• 10 Ιουνίου, 2015

Λιμνοδεξαμενή: Διαβεβαίωση Αγοραστού – Δηλώσεις Κολυνδρίνη – Επιστολή Δημάρχου

Λιμνοδεξαμενή: Διαβεβαίωση Αγοραστού – Δηλώσεις Κολυνδρίνη – Επιστολή Δημάρχου

Σε συνέχεια του πρωϊνού ρεπορτάζ μας σχετικά με ανακοίνωση της Κομισιόν για το “Μπαλτατζή” (το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ) επικοινωνήσαμε με το γραφείο Δημάρχου, αλλά και με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας για δηλώσεις.

Η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε: “Φορέας Διαχείρισης – Υλοποίησης είναι ο Δήμος Αλμυρού. Απ’ όσο γνωρίζω δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ έχουν κατατεθεί τροποποιήσεις και το έργο θα προχωρήσει κανονικά.  Όλα τα έργα πρέπει να εξασφαλίσουν απρόσκοπτη χρηματοδότηση, ώστε να ολοκληρωθούν στο χρονικό διάστημα που προβλέπεται. Είναι λογικό να έχουν παράπονα οι εργολάβοι, όταν για περισσότερο από δυο μήνες είναι τα χρήματα κατατεθειμένα στους λογαριασμούς και δεν εκταμιεύονται.”

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη:

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, έλαβε την διαβεβαίωση από τον Περιφερειάρχη, ότι έχει ήδη προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η εκτέλεση του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΞΕΡΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ”, στα πλαίσια του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Τις ίδιες διαβεβαιώσεις έλαβε ο Δήμαρχος Αλμυρού και στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και με την Ανάδοχο Εταιρεία του έργου. Άρα δεν υφίσταται κανενός είδους ερωτηματικό και βασίμως πιστεύουμε ότι η κατασκευή του τόσο σημαντικού αυτού έργου για τον Νομό, θα προχωρήσει κανονικώς.

 

Διότι το έργο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΞΕΡΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ” είναι και παραμένει για εμάς ένα πρωτεύον έργο για την περιοχή μας, που παρεμβαίνει στον πρωτογενή τομέα και στην ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής.

 

Στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη Γνωμοδοτική Επιτροπή Εγγείων Βελτιώσεων για την έγκριση τροποποίησης της μελέτης. Η τροποποίηση αφορά:

  1. τη μετατόπιση του σημείου εισροής υδάτων στη Λιμνοδεξαμενή (λόγω φωτοβολταϊκού πάρκου),
  2. την αντιστήριξη του αναχώματος (περίπου σε 200 στρ.) και
  3. την εναπόθεση όλων των υλικών εκσκαφής.

 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, του οποίου η συνεισφορά για άλλη μια φορά ήταν πολύ σημαντική. Ο ίδιος αποδεικνύει κάθε φορά για το πόσο νοιάζεται για τον τόπο μας και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία για την εκτέλεση του έργου.

 

 

Ο Δήμαρχος Αλμυρού

Δημήτριος Κυριάκου Εσερίδης


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…