• 26 Μαΐου, 2015

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 23/05/2015

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 23/05/2015

Δόξα τα λεφτά… Θεό έχουμε

Έτσι σχολίασε φίλος στο διαδίκτυο το θέμα του Αργιλοχωρίου, που πιστέψτε με, απασχόλησε πολύ την τοπική κοινωνία.

Εγώ θα αρκεστώ στο σχόλιο, ότι είναι καθήκον των πατέρων να καταλαβαίνουν τα παιδιά… άρα ίσως και των Πατέρων! Επίσης η ενορία που δεν έχει παπά, καλό είναι να έχει προτεραιότητα.

 

Τε’ς ‘πα ΕΣΠΑ!

Διαβάζουμε στον Τύπο, πως έχει ουσιαστικά κηρυχθεί εσωτερική παύση πληρωμών από την κυβέρνηση και οι τεχνικές εταιρίες που έχουν αναλάβει την κατασκευή  έργων  με χρηματοδότηση του  ΕΣΠΑ (σχολεία, δρόμους, πλατείες, αναπλάσεις, παιδικούς σταθμούς, πτέρυγες νοσοκομείων και ΑΕΙ κ.ά.) σταματούν η μια μετά την άλλη να εργάζονται σ’ αυτά.

Οι συνέπειες από την εφαρμογή αυτής της απόφασης, θα είναι καταστροφικές.

Εκτός από την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, τα απαραίτητα αυτά έργα για κάθε κοινωνία κινδυνεύουν να μείνουν για πάντα ημιτελή. Και αυτό διότι χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, η τελευταία προθεσμία του οποίου είναι μετά τη δίχρονη παράταση που είχε λάβει, η 31η Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί. Από την ημερομηνία αυτή και μετά καμία άλλη πληρωμή δεν θα γίνει, διότι ξεκινά το νέο ΕΣΠΑ, στο οποίο δεν προβλέπεται η συνέχιση ημιτελών ή ανεκτέλεστων έργων και δράσεων.

Εκτός από τα παραπάνω το Ελληνικό Δημόσιο κινδυνεύει με ρήτρες από τις εταιρίες ενώ και  η Ε.Ε. θα ζητήσει από το Ελληνικό Δημόσιο την επιστροφή των ήδη καταβληθέντων ποσών (εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ) των ημιτελών αυτών έργων.

Όσο οι αρμόδιες Διαχειριστικές Αρχές δεν δίνουν την εντολή πληρωμής αυτών ή δεν υλοποιούνται από την Τράπεζα της Ελλάδος οι εκδοθείσες εντολές, οι ανάδοχοι των έργων θα αδυνατούν να συνεχίσουν την υλοποίηση των έργων.

 

Σιγή ισχύος

Για το Μαυρομάτι και τη Λιμνοδεξαμενή, πλέον τηρείται σιγή ισχύος και όχι ιχθύος… Σε κάθε περίπτωση όπου οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν -και στη Λιμνοδεξαμενή μπορούν-, καλό είναι να βοηθήσουν. Τα παραπάνω αφορούν έργα τα οποία κρίνονται πολύ σημαντικά για το «αγροτικό» μέλλον του Αλμυρού.

 

Ευτυχώς που είναι γραπτές!

Πολλά από τα Γυμνασιό-παιδα οπαδούς του Γ.Σ.Α. είναι σε αφωνία… Η αναβαθμισμένη κερκίδα του Γ.Σ.Α. απαιτεί συνθήματα και τα συνθήματα παλμό, πάθος και… ένταση. Ευτυχώς που οι εξετάσεις είναι γραπτές και όχι προφορικές, γιατί λόγω βραχνάδας θα έμεναν ανεξεταστέοι.

Πάντως, ως μητέρα… εκτός από να βρίζετε τις μανούλες του κόσμου όλου… βρείτε κανένα άλλο σύνθημα, μπορείτε! Ας παρέμβουν οι μεγαλύτεροι και ψυχραιμότεροι, να φτιάξουμε για την ομάδα συνθήματα που θα μείνουν για χρόνια να την συνοδεύουν στους αγώνες της.

 

Ζητώ κατανόηση

Πολλές φορές, αναγνώστες, εξωτερικοί συνεργάτες ή αιρετοί, θέτουν ζητήματα προς δημοσίευση ή έρευνα στην ομάδα της εφημερίδας μας. Πρέπει να κατανοήσουν η πιο παραπονιάρηδες, ότι δυστυχώς, η μειωμένη δύναμη της αγοράς του Αλμυρού, η οποία έχει αντίκτυπο και σε εμάς, μας αναγκάζει να δουλεύουμε με λιγότερο προσωπικό απ’ ό,τι θα θέλαμε, για να προλάβουμε όλα όσα γίνονται στην πόλη μας. Οι συνεργάτες μου υπερβάλλουν εαυτόν και είμαι πολύ τυχερή. Τίποτε όμως δεν ξεχνιέται και όλα θα πάρουν τη σειρά τους. Κυρίως αυτά που αφορούν καλή είδηση. Είπαμε… το καλό από μεγεθυντικό φακό, το κακό από μικροσκόπιο.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…