• 13 Φεβρουαρίου, 2015

Η ενημερωτική ανοιχτή εκδήλωση από την ομάδα «Αλατοστράτα»

Η ενημερωτική ανοιχτή εκδήλωση από την ομάδα «Αλατοστράτα»

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, για τις Νέες Τεχνολογίες Αξιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την Ανάπτυξη και τον Τουρισμό, καθώς και τα Συστήματα Διαχείρισης Ανθρώπινων Χειρονομιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στις 19:00 το απόγευμα, στην «Αποθήκη» – χώρο της διοργανώτριας ομάδας Αλατοστράτας, που βρίσκεται δίπλα στα ΚΤΕΛ Αλμυρού.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημερωτικές εισηγήσεις σχετικά με τα παρακάτω θέματα – ερωτήματα:

– «Η σημασία της αξιοποίησης των τοπικών πόρων της υλικής και άυλης κληρονομιάς και η ένταξή τους σε δράσεις δημιουργικού τουρισμού», από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρη Γούσιο.

– «Δύναται ο υπολογιστής να αντιληφθεί και να ερμηνεύσει την ανθρώπινη χειρονομία ώστε να αντιδράσει προς όφελος του ανθρώπου;», από τον Ερευνητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ερευνητικού Ινστιτούτου IRCAM του Κέντρου Πομπιντού στο Παρίσι, Σωτήρη Μανιτσάρη.

– «Οι τεχνολογίες αναγνώρισης χειρονομιών για τη διαχείριση γνώσης στην δεξιοτεχνική αγγειοπλαστική χειρονομία» από την Alina Glushkova, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στη «Στρογγυλή τράπεζα» που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, αναπτύχθηκαν τα θέματα:

– Εντοπισμός πόρων της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή του Αλμυρού και

– Σχέδιο δράσης για την περιοχή του Αλμυρού, με Συντονιστή τον Πρόδρομο Μαρδάκη, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ακολούθησε μικρό αφιέρωμα στο έντεχνο τραγούδι με τη μαέστρο Μαριάννα Σαμαρτζή (πιάνο – φωνή), και την Patrizia Piras (κιθάρα – φωνή), ενώ υπήρχε διαθέσιμος μπουφές για όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ο καιρός της Μεγ. Εβδομάδας για τη Νοτιοδυτική Μαγνησία

Ο καιρός της Μεγ. Εβδομάδας για τη Νοτιοδυτική Μαγνησία

Με καλό καιρό αναμένεται να κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ερασιτέχνη προγνώστη…
Το άγχος κακός σύμμαχος στην διατροφή – Γράφει η Τιτίκα Χουλιαρά

Το άγχος κακός σύμμαχος στην διατροφή – Γράφει η Τιτίκα Χουλιαρά

Γράφει η Τιτίκα Χουλιαρά, διατροφολόγος, πτυχιούχος ΑΤΕΙ Θεσσαλίας Το άγχος είναι μία αντίδραση σε διάφορες καταστάσεις…
Τι είναι η υπνοθεραπεία και πώς λειτουργεί – Γράφει η Ελισάβετ Βαλκανιώτη

Τι είναι η υπνοθεραπεία και πώς λειτουργεί – Γράφει η Ελισάβετ Βαλκανιώτη

Γράφει η Βαλκανιώτη Ελισάβετ, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, με εξειδίκευση στην Γνωσιακή Συμπεριφορική  Κλινική – Θεραπευτική Υπνοθεραπεία…