• 23 Μαρτίου, 2015

Τσανής Νίκος: Η λασπολογία και οι προσωπικές επιθέσεις αναδεικνύουν το πολιτικό ήθος

Τσανής Νίκος: Η λασπολογία  και οι προσωπικές επιθέσεις αναδεικνύουν το πολιτικό ήθος

Αγαπητοί συνδημότες, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες δέχομαι προσωπική επίθεση από τον κ. Δήμαρχο με ένα παραλήρημα λασπολογίας και ψευδών κατηγοριών γιατί ενοχλείται από τις παρεμβάσεις της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης». Προφανώς η έλλειψη προγράμματος, σχεδίου και επιχειρημάτων σε συνδυασμό με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό τον οδηγεί σε λάθος δρόμο.

Γιατί όμως ενοχλείται σε τέτοιο βαθμό ο κ. Δήμαρχος; Ποια η ουσία των ζητημάτων;

 

Διαχείριση απορριμμάτων :Ο κ. Δήμαρχος για πρώτη φορά στις 24/2 σε εκπομπή της ΤRΤ και στην συνέχεια, μετά από δική μας ερώτηση, στα Δ.Σ. στις 11/3 και 18/3 αναφέρθηκε σε «ψυχρή καύση απορριμμάτων» και σε εργοστάσιο επεξεργασίας αναφέροντας ως παράδειγμα το Burgas της Βουλγαρίας. Είναι τυχαίο ότι από την ίδια εκπομπή είχε αναγγείλει το κλείσιμο του ΚΑΠΗ και του Νομικού Προσώπου ένα μήνα πριν φέρει το θέμα στο Δ.Σ.;

Τώρα προσπαθεί να ανασκευάσει αναφέροντας ότι η δημοτική αρχή έχει σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων  και προβληματίζεται μόνο στον τρόπο υλοποίησης.

Ποιο είναι αυτό το σχέδιο; Πότε θα ενημερωθεί το Δ.Σ. και ο λαός του Αλμυρού;

Όταν αναφέρεται σε εργοστάσιο επεξεργασίας, αναφέρεται στην διαχείριση των απορριμμάτων μόνο του Δ. Αλμυρού  ή σε μεγάλες ποσότητες που θα μεταφέρονται από όλη την Μαγνησία;

Τι γίνεται σήμερα με την ανακύκλωση;

Περιμένουμε τις απαντήσεις του κ. Δημάρχου.

Εμείς δηλώσαμε ότι «Ο Αλμυρός δεν μπορεί να γίνει ο σκουπιδότοπος της Μαγνησίας» και συμβάλλουμε στην δημόσια διαβούλευση διοργανώνοντας την Παρασκευή 3 Απρίλη  7.30μμ στο Δημαρχείο Αλμυρού ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων σε περιφερειακούς δήμους», στην οποία καλούμε όλους τους δημότες και φυσικά τον κ. Δήμαρχο.

 

Εργοταξιακές παροχές ηλεκτρικού ρεύματος: Πιστεύω ότι έχουμε εξαντλήσει το θέμα σε προηγούμενα δελτία τύπου, αξίζει επιπλέον να σημειώσουμε ότι :

Σήμερα που η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και οι «θεσμοί» αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν ώστε να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει πρόβλημα ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, στον Δήμο Αλμυρού η δημοτική αρχή επιβάλλει εξοντωτικά άδικα αναδρομικά δημοτικά τέλη και πρόστιμα στους δημότες και ταυτόχρονα αρνείται να δώσει παράταση εργοταξιακού ηλ.ρεύματος σε ημιτελείς πρώτες κατοικίες!!!

Η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής στο Δ.Σ στις 18/3 απέναντι σε καρκινοπαθή δημότη είναι αποκαλυπτική της κοινωνικής αναλγησίας…(βίντεο λεπτά 1:02-1:07 https://www.youtube.com/watch?v=bh8cwxBD3gE#t=3724)

 

Καταδυτικά πάρκα : Το Δ.Σ. Αλμυρού αποφάσισε ομόφωνα να ενταχθεί ο Δήμος Αλμυρού στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Η μεθόδευση όμως από την πλευρά της δημοτικής αρχής ήταν διαδικασίες express.

