• 21 Μαΐου, 2015

Αργιλοχώρι: Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς…

Αργιλοχώρι: Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς…

Σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου, επισκεφθήκαμε τον Άγιο Κωνσταντίνο στο Αργιλοχώρι, να ανάψουμε ένα κεράκι, αλλά και για τις ανάγκες του θρησκευτικού ρεπορτάζ και συναντήσαμε τους πιστούς δυσαρεστημένους να περιμένουν –ματαίως- ιερωμένο για την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Τελικά, βάσει δηλώσεων των παρευρισκομένων, αλλά και των μελών της Επιτροπής του Ιερού Ναού, υπάρχουν διαφορές οικονομικές με τον ιερωμένο, που έχει αναλάβει τη συνδιαχείριση των οικονομικών της ενορίας του Αγίου Βασιλείου Αργιλοχωρίου.

Εξ’ αιτίας αυτών των διαφορών, πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις των Αρχιλοχωριτών, ο παπάς τους προειδοποίησε πως αν δεν λυθούν, δεν θα έρθει παπάς στο χωριό.

Ήδη η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, λειτουργεί μόνο κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Παλαιότερα την ημέρα που γιόρταζε η εκκλησία του Αγίου Κωσνταντίνου, γινόταν μεγάλο πανηγύρι στο χωριό.

Όπως μας δήλωσαν χωριανοί, αναγκάζονται να ταξιδέψουν σε άλλα χωριά για να εκκλησιαστούν, ενώ εξέφρασαν το παράπονο ότι ακόμα και μικρά ξωκλήσια σε χωριά ή και παραλίες, είχαν ιερωμένο αυτές τις μέρες για τον εορτασμό της μνήμης των Αγίων, στους οποίους είναι αφιερωμένοι, ενώ στο Αργιλοχώρι, που είναι γνωστό ότι έρχονται από πολύ μακριά να προσκυνήσουν, δεν γίνονται πλέον Θείες Λειτουργίες, ούτε στην μέρα της μνήμης των Αγίων τους.

Όλα ξεκίνησαν από την διαχείριση του λογαριασμού, το ενοίκιο και τα έξοδα ιδιοκτησίας του Αγίου Βασιλείου, 37 στρεμμάτων γης. Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε να είναι παρεξήγηση, αφού όσοι γαλουχηθήκαμε με τις αρχές της θρησκείας μας, μεγαλώσαμε με αγάπη Θεού, και όχι με τιμωρία και φόβο Θεού και ανθρώπων.

Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καππαδοκών Αργιλοχωρίου, Ευθύμη Ζιγγιρίδη, ο οποίος μας δήλωσε: Και από τις δυο μεριές θα πρέπει να υπάρξει σύνεση. Δεν ξέρω αν βοηθάει η δημοσιοποίηση του γεγονότος.  Έχω κάνει ήδη βήματα μεσολάβησης, για να λυθεί το ζήτημα. Όπως λένε και οι πατέρες, για το καλό της Εκκλησίας, να υπάρξει “καταλαγή”.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον ιερωμένο που μας ανέφεραν, αλλά λόγω εορτών, δεν θα μπορούσε να απαντήσει. Για την έντυπη έκδοσή μας, αλλά και τις επόμενες ώρες για το διαδίκτυο θα ζητήσουμε  μια δήλωσή του σχετική με το θέμα εκ νέου.

Στο video που ακολουθεί οι δηλώσεις των Αργιλοχωριτών.

Τσιντσίνη Βιβή

 

 


 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…