμφίδρομα ο Γυμναστικός Σύλλογος να ανοιχτεί πλατιά στην τοπική κοινωνία. Η εγγραφή του καθένα μας ως μέλος του συλλόγου είναι βασική ενέργεια στήριξης αυτού.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού, οργανωμένος και προσηλωμένος στις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού, πρέπει να δραστηριοποιείται σε καθαρά ερασιτεχνική βάση, να στηριχθεί πλατιά από την τοπική κοινωνία και -σε αγαστή συνεργασία με τα άλλα ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής- να αποτελέσει την ομπρέλα της ενίσχυσης και ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού της περιοχής μας. Προφανώς στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου πρέπει να εκλείψουν παθογένειες σχετικά με την εμπλοκή κομματικών ή παραταξιακών (δημοτικών) μηχανισμών, που δρουν απωθητικά και αποξενώνουν τον σύλλογο διοικητικά από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε ότι είναι αναγκαίο ιδιαίτερα στις τωρινές συνθήκες όλοι μαζί (δημότες, ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής, τοπικές επιχειρήσεις και ο Δήμος Αλμυρού) να συμβάλλουμε, ώστε με πρωταγωνιστή τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού να ενισχυθεί ο αθλητισμός στην περιοχή μας και να αναδειχθούν οι δυνατότητες και το ταλέντο των νέων μας.

Στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού ο Γ.Σ.Α. μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον πρωτοπόρο σύλλογο που θα στηρίζεται και θα στηρίζει τους υπόλοιπους, ώστε όταν είναι δυνατόν να επιτυγχάνονται και υψηλές διακρίσεις που θα αποτελούν και κίνητρο ευρύτερης συμμετοχής.

Τέλος, καλούμε όλα τα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας και τον Δήμο Αλμυρού να πάρουν θέση για τις εξελίξεις που αφορούν την αποβολή της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας από μέλος της Ε.Π.Ο.. Οι εξελίξεις αυτές μπορεί να έχουν τραγικές επιπτώσεις για τις ομάδες και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (διοργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων, μεταγραφές, δελτία κ.α.) της περιοχής μας.

Προφανώς τα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν έχουν καμία σχέση με τα παιχνίδια κάποιων παραγόντων της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …