• 23 Μαρτίου, 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗN ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS + KA1

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗN ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS + KA1

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+  KA1, της διεθνοποίησης και του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία, τρείς εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, η Διευθύντρια Σταυραντώνη Μαρία, η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Καραγιαννοπούλου Μαρία και η Φιλόλογος Τσιροπούλου Φωτεινή, ταξίδεψαν στην Φινλανδία με σκοπό να συμμετάσχουν στο επιμορφωτικό σεμινάριο “Best Practices Benchmarking” που πραγματοποιήθηκε από 15 – 19 Μαρτίου 2015 στην περιοχή Vantaa του Ελσίνκι. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 43 εκπαιδευτικοί από  Φινλανδία,  Ισπανία,  Ιταλία, Ολλανδία, Κροατία, Ρουμανία, Σλοβενία και Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως σύμφωνα με διεθνείς μετρήσεις και αξιολογήσεις.

Η επιμόρφωση έλαβε χώρα στο εκπαιδευτικό κτιριακό συγκρότημα της περιοχής Vantaa του Ελσίνκι. Οι εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στους χώρους διαφορετικών τύπων σχολείων, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο,  Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικό Λύκειο και παρακολούθησαν διδασκαλίες στις αίθουσες, οι οποίες διέθεταν άρτια υλικοτεχνική και ψηφιακή υποδομή (Η/Υ, διαδραστικούς πίνακες, overhead projectors, tablets, internet). Ενημερώθηκαν από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους διοργανωτές του προγράμματος (Euneos Corporation) για την οργάνωση και λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος της Φινλανδίας. Ακολούθησαν γόνιμες συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα των συμμετεχουσών χωρών με στόχο την υιοθέτηση  καλών πρακτικών στη μαθησιακή διαδικασία.

Στη διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου οι ομάδες των εκπαιδευτικών κάθε χώρας έκαναν μια παρουσίαση που αφορούσε  το σχολείο και τις δράσεις τους, την περιοχή τους και τη χώρα τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ελληνική παρουσίαση, την οποία είχαν προετοιμάσει οι τρεις εκπαιδευτικοί πριν φύγουν για το Ελσίνκι και η οποία έγινε από την  καθηγήτρια  κ. Καραγιαννοπούλου Μαρία, ήταν εξαιρετική και εντυπωσίασε όλους τους Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για μια μελλοντική επικοινωνία με το σχολείο μας και μια συνεργασία για υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA2.

Επίσης οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε μουσεία και εκκλησίες της πόλης του Ελσίνκι, καθώς και στο νησί Suomenlinna που αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της  Unesko. Τέλος επισκέφτηκαν το  Εκπαιδευτικό Κέντρο Τεχνολογίας και Επιστημών  Heureka που αποτελεί χώρο βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές όλων των βαθμίδων.

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…