• 4 Μαΐου, 2015

Διδακτική Επίσκεψη της Α΄ και Β΄ τάξης του Γελ.Ν.Αγχιάλου στο ίδρυμα ανηλίκων Κασσαβέτειας

Διδακτική  Επίσκεψη της Α΄ και Β΄ τάξης του Γελ.Ν.Αγχιάλου στο ίδρυμα ανηλίκων Κασσαβέτειας

Λάβαμε και δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου για την διδακτική επίσκεψη της Α’ και Β΄τάξης Γενικού Λυκείο Νέας Αγχιάλου στο ίδρυμα ανηλίκων κασσαβέτειας. Το σχολείο  έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια να επισκέπτεται με τους μαθητές μας τους ανηλίκους φυλακισμένους της Κασσαβέτειας .Έτσι και φέτος  πραγματοποιήσαμε επίσκεψη με την Α και Λυκείου στις 20/3/2015 σε μια ακόμη προσπάθεια για βιωματική επικοινωνία των μαθητών μας με ανήλικους φυλακισμένους. Σε αίθουσα του ιδρύματος όπου γίνονται τα μαθήματα του Γυμνασίου συζητήσαμε με όλα τα παιδιά, τους κοινωνικούς λειτουργούς, και με τους καθηγητές που διδάσκουν στους ανηλίκους κρατουμένους (Αρκετοί καθηγητές είναι του σχολείου μας ) σε μια προσπάθεια να αρθούν οι αντιλήψεις που περιθωριοποιούν τους φυλακισμένους και στη κατανόηση των κοινωνικών προβλημάτων των νέων. Μεγάλο ενθουσιασμό έδειξαν όλα τα παιδιά και η συζήτηση ήταν γύρω από τα προβλήματα που τους απασχολούν  στη φυλακή καθώς και η λαχτάρα να αποφυλακισθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα .Επίσης έπαιξαν μουσική τραγούδησαν και στο τέλος παρουσίασαν μια ομαδική δουλειά τους  με στίχους και ρυθμούς νεανικούς στέλνοντας στους μαθητές μας τα δικά τους μηνύματα.¨Ηταν μια εμπειρία ξεχωριστή για τους μαθητές μας γιατί βίωσαν οι ίδιοι τα προβλήματα και τη ζωή των νέων ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από  τα σίδερα της φυλακής.

Ευχαριστούμε πολύ την Δ/ντρια του ιδρύματος ,τους κοινωνικούς λειτουργούς ,των οποίων η προσπάθεια είναι αξιέπαινος, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν με μεράκι εκεί και κυρίως τους ανήλικους φυλακισμένους για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν άλλη μια φορά ,τη συγκινητική επικοινωνία που είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχισθεί και με άλλες δραστηριότητες.

Η επίσκεψη μας έκλεισε με αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ανηλίκων φυλακισμένων και της ομάδας του σχολείου μας , η οποία έχασε με σκορ 9-6.

Τους μαθητές -τριες του σχολείου μας συνόδευσαν η Δ/ντρια  κα Μαγκλάρα Αγγελική και καθηγητές  κος Κιλμπασάνης Χρίστος που ήταν και προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου και ο κος Ιωακειμίδης Γρηγόρης.

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…