• 28 Μαΐου, 2015

Ολοκλήρωση κύκλου εκδηλώσεων του άξονα «Περιβάλλον – Υγεία – Ποιότητα Ζωής», από το «Βαρνάλειο» Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου

Ολοκλήρωση κύκλου εκδηλώσεων του άξονα «Περιβάλλον – Υγεία – Ποιότητα Ζωής»,  από το «Βαρνάλειο» Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου

Από το «Βαρνάλειο» 2ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Με μεγάλη επιτυχία και μαζική και ενεργό συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών του «Βαρνάλειου» 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου ολοκληρώθηκε ένας κύκλος εκδηλώσεων του άξονα «Περιβάλλον – Υγεία – Ποιότητα Ζωής», που σχεδιάστηκε με σκοπό να παράσχει έγκυρη πληροφόρηση στο μαθητικό μας κοινό για ζητήματα που αναδείχθηκαν από το ενδιαφέρον των παιδιών.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη, 14 Μαΐου και τη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με αντικείμενο τη διαχείριση του Σχολικού Άγχους σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Μαγνησίας  «Πρόταση Ζωής». Η παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Σχεδίου «Stress – Free E. U. Schools» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + / KA2 Συμπράξεις, που συντονίζει το Σχολείο μας.

Η παραπάνω συνεργασία με την «Πρόταση Ζωής» αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της δικτύωσης του «Βαρνάλειου» 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου με φορείς που έχουν να προσφέρουν σημαντικό έργο και ως εκ τούτου να λειτουργήσουν συμπληρωματικά συνεισφέροντας με το γνωστικό τους κεφάλαιο στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης, και με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού της «Πρότασης Ζωής», οι μαθητές των Δ’ και Στ’ Τάξεων του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν αγχογόνους παράγοντες αναφορικά με τη σχολική τους ζωή, να τους αξιολογήσουν και εν τέλει να συνδιαμορφώσουν την κλίμακα άγχους. Στη συνέχεια

αναζήτησαν τρόπους διαχείρισης αυτών των στρεσογόνων παραγόντων.

Την Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015, σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου αναπτύχθηκε παρέμβαση στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Μαθαίνω – Προσέχω – Νοιάζομαι» που έχει εκπονηθεί από το Λιμενικό Σώμα με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχολικής ηλικίας αναφορικά με την αναγκαιότητα της προστασίας του παράκτιου περιβάλλοντος και κυρίως την καθαριότητα των ακτών.

Η παρέμβαση υλοποιήθηκε με ομάδα στόχου τους μαθητές και τις μαθήτριες των Α’ και Β’ Τάξεων του Σχολείου μας από ειδικευμένο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

Την Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 το Σχολείο μας υποδέχθηκε την ομάδα του ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ – Κοινωφελής Επιχείρηση για την Κοινωνική Φροντίδα του Δήμου Βόλου και τον Καθηγητή Πνευμονολογίας και Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη στην εκδήλωση κλεισίματος του Προγράμματος «Πρώτα Βήματα για μια Υγιεινή Ζωή – Δράση Κάπνισμα» που εκπονήθηκε από το ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και εφαρμόστηκε μεταξύ άλλων και στο «Βαρνάλειο» 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου.

Το Σχολείο μας επιλέχθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος λόγω της ενεργού εμπλοκής των μαθητών και των μαθητριών του Σχολείου μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η υπεύθυνη του Προγράμματος κ. Κατίνα Άννα Αχμάντ παρουσίασε τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων στα σχολεία και ακολούθως ο κ. Γουργουλιάνης απευθύνθηκε στα παιδιά δίνοντάς σημαντικές συμβουλές ζωής.

Τέλος, βραβεύτηκε το Σχολείο μας για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα από το Διευθυντή της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ κ. Γιάννη Γρηγορίου.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για άλλη μια φορά τους φορείς που συμμετείχαν στον κύκλο εκδηλώσεων του άξονα «Περιβάλλον – Υγεία – Ποιότητα Ζωής» καθώς και το προσωπικό που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία των εκδηλώσεων.»


Σχετικά Άρθρα

Οι σχολές που εισήχθησαν οι μαθητές των ΛΤ Σούρπης – Συγχαρητήριο Διδασκόντων

Οι σχολές που εισήχθησαν οι μαθητές των ΛΤ Σούρπης – Συγχαρητήριο Διδασκόντων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Σούρπης συγχαίρει τους μαθητές και…
Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μαγνησίας -τον Ιούλιο του 2023- που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα…
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τους κτηνίατρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των μηρυκαστικών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τους κτηνίατρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των…

Τιμητικές πλακέτες στους κτηνιάτρους που επιστρατεύθηκαν και εξορμούν σε όλη τη Θεσσαλία, ιχνηλατώντας όλα τα ζώα,…