• 1 Απριλίου, 2015

Επισκέψεις των Βουλευτών Δελημήτρου και Παπανάτσιου στον Αλμυρό και στον Πλάτανο

Το Κ.Υ. Αλμυρού επισκέφτηκε τη Δευτέρα 23 Μάρτη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κ. Δελημήτρος, μετά από σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο Δ/ντής του Κ.Υ. Παναγιώτης Γεωργιάδης.

Ενημερώθηκε τόσο για τον τρόπο λειτουργίας του όσο και για το βαθμό ετοιμότητάς του να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Δ. Αλμυρού.

 

Κοινή ήταν η διαπίστωση πως (ιδιαίτερα και μετά τη μεταφορά των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας) υπάρχει -σχετικά- επαρκής κάλυψη στις στοιχειώδεις ιατρικές ειδικότητες, με κραυγαλέα όμως την απουσία Παιδιάτρου, ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα καθώς η σπουδαιότητά του είναι μεγάλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Κ. Υ. Αλμυρού καλύπτει μια πολύ μεγάλη εκτατικά περιοχή (σχεδόν τη μισή χερσαία Μαγνησία) με πάνω από 20.000 κατοίκους, που τους καλοκαιρινούς μήνες ξεπερνούν τις 30.000.

Στα πλαίσια αυτά διαπιστώθηκε η ανάγκη για την όσο το δυνατό καλύτερη στελέχωσή του σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και για την ορθολογικότερη αξιοποίησή του, προκειμένου να φέρνει σε πέρας την αποστολή του.

“Οι δυνατότητες παροχής υψηλών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας είναι σίγουρα μεγάλες”, επεσήμανε ο Κ Δελημήτρος, όμως “και τα προβλήματα που πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν, δεν είναι λιγότερα” και δεσμεύτηκε για την ανάδειξη και την προώθηση των τυχόν αιτημάτων των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων της περιοχής ώστε να αισθάνονται “όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς στον τόπο τους”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, μια από τις πρώτες ιεραρχικά προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Αριστεράς είναι η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας παντού, και “ο Αλμυρός φυσικά δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση”.

 

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παπανάτσιου Κατερίνα, επισκέφθηκε τον Πλάτανο, για ένα… καφέ και επικοικοδομητική συζήτηση με τους κατοίκους του χωριού, γύρω από τα καθημερινά προβλήματα, τις ιδέες ανάπτυξης, αλλά και βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

Αναμένεται και δεύτερη επίσκεψη, επίσημη αυτή τη φορά, μετά την πρώτη καταγραφή, ώστε να προταθούν λύσεις, αλλά και να συζητηθούν εκτενέστερα τα θέματα.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…