- 18 Μαΐου, 2015
Εξαιρετική η εκδήλωση του 2ου Δημοτικού για το πρόγραμμά του Τοπικής Ιστορίας
Τελικά στον Αλμυρό, δεν μπορείς να πεις για μια σχολική εκδήλωση… “ακόμα μια σχολική εκδήλωση”. Χαίρομαι τόσο πολύ που μεγαλώνω τα παιδιά μου ανάμεσα σε αυτούς τους δασκάλους! Περήφανος για τα παιδιά του Αλμυρού δήλωσε ο Δήμαρχος Αλμυρού, ο οποίος συνεχάρη γι΄αυτό το πρόγραμμα τους εκπαιδευτικούς, αλλά και όλους τους φορείς που βοήθησαν.
Ο λόγος για την εκδήλωση – παρουσίαση των προγραμμάτων Τοπικής Ιστορίας 2014 – 2015 του 2ου Δημοτικού Αλμυρού, που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Ως εκπαιδευτικός η Χρυσούλα Κοντογεωργάκη, η οποία αγαπάει τα παιδιά, αγκάλιασε το αίτημά τους και τους ταξίδεψε στην ιστορία της Φιλαρχαίου, του Παλαιού Γυμνασίου του Γιαννοπούλειου Μουσείου και με τη συνδρομή και του Βίκτωρα Κοντονάτσιου και στα μοναστήρια μας, της Παναγίας Κισσιώτισας, της γνωστής μας Ξενιάς.
Σκοπός του προγράμματος, τα παιδιά να γνωρίζουν τις ρίζες τους, να νιώθουν περήφανοι για το παρελθόν του τόπου τους… είπαν χαρακτηριστικά όλοι οι ομιλητές. “Συγκινητική η προσοχή και φιλομάθειά τους” τόνισε η κυρία Κοντογεωργάκη, ενώ ο κύριος Κοντονάτσιος στάθηκε στο παλιό ερώτημα “από ποιόν τόπο περηφανεύεσαι πως είσαι;” Για να καλέσει στη συνέχεια τους μαθητές να απαντούν: “από τον τόπο που έφτιαξε πρώτος μουσείο, από τον τόπο που έχει τη Φιλάρχαιο, από τον τόπο που φιλοξενεί το αρχαιότερο μοναστήρι, παλαιότερο των Μετεώρων και αυτών του Αγίου Όρους”.
Τα παιδιά άρχισαν την εκδήλωση με τον Ακάθιστο Ύμνο, και μας κέρδισαν από το πρώτο δευτερόλεπτο και μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Γάλλος ποιητής και φιλέλληνας κ. Πιέρ Γκολντέν, μετέδωσε στους μαθητές την αγάπη του για την Ελλάδα και την Ελληνική Μυθολογία, εξηγώντας τους, γιατί πρέπει και εκείνοι πάντα να είναι περήφανοι Έλληνες και Αλμυριώτες.
Τέλος παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ των μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης το οποίο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2015, με θέμα “Αλμυρός: Ταξίδι ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα”.
Συγχαρητήρια στην καθηγήτρια των Γαλλικών, στις καθηγήτριες της ΣΤ΄κα Βούλα Ζώη και της Ε΄κα Δήμητρα Αλεξίου. Επίσης στον Διευθυντή κ. Στέφανο Πίο, στη Φιλάρχαιο Εταιρεία και στους Μοναχούς της Ιεράς Μονής που στήριξαν παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Τσιντσίνη Βιβή