• 21 Απριλίου, 2015

Χρήστος Μπουκώρος για την υποστελέχωση του Ν. Μαγνησίας παιδιάτρων ΕΣΥ

Χρήστος Μπουκώρος για την υποστελέχωση του Ν. Μαγνησίας παιδιάτρων ΕΣΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας, Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος για το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται από την μετακίνηση του μοναδικού παιδίατρου του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, προκειμένου να καλύψει κενά εφημεριών στην Παιδιατρική Κλινική του  Νοσοκομείου του Βόλου, η οποία παραμένει υποστελεχωμένη. Αποτέλεσμα αυτής της μετακίνησης είναι η Σκιάθος να μένει χωρίς παιδίατρο ΕΣΥ για τρεις μέρες, κάθε φορά που ο μοναδικός παιδίατρος ΕΣΥ καλείται να καλύψει κενά εφημεριών στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Το κείμενο της αναφοράς έχει ως ακολούθως:

 

«Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Θέμα: Στελέχωση Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Βόλου

            Πρόσφατά έγινα αποδέκτης της συνημμένης έγγραφης αναφοράς συμπολίτη μου  και συγκεκριμένα του μοναδικού παιδιάτρου ΕΣΥ στα νησιά των Β. Σποράδων (Σκιάθος, Σκόπελος Αλόννησος), με έδρα το Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Ο συγκεκριμένος παιδίατρος αν και εξυπηρετεί όλο το προαναφερθέν νησιωτικό σύμπλεγμα, καλείται συχνά, από τον Δεκέμβριο 2013 έως και σήμερα να καλύψει κενά στις εφημερίες της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου, η οποία είναι υποστελεχωμένη. Θα πρέπει να τονισθεί ότι με την από 27.02.2015 και με αριθμ. πρωτ. 312 Ερώτηση μου προς τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχω ήδη επισημάνει το πρόβλημα και τους κινδύνους που απορρέουν από την υποστελέχωση του Νομού Μαγνησίας με παιδιάτρους ΕΣΥ, ωστόσο ούτε απάντηση έχει δοθεί ως σήμερα ούτε και κάποια λύση.

            Εκ των ανωτέρω, αλλά και του συνημμένου εγγράφου, συνάγεται ότι το πρόβλημα θα οξυνθεί εν όψει της τουριστικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένονται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στην Σκιάθο και γενικά στις Σποράδες. 

 

Αθήνα, 21 Απριλίου 2015

 

Βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας

Χρήστος Μπουκώρος»

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΣΚΙΑΘΟΣ

Ταχ. Κωδ. 370 02                                                                                  Σκιάθος 20/04/2016

 

ΘΕΜΑ : Μετακίνηση του μοναδικού στις Β. Σποράδες παιδιάτρου του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Βόλου

Με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες, και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κάθε φορά , μετακινήσεις μου από το Κ.Υ. Σκιάθου , οπου υπηρετώ , προς το Νοσοκομείο Βόλου (ΓΝΝΒ ), προκειμένου να καλύψω τα λειτουργικά κενά ( εφημερίες ) της παιδιατρικής (Π/Δ) κλινικής  , οφείλω να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω :

 

  1. Έχω την χαρά και την τιμή να υπηρετώ σαν παιδίατρος στο Κ.Υ. Σκιάθου επί 16 συναπτά έτη ανελλιπώς, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, κάτω από αντίξοες – πολλές φορές – συνθήκες , τόσο στους μονίμους κατοίκους αυτού του νησιού , όσο και στους χιλιάδες των επισκεπτών . Κατά συνεπεια, η διαρκής και μόνιμη παρουσία μου στην περιοχή αυτή κρίνεται , εκ των πραγμάτων, κάτι περισσότερο από απαραίτητη και αναγκαία. Είναι επιβεβλημένη.

