• 18 Απριλίου, 2015

Ο ΓΣΑ υπερ-πρωταθλητής νίκησε το Διμήνι 1-0 και προκρίθηκε στα πέναλτι

Ο ΓΣΑ υπερ-πρωταθλητής νίκησε το Διμήνι 1-0 και προκρίθηκε στα πέναλτι

Παιχνίδι – θρίλερ, με αρκετές συγκινήσεις, ένα ακυρωθέν τέρμα, δυο αποβολές, μια διακοπή κι ένα γκολ, στην εκπνοή των καθυστερήσεων, παράταση και πέναλτις για το τελικό 4-3 χρειάστηκαν, για να νικήσει ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού το Διμήνι, χθες το απόγευμα του Σαββάτου 18 Απριλίου 2015, στο κατάμεστο Στάδιο. Οι κυανόλευκοι της πόλης μας, αφού ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και την ήττα τους εκτός έδρας με 1-0, χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτις για να προκριθούν, κατακτώντας έτσι το κύπελλο του υπερ-πρωταθλητή της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣΘ και είναι εκείνοι που συνεχίζουν πλέον, με τους αγώνες μπαράζ, οι οποίοι οδηγούν στην Γ’ Εθνική.

Ο τερματοφύλακας Πλακαρός ήταν ο θετικός πρωταγωνιστής του αγώνα, αφού μπόρεσε να αποκρούσει δυο πέναλτις (έναντι ενός που απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας Κοντογιάννης), για να δώσει έτσι το σκορ πρόκρισης στον ΓΣΑ.

Ο διαιτητής Σκουλάς όμως, ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής, αφού ακύρωσε κανονικό γκολ με κεφαλιά των κυανόλευκων ως οφσάιντ στο 70’, παρασυρμένος ίσως από σχετική υπόδειξη του επόπτη. Αμέσως μετά απέβαλε τον Γρούνα, με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και ακολούθως στο 80’ τον Αραπίτσα για σκληρό μαρκάρισμα, αφήνοντας έτσι τους γηπεδούχους με 9 παίκτες, για το υπόλοιπο του αγώνα και της παράτασης.

Ο Αλμυρός άντεξε ωστόσο, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και είχε τη χαρά να δικαιωθεί στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του κανονικού αγώνα, όταν ο Αναστασίου σκοράρισε, με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή. Κατά τα άλλα το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, είχε ένα ανιαρό α’ ημίχρονο, όπου οι αντίπαλοι έπαιξαν επιφυλακτικά και αναγνωριστικά, κάποιες ευκαιρίες των γηπεδούχων πριν το ακυρωθέν τέρμα και τίποτε περισσότερο.

Ευνόητο είναι, ότι από ένα τέτοιο ντέρμπι δεν έλειψαν οι εντάσεις και μάλιστα κάποια στιγμή ο Σκουλάς διέκοψε το παιχνίδι, ζητώντας εμφανέστερη παρουσία της αστυνομίας, σ’ ένα γήπεδο που είχε πάρα πολλά χρόνια να δει τόσο κόσμο στις κατάμεστες κερκίδες του.

ΓΣΑ (προπ. Λευτέρης Καλογήρου): Πλακαρός, Φαράντος, Κουρτέλης (46’ Χειλάς), Γρούνας, Κυριάκος, Τσιάτσιος, Ράπτης (70’ Μαλισσόβας), Αναστασίου, Αντζούρης (75’ Βούλγαρης Ν.), Βούλγαρης Π., Αραπίτσας.

 

Τα μπαράζ ανόδου

Από την Καρδίτσα θα αρχίσει τους αγώνες μπαράζ (που θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη και Κυριακή) ο πρωταθλητής της ΕΠΣΘ ΓΣΑ, για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Πιο συγκεκριμένα, η πρωταθλήτρια ομάδα μας παίζει στις 10 Μαΐου στην έδρα της πρωταθλήτριας Καρδίτσας και μετά έχει τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια στον Αλμυρό, με τις πρωταθλήτριες ΕΠΣ Πιερίας και Λάρισας, αλλά και τον επαναληπτικό της Καρδίτσας. Οι ημερομηνίες τέλεσης των μπαράζ ανόδου είναι: 1η αγωνιστική Κυριακή 10 Μαΐου, 2η Τετάρτη 13 Μαΐου, 3η Κυριακή 17 Μαΐου, 4η Τετάρτη 20 Μαΐου, 5η Κυριακή 24 Μαΐου, 6η Κυριακή 31 Μαΐου. Από την ΕΠΣ Λάρισας πρωταθλητής είναι ήδη ο Αμπελωνιακός, ενώ σε Καρδίτσα και Πιερία υπάρχουν ακόμη μπαράζ.

Στο μπαράζ της Καρδίτσας, που θα γίνει την προσεχή Τρίτη 21 Απριλίου, ο Λευτέρης Καλογήρου θα ταξιδέψει εκεί, για να «κατασκοπεύσει» έναν από τους προσεχείς αντιπάλους του.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…