• 13 Μαΐου, 2015

Χρήστος Μπουκώρος κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για “Φοροεπιδρομή στις αγροτικές ενισχύσεις”

Χρήστος Μπουκώρος κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για “Φοροεπιδρομή στις αγροτικές ενισχύσεις”

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Μπουκώρου, σχετικά με τη χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας με την οποία φορολογούνται αγροτικές ενιαίες ενισχύσεις (επιδοτήσεις).

Η εξαπάτηση του αγροτικού κόσμου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη ψήφιση της χθεσινής τροπολογίας από την κυβερνητική πλειοψηφία πήρε σάρκα και οστά. Για πρώτη φορά, από το 1980 και μετά, αγροτικές ενιαίες ενισχύσεις, (επιδοτήσεις), θα φορολογούνται στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, για ποσά ενισχύσεων και κάθε είδους προγραμμάτων αγρότες και κτηνοτρόφοι, που λαμβάνουν άνω των 12.000,00€ ετησίως, θα δουν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο σημερινός Υπουργός και τότε τομεάρχης άλλα έλεγαν στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους προεκλογικά. Πρώτα θύματα της αδιέξοδης πολιτικής της Κυβέρνησης είναι οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι. Η φοροεπιδρομή είναι άδικη και εξανεμίζει κάθε ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, η οποία στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα. Αγνοούν οι κυβερνώντες ότι με την απόφαση τους αυτή καθιστούν χιλιάδες αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις από οριακά βιώσιμες, που είναι σήμερα, σε οριστικά ζημιογόνες. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Μαγνησίας θα απολέσουν ποσά που ξεκινούν από ορισμένες εκατοντάδες και φθάνουν τις αρκετές χιλιάδες ευρώ, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς τόσο στη  Μαγνησία όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας να καταστούν θύματα αυτής της πολιτικής.

Η σημερινή Κυβέρνηση παραβλέπει ότι οι αγροτικές ενισχύσεις δίδονται από την Ε.Ε. προκειμένου οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι να καλύψουν μέρος του υψηλού κόστους παραγωγής και να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους του παγκόσμιου ανταγωνισμού. Επιπλέον, οι αγροτικές ενισχύσεις αποτελούν πρωτίστως επιδότηση του ίδιου του καταναλωτή, με στόχο τη συγκράτηση των τιμών και δευτερευόντως επιδότηση του παραγωγού. Εν τέλει, πρόκειται για μια καταστροφική επιλογή της νέας κυβέρνησης, η οποία από τις υποσχέσεις για μείωση των φόρων και των χαρατσιών προεκλογικά, έφθασε πολύ σύντομα στην φορολογική επιδρομή μετεκλογικά. Η τροπολογία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποσκάπτει τον προγραμματισμό και το μέλλον αγροτών και κτηνοτρόφων.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …