• 11 Μαρτίου, 2015

Αποκλειστική συνέντευξη του Απόστολου Γκλέτσου στον «Λαό». Δηλώσεις για την «Τελεία», την πολιτική και το «κοινό μέτωπο» Στυλίδας – Αλμυρού – έκδοση 7/3/2015

Αποκλειστική συνέντευξη του Απόστολου Γκλέτσου στον «Λαό». Δηλώσεις για την «Τελεία», την πολιτική και το «κοινό μέτωπο» Στυλίδας – Αλμυρού – έκδοση 7/3/2015

Η φίλη και υποψήφια με την «Τελεία» Μαρία Δημητριάδου, μας εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη με τον Δήμαρχο Στυλίδας και της Τελείας Απόστολο Γκλέτσο.

Ο κ. Γκλέτσος βρέθηκε για τις ανάγκες της παρουσίασης του βιβλίου της Μαρίας Μανή, την περασμένη Κυριακή στην πόλη μας. Άνετος και ανοιχτός, απάντησε στον περιορισμένο χρόνο που είχαμε, σε ορισμένες ερωτήσεις μας.

 

-Γιατί ένας Δήμαρχος, ρισκάρει μια πετυχημένη καριέρα και τολμά ως αρχηγός κόμματος;

-Δεν δηλώνω επαγγελματίας πολιτικός. Ασχολήθηκα προσπαθώντας να καλύψω και με τη δική μου παρουσία ένα μεγάλο κενό. Επανεκλεγήκαμε από τους δημότες μας με ποσοστό 68% από την πρώτη Κυριακή, στην πιο δύσκολη περίοδο. Ως Δήμαρχος, εντόπιζα κενά και εμπόδια στην κεντρική διοίκηση. Βλέποντας λοιπόν, το τεράστιο κενό 40 ετών και πλέον στην κεντρική πολιτική σκηνή, παρακολουθώντας ανίερες συμμαχίες, της πολιτικής μαφίας (έτσι θα το γράψετε… μαφίας), την επιχείρηση αν θέλετε κάποιων, όπως θέλανε να καταντήσουνε την Ελλάδα, αναγκαστήκαμε να βγούμε μπροστά.

 

-Είσαστε ευχαριστημένος από το τόλμημα της «Τελείας»;

-Νομίζω ναι… Βάζοντας πάντοτε παραμέτρους γνωστούς σε όλους (γιατί υπάρχουν και οι άλλοι που ξέρουμε, οι λίγοι). Το 1,7%, για τόσο μικρό διάστημα παρουσίας, είναι μια καλή αρχή.

 

-Συζητήθηκε πολύ η συγκέντρωση υποψηφίων της «Τελείας».

-Στην αρχή είχαμε μια έκρηξη υποψηφίων πανελλαδικά. Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό και βεβαίως τις παρεμβάσεις και τους εκφοβισμούς, που δεν έλειψαν, από τους 300 δουλέψαμε με τους 140. Αλλά 140 λέοντες! Και συνεχίζουμε… Στις επόμενες εκλογές, ήδη ξέρουμε, ότι θα έχουμε πληρότητα ψηφοδελτίου.

 

-Το προφίλ του Δήμου σας με το προφίλ του Αλμυρού, συναντάται; Έχουμε κοινούς αγώνες;

-Βεβαίως και έχουμε. Ένα καλάθι Κεντρικής Ελλάδας που θα ταξίδευε τα προϊόντα μας, θα μπορούσε να δώσει πολλά οικονομικά οφέλη στους παραγωγούς των περιοχών μας. Από την πλευρά μας, οι διοικητικοί βεβαίως που προτείνουμε και στηρίζουμε, αλλά οι ιδιώτες και παραγωγοί, πρέπει επίσης να πάρουν πρωτοβουλίες. Ελάτε, να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, να δουλέψουμε από κοινού. Τις επόμενες μέρες (σ.σ. την εβδομάδα που ήδη διανύσαμε) συμμετέχω σε πολλά πάνελ, σε διαφορετικές εκπομπές, ώστε να προωθήσω, το δικό μας καλάθι προϊόντων της Στυλίδας.

Μην αμφιβάλλετε ότι κάθονται λάθος άνθρωποι, στις περισσότερες θέσεις. Άνθρωποι, που δεν έβγαλαν μεροκάματο ποτέ τους. Τονίζω και πάλι… Ελάτε να δουλέψουμε για το μέλλον μας.

 

-Πού θα μπορούσαν να «συναντηθούν» οι παραγωγοί των δύο Δήμων;

-Λόγω εδάφους και μικροκλίματος, μπορούμε να παράξουμε super foods, γι’ αυτό το καλάθι Κεντρικής Ελλάδος. Πλέον, στη διατροφή όλοι συζητούν για την πρόληψη, για την κατανάλωση ισχυρών τροφών, με σκοπό τη θωράκιση του οργανισμού. Το ελαιόλαδο, το μέλι, τα βότανά μας, μπορούν να φτάσουν σε μια ελίτ, μέσω delicatessen του εξωτερικού, σε πολύ καλή τιμή.

 

-Τουριστικά, πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης;

-Πολύ μεγάλα. Ξέρετε, πόσο ταλαιπωρούνται οι τουρίστες ορισμένων χωρών, μέχρι να φτάσουν στην χώρα μας; Είναι μια μικρή Οδύσσεια. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τα απλά. Το προϊόν προς πώληση υπάρχει και είναι δυνατό.

 

-Η «Τελεία» έχει κάποιο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση;

-Αν εφαρμοστεί η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, η Ελλάδα θα μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις τις κανονικά. Αν συνεχίσουμε έτσι σε λίγο θα ζητήσουν το κεφάλι μας στο πιάτο. Υπάρχει από εμάς εναλλακτικό σχέδιο. Αν μας το ζητήσουν θα τους το δώσουμε.

 

-Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Είναι κάτι που θέλετε να προσθέσετε;

-Ο Αλμυρός καταλαβαίνω ότι έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, χαίρομαι που συναναστράφηκα και αντάλλαξα απόψεις με δημότες του Αλμυρού σήμερα, ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Απόστολος Γκλέτσος και Μαρία Δημητριάδου (υποψήφια με την “τελεία”)

Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…