• 21 Μαρτίου, 2015

Ενωτική Δημοτική Κίνηση: Η ευθυνοφοβία και ο αυταρχισμός οδηγούν σε αδιέξοδα

Ενωτική Δημοτική Κίνηση: Η ευθυνοφοβία και ο αυταρχισμός οδηγούν σε αδιέξοδα

Μετά από 2,5 μήνες έντονης αντιπαράθεσης οι μάσκες έπεσαν, η Δημοτική αρχή τελικά αρνείται να διευθετήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τις άδικες χρεώσεις αναδρομικών τελών και προστίμων που επέβαλε η οικονομική υπηρεσία σε δημότες, (στους οποίους είχε δοθεί παράταση εργοταξιακών παροχών ηλεκτρικού ρεύματος με ευθύνη του δήμου), οδηγώντας πολλούς από αυτούς σε οικονομικό αδιέξοδο.

 

Ο κατήφορος της ευθυνοφοβίας δεν σταματά, τώρα -σύμφωνα με καταγγελίες δημοτών- δεν δίνουν παρατάσεις εργοταξιακών παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε περιπτώσεις δημοτών που δεν έχουν τελειώσει τις κατοικίες τους λόγω οικονομικής κρίσης με την αιτιολογία ότι μένουν στα υπόγεια των κατοικιών ή ότι δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

 

Η επίδειξη αυταρχισμού και αλαζονείας καθώς και η ευθυνοφοβία τους οδηγεί ακόμη και να αγνοούν αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που οι ίδιοι ψήφισαν ομόφωνα…

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 11/3 μετά από πρόταση της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» και τη σύμφωνη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του δήμου είχε παρθεί ομόφωνα η εξής απόφαση: «α) Να αρθούν όλες οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. β) Με βάση τις παλαιότερες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου να χρεωθούν δημοτικά τέλη και δημοτικοί φόροι μόνο για τα έτη 2013 – 2014 χωρίς καμία προσαύξηση και πρόστιμα.»

Η απόφαση θα είχε ανασταλτικό χαρακτήρα αυστηρά για μια εβδομάδα ώστε να εναρμονιστεί με απάντηση του Υπουργείο Εσωτερικών σε ερώτημα που είχε απευθύνει η δημοτική για το συγκεκριμένο θέμα στις 27/1.

Η Δημοτική αρχή εφόσον έλαβε την απάντηση του υπουργείου συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις 18/3 με το ίδιο θέμα.

Με δεδομένο ότι η απάντηση του υπουργείου και η γνωμοδότηση επί αυτής  του νομικού συμβούλου του Δήμου δικαίωναν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 11/3 το θέμα έπρεπε να λυθεί άμεσα.

Τελικά όμως, η λογική του αυτονόητου δεν καλύπτει την ευθυνοφοβία και την αλαζονεία … Η δημοτική αρχή έφερε νέα πρόταση για το θέμα, την ακόλουθη: «Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις να αποφασίζουν οι υπηρεσίες του δήμου και στην περίπτωση διαφωνίας μεταξύ τους να ισχύει η άποψη του νομικού συμβούλου», δηλαδή να διαιωνιστεί η κατάσταση του αδιεξόδου που έφερε το θέμα στο προσκήνιο.

Το αποτέλεσμα ήταν, το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα απλό θέμα να οδηγηθεί σε νέο αδιέξοδο αναιρώντας τον εαυτό του… Την πρόταση της δημοτικής αρχής δεν ψήφισε ούτε το σύνολο των δικών της συμβούλων (12 ψήφοι). Η πλειοψηφία των συμβούλων της αντιπολίτευσης στήριξε την πρόταση της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» που ήταν η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. στις 11/3 (6 ψήφοι, ενώ 5 σύμβουλοι ψήφισαν λευκό).

 

Δυστυχώς για την Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον κ. Δήμαρχο,  η επίδειξη πολιτικού αυταρχισμού και λασπολογίας σε βάρος των συμβούλων της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» δεν μας πτοεί, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα συμφέροντα των δημοτών και του Δήμου, καταγγέλλοντας κάθε επίδειξη αυταρχισμού, αλαζονείας και  ευθυνοφοβίας των υπευθύνων.

 

 

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της

Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης

Νίκος Τσανής

Δημήτρης Τσούτσας


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Από τις 14 Απριλίου όταν ολοκληρώθηκε η μεγάλη κατηγορία της περασμένης σεζόν, μέχρι το Σάββατο 21…
Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο…
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Υπουργό Υποδομών και…