• 10 Μαρτίου, 2015

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 7/3/2015

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 7/3/2015

Quiz: Η αλιεία σε ποια απόσταση απαγορεύεται από τα καταδυτικά πάρκα; Ο δικαιούχος του τμήματος του αιγιαλού της παραλίας και της γενικότερης θαλάσσιας έκτασης θα το ορίσει; Σε ποια φάση των μελετών και προτάσεων καθορίζεται;

Στο Πήλιο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το θέμα. Τα καταδυτικά πάρκα βεβαίως και πρέπει να γίνουν, βεβαίως και θα έχει τεράστια οφέλη η περιοχή, αλλά η διαδρομή μέχρι την προσαρμογή της κοινωνίας και της διασφάλισης κάποιων επαγγελμάτων είναι μακρά και δύσκολη.

 

Ακούς ο Μπέος;

Ο Αχιλλέας της γειτονικής πόλης, ήδη διοργανώνει τις εκδηλώσεις και τον στολισμό των ερχόμενων Χριστουγέννων. Των επόμενων Χριστουγέννων πριν το Πάσχα ακόμα. Καλά καταλάβατε. Μάλιστα, στη σχετική δήλωσή του αναφέρει ότι «σπάει» τις προμήθειες, ώστε να μείνουν τα χρήματα στην αγορά του Βόλου. Σε σχόλιο Συμβούλου ότι θα πετύχαινε καλύτερη τιμή αν δινόταν σε έναν προμηθευτή απάντησε: «Αν προκηρύσσαμε συνολικά τις παρεμβάσεις, η τοπική αγορά δεν θα είχε καμία τύχη. Θα έρχονταν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προμηθευτές. Είναι θέμα ουσίας για τη στήριξη της τοπικής αγοράς.»

 

Μας κάνανε «πακέτο»

Στη νέα γραμμή της, η ΕΑΣ Βόλου, σκοπεύει να συσκευάζει και να εξάγει προϊόντα της Θεσσαλίας, της ευρύτερης κυρίως Μαγνησίας… Αναφέρει το Δελτίο Τύπου, όσπρια, αρωματικά φυτά, βότανα, τσάι…

Άραγε μας συμφέρει να τα παραδίδουμε προς συσκευασία και εξαγωγή ή να τα συσκευάζουμε και να τα εξάγουμε με Αλμυριώτικη ταμπέλα; Το σχόλιο μέχρι στιγμής μένει στις λέξεις: φάγαμε πακέτο!

 

Δεν θα θέλατε να σας το κάνουμε

Κάποιοι αριστερίζοντες προεκλογικά, ως αντίσταση πρότειναν στάση πληρωμών στα ταμεία… Έχει ο καιρός γυρίσματα… Αν λέω, αν, δεν συμφωνούμε με την πολιτική σας, θα θέλατε να το πάθετε; Τα παρόν σχόλιο δεν συνιστά πρόταση. Ας πούμε πως, ό,τι θυμόμαστε χαιρόμαστε.

 

Η Αλληλεγγύη επάξια στις επάλξεις

Την εβδομάδα που πέρασε, η «Αλληλεγγύη» δώρισε 30 σακούλες τρόφιμα σε οικογένειες που τα χρειάζονταν. Μάλιστα μια χούφτα ανθρώπων της Αλληλεγγύης για να καλύψει τις ανάγκες της συγκέντρωσης τροφίμων, βάζει κάθε μήνα ένα χρηματικό ποσό σταθερά. Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο!

 

Μένω στα θετικά

Η στάση, που με επίσημη επιστολή σας δηλώσατε ότι θα κρατήσετε, δεν κρατήθηκε! Ποτέ μεμονωμένα δεν πρέπει να κρίνουμε ανθρώπους, ομάδες, συλλόγους. Μένω στα κατά τα άλλα πολλά θετικά. Μένω αφανής στρατιώτης της προσπάθειας. Το μόνο πράγμα που δεν θα κάνω… είναι ότι αν επιβεβαιωθώ για τα μελλούμενα (που δεν το εύχομαι), τα σπασμένα στο συγκεκριμένο θέμα, δεν θα βοηθήσω να τα μαζέψετε. Να με συγχωρείτε.

 

Περί Γκλέτσου

Μαρία Μανή, αν συνεχίσεις να φέρνεις τον Γκλέτσο στις βιβλιο-παρουσιάσεις είναι σίγουρο ότι θα αυξηθούν τουλάχιστον οι …βιβλιόφιλες.

Επειδή το ρεπορτάζ για να ολοκληρωθεί, πρέπει να απαντήσει στην περιέργεια όσων δεν παρευρέθησαν… και εν όψει της γιορτής της γυναίκας… ναι, κορίτσια, και από κοντά κούκλος και γοητευτικότατος!

 

Μας ζάλισε η φωτιά…

Εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε στο προηγούμενο φύλλο ότι στο «Άναμμα» στον Πλάτανο, οι «Μυρμιδόνες Πλατάνου», ήταν συνδιοργανωτές της πολύ όμορφης εκδήλωσης.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…