• 9 Ιουνίου, 2015

Καλοκαιρινή Γιορτή Τεχνών και Επιστημών για παιδιά -video- «Εναρμονία»: Η ιδέα των Μουσικών Εργαστηρίων «Ήχος και Φως» γίνεται πράξη

Καλοκαιρινή Γιορτή Τεχνών και Επιστημών για παιδιά -video- «Εναρμονία»: Η ιδέα των Μουσικών Εργαστηρίων «Ήχος και Φως» γίνεται πράξη

Η κατανόηση μέσα από τις σπουδές, την εξειδίκευση και την εμπειρία της Σταυρούλας Μαυρομμάτη και των στενών συνεργατών της, ότι όλες οι τέχνες έχουν ένα συνδετικό κρίκο, γίνεται βιωματική εμπειρία για τα παιδιά μας στα σεμινάρια που πραγματοποιεί.

Η ίδια μας εξηγεί: «Μέσα από τα πέντε περσινά μας προγράμματα, συνδυάσαμε τις Τέχνες, -Μουσική, Ζωγραφική, Γλυπτική, Θέατρο- και τις Επιστήμες, με τρόπο πρωτότυπο και εξαιρετικούς συνεργάτες. Κατά τη διάρκειά των προγραμμάτων, αντιπρόσωποι των τεχνών και ένας επιστήμονας, οι οποίοι επιλέχτηκαν προσεκτικά, με κριτήριο τη βαθιά γνώση και την ενεργό ενασχόληση με το αντικείμενό τους, δούλεψαν δημιουργικά με τα παιδιά. Βήμα – βήμα, τα καθοδήγησαν, ώστε χρησιμοποιώντας τα φυσικά τους χαρίσματα, να βιώσουν τη σύνδεση των τεχνών, με εξαιρετικά καλλιτεχνικά αποτελέσματα.

Από τις 29 Ιουνίου μέχρι 12 Ιουλίου, καλούμε τα παιδιά σε μια γιορτή Τεχνών και Επιστημών.

Με εντατικό εμπλουτισμένο πρόγραμμα, και αξιοποιώντας  την καθοδήγηση των συνεργατών των Μουσικών Εργαστηρίων «Ήχος και Φως»,  τα παιδιά θα οργανώσουν και θα παρουσιάσουν μια  μουσική παράσταση με θέμα τους Άθλους του Ηρακλή, συμμετέχοντας ενεργά σε όλα της τα στάδια, όπως: στη σύνθεση της μουσικής, την κατασκευή μουσικών οργάνων, τη συγγραφή του έργου,  αλλά και σε ό,τι άλλο σχετίζεται με αυτή, όπως την προβολή της, τη φωτογράφιση, την τοποθέτηση των θεατών, κλπ.

 

 

Στόχος μας μέσα από αυτό είναι τα παιδιά να αναπτύξουν τη σοβαρότητα, την ειλικρίνεια και τη δέσμευση, παίζοντας ενεργό μέρος σε όλα τα στάδια, μέσα από τα οποία περνάει μια παράσταση έως ότου ολοκληρωθεί, αλλά και να «κάνουν τέχνη» με απλά υλικά, επιστρατεύοντας και διαφυλάσσοντας την παιδική τους ψυχή και δημιουργικότητα.

Εμείς, μπορούμε να τα οδηγήσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, μέσα από ένα ξεκούραστο καλοκαιρινό παιχνίδι τεχνών. Είναι μια ευκαιρία για τους γονείς να ξεκουραστούν αλλά και στα παιδιά να προσεγγίσουν τις τέχνες, με ένα προσιτό και άμεσο αποτέλεσμα, σε μια περίοδο που συνηθίζουμε να τρέχουμε στη ρουτίνα και να αμελούμε τον πολιτισμό. Γι΄  αυτό και εργαζόμαστε αδιαλείπτως, ώστε να μπορέσουμε να δεχθούμε συμμετοχές από όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Σας περιμένουμε όλους στη κορύφωση της γιορτή μας, στη μουσική δηλαδή παράσταση, που  τα παιδιά περήφανα θα μας παρουσιάσουν  το ταξίδι τους στις τέχνες και την επιστήμη ως ένα ενιαίο καλλιτεχνικό σύνολο.»

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

Τα παιδιά θα απασχοληθούν καθημερινά για δυο εβδομάδες από Δευτέρα – Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τη 13 μ.μ. και από τις 18 μ.μ.-21 μ.μ. (εκτός Σαββατοκύριακου).

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα διεξαχθούν τα εξής εργαστήρια: Μουσικής, Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Θεάτρου, Φωτογραφίας και Επιστημών (Φυσικής).

Επίσης, η Γιορτή θα πλαισιωθεί με διάφορες βραδινές δραστηριότητες ,όπως παρατήρηση αστεριών, οι οποίες θα είναι ανοικτές και προς τους γονείς των συμμετεχόντων. Οι χώροι στους οποίους θα πραγματοποιηθεί είναι: Μουσικά Εργαστήρια « Ήχος και Φως» και στην «Αλατοστράτα», όπου θα γίνει και η τελική μας παράσταση το Σάββατο 12 Ιουλίου.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Σταυρούλα Μαυρομμάτη, Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6987 473 528

Email: s.mavrommati@gmail.com

FB: Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως

 

 

Από προηγούμενες δράσεις των Εργαστηρίων:

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…