 

  1. Μου είναι απόλυτα κατανοητή η δυσχέρεια λειτουργίας της Π/Δ κλινικής του ΓΝΝΒ , λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Γι΄αυτό και, αδιαμαρτύρητα , ανταποκρίθηκα στην έκκληση της διοίκησης του ΓΝΝΒ να καλύψω τα κενά των εφημεριών της κλινικής – καθ΄υπερβαση των ήδη τελεσθέντων στο  Κ.Υ. Σκιάθου – , λαμβάνοντας κάθε φορά την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Διοικητή, ότι πρόκειται για « προσωρινή μετακίνηση» και την υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Φευ ! Η λαϊκή ρήση, « ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», επαληθευεται  πανηγυρικά  κάθε  φορά !

Από τον Δεκέμβριο 2013 , την πρώτη φορά , ως σήμερα έχω λάβει …«φύλλο πορείας» αλλεπάλληλες φορές προκειμένου να καλύψω τα λειτουργικά κενά της εν λόγω κλινικής, δημιουργώντας, δια της απουσίας μου, ακόμα μεγαλύτερα κενά στη λειτουργία του Κ.Υ.Σκιαθου, αφού για κάθε ημέρα εφημερίας μου στο ΓΝΝΒ συνεπάγεται 3-ήμερη απουσία μου από την Σκιάθο για ευνόητους λογους ( βλέπε γεωγραφική ιδιαιτερότητα του νησιού ).

 

  1. Σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα τουριστική περίοδος για την Σκιάθο, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον 5 μήνες, με αποτέλεσμα το νησί μας να κατακλυσθεί – όπως κάθε χρόνο – από δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Σημειώστε ότι αυτή τη στιγμή είμαι, δυστυχώς, ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ παιδίατρος του ΕΣΥ που έχει απομείνει σε ολόκληρο τη νησιωτικό σύμπλεγμα των Βορείων Σποραδων ( Σκιάθος , Σκόπελος, Αλόννησος ) , με αποτέλεσμα να εξυπηρετώ τον παιδιατρικό πληθυσμό όχι μονό της Σκιάθου, αλλά και των παρακείμενων νησιών. Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, αν συνεχιστεί αυτή η τακτική των υποχρεωτικών μετακινήσεων μου , θα υπάρξει , αναπόφευκτα , τεράστιο κενό στην παιδιατρική κάλυψη της περιοχής μας , με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της υγειας των παιδιών μας.

 

  1. Κάνω έκκληση προς όλους τους αρμοδίους φορείς που εκπροσωπούν , καταρχήν τους ιδίους τους κατοίκους αυτής της περιοχής, αλλά και τους εκπροσώπους της πολιτείας, γενικότερα, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους απέναντι σε ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα ιδία μας τα παιδιά, να αποτρέψουν την συνέχιση αυτής της απαράδεκτης τακτικής των συνεχών μετακινήσεων του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ παιδιάτρου του ΕΣΥ στις Β. Σποράδες. Η μέθοδος επίλυσης των λειτουργικών προβλημάτων του ΓΝΝΒ πρέπει , κατά την γνώμη μου, να αναζητηθεί αλλού και όχι  στον εναπομείναντα παιδίατρο των νησιών μας, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο το, ήδη υπαβαθμισμενο ,υγειονομικο σύστημα της περιοχής μας.

 

 

  1. Ο ίδιος , γέννημα – θρέμμα αυτής της περιοχής και βιώνοντας από κοντά τα προβλήματα υγείας των κατοίκων σε καθημερινή βάση, επιθυμώ δια της παρούσης να σας μεταφέρω το δικαιολογημένο αίσθημα ανασφάλειας, φόβου και αδικίας που διακατέχει τους συντοπίτες μου, όσον αφορά την ιατρική τους περίθαλψη. Αισθήματα που , δικαίως, απορρέουν από την έλλειψη ευαισθησίας της πολιτείας απέναντι τους στο θέμα αυτό.

 

  1. Είμαι βέβαιος ότι ο καθένας από σας και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, θα πράξει τα δέοντα προς όφελος της υγείας των παιδιών αυτού του νησιού , το μέλλον αυτού του τόπου.

 

 

 

Με τιμή

 

 

Παναγιώτης Γρ. Σταμουλης

Παιδίατρος – Δ/της ΕΣΥ

Αναπλ. Συν/της Επιστ. Λειτουργίας

Κ.Υ.Σκιαθου

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…