Το θέμα ήρθε ως κατεπείγον σε έκτακτη συνεδρίαση στις 18/2, με εισήγηση που μοιράστηκε την ίδια μέρα και, όπως τώρα αποδεικνύεται, σοβαρά ελλιπής με ανακρίβειες και λάθη. Τα τοπικά συμβούλια των εμπλεκόμενων κοινοτήτων δεν έχουν συζητήσει το θέμα!!!

Το Δημοτικό Συμβούλιο προφανώς δεν γνώριζε ότι :

– Υπάρχει επιτακτική ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου, γιατί το υπάρχον είναι ασαφές και αντιφατικό, από τη μια θίγει τα συμφέροντα των αλιέων και την δημόσια περιουσία και από την άλλη καθιστά σχεδόν αδύνατη την δημιουργία καταδυτικών πάρκων.

– Για την επιτυχία του σχεδίου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των τοπικών αλιέων. Μέχρι στιγμής προφανώς δεν έχει γίνει διαβούλευση πάνω σε συγκεκριμένη πρόταση, ενώ οι αλιείς του Δ. Αλμυρού με απόφαση συνέλευσης από 8/3 δηλώνουν επιφυλακτικοί και αντίθετοι.

– Ποιος θα είναι ο φορέας λειτουργίας την στιγμή που  σύμφωνα με την μελέτη θα έχει ζημιά τα πέντε πρώτα χρόνια περισσότερα από 400.000€;;

Οι δηλώσεις  του κ. Δημάρχου στον τοπικό τύπο και στο Δ.Σ. στις 18/3 ότι «προχωράμε και με την συναίνεση των ψαράδων» και «τέρμα καμιά διαβούλευση, τέλειωσε το θέμα έκλεισε» προφανώς  είναι τουλάχιστον άστοχες. Προκαλούμε τον κ. Δήμαρχο να ξαναδεί το βίντεο της εκδήλωσης που ο ίδιος διοργάνωσε στις 17/3. (https://www.youtube.com/watch?v=Iw-WMrpgIms&list=UUPSG9-A9nP6qgjaxNa5_Ghg)

Πιστεύουμε ότι η ουσιαστική διαβούλευση βρίσκεται σε εξέλιξη και το Δ.Σ. πρέπει να εξετάσει ξανά το θέμα με συγκεκριμένη ολοκληρωμένη πρόταση από την πλευρά του Δήμου και την συμμετοχή όλων των φορέων.   Αυτό ήταν και το μήνυμα που βγήκε στην σύσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αλιέων και της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» στις 19/3, στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι Αμαλιάπολης, Αχιλλείου, Πτελεού, Σούρπης, Πλατάνου, του Πολιτιστικού Σουρπης, της Κίνησης Νέων Αμαλιάπολης και άλλοι παρευρισκόμενοι, σε δημόσιο χώρο στην Αμαλιάπολη.

Εμείς, ως Δημοτική Παράταξη είμαστε θετικοί στην αναπτυξιακή πρωτοβουλία με απαραίτητες προϋποθέσεις, την αλλαγή του νομικού πλαισίου, την περιφρούρηση των συμφερόντων των επαγγελματιών της περιοχής, της δημόσιας περιούσιας και τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας στην τελική πρόταση.

 

Όσο αφορά τις προσωπικές επιθέσεις από τον κ. Δήμαρχο με αφήνουν αδιάφορο και προσκαλώ τους δημότες να δουν και το βίντεο (10΄-30΄, https://www.youtube.com/watch?v=TNa18ImHS80) του Δ.Σ στις 18/3 για να θαυμάσουν πλήρως το πολιτικό ήθος και ύψος του «άρχοντα» της πόλης.

Προφανώς θα συνεχίσω να αναφέρομαι μόνο στην ουσία των προβλημάτων γιατί στο δικό μου πολιτικό ήθος και τον χαρακτήρα δεν ταιριάζουν οι τακτικές της λασπολογίας, της αλαζονείας και του παλαιοκομματισμού.

 

Τσανής Νίκος, δημοτικός σύμβουλος

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…