• 8 Ιουνίου, 2015

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 06/06/2015

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 06/06/2015

Αλλεργίες

Και ενώ κάποιοι έχουν αλλεργία στις δεσμεύσεις… Σε όξυνση λόγω περιόδου είναι οι αλλεργίες και οι επισκέψεις στο Κέντρο Υγείας από συμπολίτες μας. Εποχικό είναι θα περάσει.

 

Εξυπνο-πούλια

Τελικά τα δάση μας, έχουν πιο πολλά εξυπνο-πούλια από πουλιά! Μόνο που ενώ τα πουλιά ενοχλούνται στον ύπνο τους… τα εξυπνο-πούλια ενοχλούν τον ύπνο των άλλων.

 

Αναισθητικό για το αισθητικό

Περιμέναμε να δούμε και κάποιους ακόμα στη διαβούλευση για το αισθητικό δάσος Κουρί. Μιλάμε βεβαίως για αυτούς που γκρινιάζουν και δεν θα έχουν την ευκαιρία μέσα από άλλες δραστηριότητες να συμβουλεύσουν τη νέα Δημοτική Αρχή. Το κατά πόσο μπορούν λόγω καιρών και επιλογών να αξιοποιηθούν είναι άλλο ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση όταν έχουμε παράπονα ή ιδέες, καλό είναι να τα ακούν οι αρμόδιοι και όχι οι αναρμόδιοι κουτσομπόληδες.

 

Κρουνούς έχουμε

Πολυκαιρίζουν κάποιες… παλιοϊστορίες στην περιοχή… Κρουνούς έχουμε, νερό έχουνε;

 

Είπα πως το ‘χασα το Κουρμπάνι

Περνώντας για τον Άη Νικόλα, η κινητοποίηση στο εκκλησάκι της Ανατολικής Ρωμυλίας μου κίνησε την περιέργεια… Επιστρέφοντας οι φωτιές είχαν ήδη ανάψει… και απ’ ό,τι έμαθα από έ-μπυρες πηγές (πολλές οι μπύρες λέμε…) το χωρατό και το γλέντι είχε ανάψει μια μέρα πριν το Κουρμπάνι για τα καλά. Οι συνήθεις ύποπτοι, θυσίασαν ως άλλο Κουρμπάνι, το βράδυ τους, για τη φύλαξη του χώρου και το συνδύασαν με διασκέδαση… Και είπα και ‘γω ότι μπέρδεψα τις μέρες… Και του χρόνου να ‘στε γεροί να ξανανταμώσετε!

 

Ε, όχι και το τσίπουρο

Το τσίπουρο έθεσαν οι εταίροι μας στην Ευρώπη, μέσα στα θέματα διαπραγμάτευσης. Χάνει λέει η κυβέρνηση χρήματα από τη μη φορολόγηση του σπιτικού τσίπουρου… Εντάξει, ζηλεύετε το ξέρουμε. Ζηλεύετε τον ήλιο μας, την καταγωγή μας, το ταπεραμέντο μας, το σεξ-απίλ μας. Σκεφτείτε όμως, ότι αν ο Έλληνας κόψει «τα τσίπουρα», θα σας δει με άλλο μάτι. Το μόνο που θα μείνει ίδιο είναι ότι θα αστράφτει. Απλώς αυτό χωρίς τσίπουρο θα ρίξει πολλούς κεραυνούς στο κεφάλι σας. Το Άγιο Τσιπουράκι προς το παρόν μας εκτονώνει και σας γλιτώνει από πολλές κοινωνικές αναταραχές (βλέπω πούλμαν της Νίκης να καταφθάνουν στο σπίτι της Μέρκελ με κέρασμα φούσκες – απ’ τις …τρελές).

 

Πρωτοποριακό φεστιβάλ για παιδιά

Ένα πρωτοποριακό φεστιβάλ τεχνών και επιστημών για παιδιά, διοργανώνουν τα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως και οι συνεργάτες της Σταυρούλας Μαυρομμάτη.

Εξαιρετική ευκαιρία για όλα τα παιδιά, να έρθουν σε επαφή με όλες τις τέχνες και να εξοικειωθούν με αυτές ή να ανακαλύψουν ταλέντα τους. Η επιστήμη επίσης δεν συνδυάζεται τυχαία. Σε ένα πρόγραμμα που ρέει από τις τέχνες στην επιστήμη και πίσω πάλι στις τέχνες, για να ολοκληρωθεί με μια παράσταση-πόνημα των παιδιών, το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα είναι ευκαιρία για γονείς και μαθητές, είναι σπουδαίο που γίνεται στον Αλμυρό μας. Θα πραγματοποιηθεί για την πρώτη του χρονιά για περιορισμένο αριθμό παιδιών, δηλώστε συμμετοχή (πληροφορίες στη σελίδα 15).

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…