• 31 Μαρτίου, 2015

Αίτημα της Ένωσης για ένταξη του θέματος της εξέλιξης των έργων της πλατείας στο επερχόμενο Δ.Σ.

Αίτημα της Ένωσης για ένταξη του θέματος της εξέλιξης των έργων της πλατείας στο επερχόμενο Δ.Σ.

Με την παρακάτω επιστολή η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού αιτήθηκε με αυστηρό ύφος, στο επερχόμενο Δ.Σ. να ενταχθεί η συζήτηση για την πορεία των έργων της ανάπλασης της πλατείας. Μετά από συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων της Ένωσης, η συζήτηση αποφασίστηκε να γίνει στο επόμενο συμβούλιο κατόπιν εορτών. Θεωρήθηκε ότι λόγω των πολλών θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, καλό είναι να διαβουλευτεί το θέμα ως τακτικό, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου:

 

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

                                                       Αλμυρός 30/03/2015

 

Προς τον πρόεδρο του Δ.Σ του Δήμου Αλμυρού κ. Καλλέ Νικόλαο

Υπόψη Δημάρχου κ.Εσερίδη Δημητρίου,

Καθώς και όλων των μελών του Δ.Σ του Δήμου Αλμυρού.

 

Θέμα προ ημερησίας διατάξεως «εξέλιξη των έργων βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου του Αλμυρού και των εμπορικών κεντρικών οδών»

(Παράκληση να τεθεί σαν έκτακτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 01/04/2015)

 

Κύριε Πρόεδρε,κ. Δήμαρχε,κ.κ. Δημοτικοί σύμβουλοι,

με αφορμή την τελευταία και ξαφνική απόφαση των αρμοδίων καθώς και του τεχνικού τμήματος του Δήμου για επέκταση του έργου «σπασμωδικά» επί της Βασ. Κων/νου και της Μυρμιδόνων ταυτόχρονα και παραμονές της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, μας αναγκάζει να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα και ένα σύνολο 250 ανθρώπων που αποτελούν τους επαγγελματίες και εμπόρους του Αλμυρού να εκφράσουν τις αγωνίες τους.

Ήδη από μαρτυρίες επαγγελματιών η δυσαρέσκεια των πελατών μας αποτυπώνεται σε κάθε ευκαιρία και η επισκεψιμότητα του κέντρου τις τελευταίες ημέρες δείχνει καμπή του 20% και στα καταστήματα που πλείτονται άμεσα 70-80%.

Εξηγήστε μας λοιπόν πως μέσα σε ένα τόσο νοσηρό οικονομικό περιβάλλον και με σκαμμένη την αγορά και με ένα εγκλωβισμένο κέντρο από Βασ. Γεωργίου, Αργυροπούλου, Μυρμηδόνων, Βασ. Κών/νου και κεντρικής πλατείας πώς θα μπορέσουμε να «δουλέψουμε» ?????

Επί της Αργυροπούλου ήδη δύο καταστήματα της κας Μαρίας Χατζέλα έκλεισαν λόγω των έργων προσφάτως, ενώ τα υπόλοιπα παραπαίουν επιβιώνωντας  στο όριο παρόλο που ο Δήμος στη συγκεκριμένη περίπτωση εισάκουσε το αίτημα των εκεί επαγγελματιών και σταμάτησε τις εργασίες για δύο εβδομαδες τα Χριστούγεννα, αν και για αυτό κατηγορούμαστε καθημερινά σαν υπαίτιοι καθυστέρησης του έργου.

Ρωτάμε λοιπόν ποιος αποζημιώνει τον εκάστοτε έμπορο ο οποίος με κόπο επιβιώνει τα τελευταία 6 χρόνια ύφεσης και τώρα δέχεται και το τελειωτικό χτύπημα της « ανάπλασης» που ενώ είναι για το «καλό του» τον «σκοτώνει» τελικά ????????

Τι πιστεύετε ότι θα έχει απομείνει από την εμπορική αγορά μετά το τέλος του έργου όταν αυτό εξελίσεται με τρόπο «άναρχο» και δρα αποτρεπτικά για τον καταναλωτή ώστε να την επισκεφθεί???

Γιατί δεν έχουν παραδοθεί ακόμη οδοί που ξεκίνησαν από 1/10/2014  ????

Γιατί ο εργολάβος που επιλέχθηκε δεν διαθέτει προσωπικό ?????

Γιατί το συνεργείο του δεν λειτουργεί και το σαβατοκύριακο ????

Με όλα τα παραπάνω αλλά και πλήθος άλλων ερωτημάτων καταλήγουμε στο εξής:

– Διακρίνοντας ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή μα και στην τωρινή θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είμαστε ενάντια σε κανένα έργο που αναβαθμίζει τον τόπο μας στη βάση όμως που σέβεται την τοπική μας οικονομία και δεν την βλάπτει.

– Είμαστε έμποροι που σημαίνει «πρακτικά μυαλά» δεν είμαστε «αναχρονιστικοί» και «γραφικοί» και αυτό που ζητάμε σε ότι γίνεται που μας αφορά είναι να υπάρχει σχεδιασμός ,πρόγραμμα,αποτέλεσμα και να μετράει και η γνώμη μας.

– Θέλουμε άμεσα να παραδοθεί το κομμάτι της Βασ. Γεωργίου και της Αργυροπούλου.

– Θέλουμε ο εργολάβος να τριπλασιάσει το συνεργείο του.

– Θέλουμε να δουλεύει νυχθημερόν και τα σαβατοκύριακα και ότι τελειώνει να παραδίδεται με τσιμέντο και όχι χωμάτινο.

– Θέλουμε οι τεχνικές υπηρεσίες να κατανοούν τις ανάγκες μας ώστε οι εμπορικοί δρόμοι να είναι λειτουργικοί και εύχρηστοι.

Τελειώνοντας να επισημάνουμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι για επιπλέον «αυθαιρεσίες» και πως θα εντείνουμε την μαχητικότητα μας εάν δεν υπάρξουν αποτελέσματα.

 

Με τιμή το Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…