• 28 Μαρτίου, 2015

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ: ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ Δ.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ: ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ Δ.Σ.

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού σχετικά με το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο και τις σημαντικές αποφάσεις του σχετικά με το ωράριο των καταστημάτων, το παζάρι, τα έργα της πλατείας, της στεγασμένης λαϊκής και της δημιουργίας Τράπεζας Αίματος.

-Συζήτηση και λήψη απόφασης για το εορταστικό ωράριο του Πάσχα και την Κυριακή των Βαίων,επίσης και απόφαση για το θερινό ωράριο των καταστημάτων.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα την Κυριακή των Βαίων τα καταστήματα να παραμείνουν ανοικτά από 11:00 εώς και 15:00 και από Μ.Δευτέρα εώς και Μ.Πέμπτη 8:30-14:00 πρωί 17:30-21:00 απόγευμα, Μ.Παρασκευή 11:00 εώς 20:00 συνεχές ,Μ.Σάβατο 8:30 εώς 15:00,την δεύτερη μέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

 

-συζήτηση και οργάνωση της πρότασης της ΕΝΩΣΗΣ για την αναμόρφωση του παζαριού στον Αλμυρό.

Αποφασίσθηκάν οι εξής προτάσεις:

1/αφορά την υπηρεσία του Δήμου και έχει σχέση με τον πλήρη έλεγχο όσον αφορά την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα καθώς και την πλήρη καταγραφή ως προς το αντικείμενο που εμπορεύονται για να αποφεύγονται φαινόμενα κάποιων επιτηδείων που νοικιάζουν μεγάλο αριθμό από παράγκες και κατόπιν τις επινοικιάζουν σε τρίτους μη δικαιούχους.

2/περιορισμός και κατάργηση κάποιων θέσεων αριθμός που θα κριθεί από τις

υπηρεσίες του Δήμου

3/αίτημα για την δωρεάν παραχώρηση κάποιου αριθμού παραγκών ώστε εκεί να αναπτυχθούν  πιλοτικά εκθέτες οι οποίοι δεν θα έχουν το δικαίωμα πώλησης.

Επίσης οι θέσεις που θα διατεθούν για ντόπιους εμπόρους και παραγωγούς να έχουν μειωμένο μίσθωμα εώς και 50% προκειμένου να δημιουργήσουν κίνητρο συμμετοχής.

 

-συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την θέση του ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ για

στεγασμένη λαική αγορά το επόμενο διάστημα.

Ομόφωνα αντίθετοι σε αυτό το πλάνο του Δήμου διότι με τον τρόπο αυτό χάνεται η έννοια της λαικής αγοράς και περνάμε στην έννοια της στεγασμένης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ που έχει πια την έννοια μιας ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

η οποία έναντι μισθώματος θα μπορεί να λειτουργεί ο κάθε ενδιαφερόμενος με κανονικό ωράριο.

 

-εξέλιξη έργων «βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου της πόλης»απόφαση για την στάση της ΕΝΩΣΗΣ το επόμενο διάστημα.

Ομόφωνα αποφασίσθηκε αίτημα προς την τεχνική υπηρεσία του δήμου να μας δοθεί χρονοδιάγραμμα της εξέλιξης του έργου για τον κεντρικό ιστό της πόλης,

και επίσης νομικές συμβουλές από αρμόδιο νομικό για την οικονομική ζημία που θα προκληθεί στην αγορά από καθυστέρηση και κωλυσιεργεία του έργου.

 

Αποφασίσθηκε ομόφωνα η ίδρυση ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ σε συνεργασία με φορείς που ήδη δραστηριοποιούνται σε αυτό το θεμα ώστε να μπορεί και ο επαγγελματίας και έμπορος να εξυπηρετείται σε έκτακτες περιπτώσεις.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…