• 27 Ιανουαρίου, 2015

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 23/1/2015

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 23/1/2015

Έλα, πρωθυπουργέ, στα εξισωτ-ίσια σου

Έπρεπε να στηθούν οι κάλπες, για να ζεσταθούν οι τσέπες των αγροτών… Εξισωτική και επίδομα πετρελαίου κατατέθηκαν την τελευταία προεκλογική εβδομάδα (σε όσους χρωστούσαν για να δεσμεύσουν τα ποσά). Το σχέδιο, συμφωνημένο, από πριν προϋπολογισμένο, αλλά παρ’ όλα αυτά, κάποιοι «πατερούληδες», είχαν την φαεινή ιδέα να εκμεταλλευτούν το συμβάν και να δηλώσουν ότι με αποκλειστικά δικές τους παρεμβάσεις δόθηκαν τα χρήματα στους αγρότες. Δεν ξέρω τι ισχύει, αλλά πολλές κοιλιές αγροτών πονάνε από τα γέλια με τις δηλώσεις αυτές.

 

Πυρετώδεις ετοιμασίες και συνεδριάσεις

Το Καρναβάλι έρχεται και πάλι, με μια ελπίδα μεγάλη, να ξεφαντώσουμε, να σκορπίσουμε τις έγνοιες μας τις μνημονιακές. Την Κυριακή στις 12:00 συναντήθηκαν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ομάδες των καρνιβαλικών αρμάτων. Εσείς;

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης περιμένουν τις ιδέες όλων μας, για ένα καρναβάλι αξέχαστο. Πληροφορούμαστε ότι οι συνεδριάσεις είναι συνεχείς και ότι προσπαθούν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα μέσα που διαθέτουν για την αποκριάτικη παρέλαση.

 

Στόχος η τουριστική αναβάθμιση

Δύο πρωτιές, δυο βήματα πιο κοντά στον στόχο για την αύξηση του τουρισμού στον Αλμυρό. Πρωτιά για τη δημιουργία Επιτροπής Τουρισμού στον Δήμο, πρωτιά της πρώτης συνεδρίασης. Οι ιδέες πολλές, η συμμετοχή ηχηρή. Το σημείο εκκίνησης ορίστηκε.

 

Πίτα – πίτα

Οξιώτες, Ερυθρός Σταυρός, Βλάχοι, Σαρακατσαναίοι, Μικρασιάτιες, ΕΟΣ, έχουν ορίσει τις ημέρες για την κοπή πίτας. Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις πήγαν πίσω λόγω εκλογών και με το καρναβάλι να έρχεται νωρίς, μάλλον θα γίνει της… πίτας τον επόμενο μήνα. Αλλά όπως λέει και ο Σαββόπουλος «Να μας έχει ο Θεός γερούς, πάντα ν’ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε, με χορούς κυκλωτικούς κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς».

Αν και όλες αυτές οι εκδηλώσεις καμιά φορά μου θυμίζουν και ένα σατιρικό τραγουδάκι θεατρικής παράστασης…

«Οι ιππόται, οι ιππόται, ήταν πόται, πότε-πότε

Αι ωραίαι δεσποσύναι, μπεκροπίνανε και ‘κείναι

Κι απ’ το πίνε, πίνε, πίνε, δες πως είναι, δες πως είναι»

(εγώ δυο κιλάκια από τις βραδινές μπριζολίτσες και βασιλόπιτες, πάντως τα πήρα)

 

Επανάληψη και συμπλήρωση «Σαρξ εκ της σαρκός του Αλμυρού»

Οι υποψήφιοι βουλευτές που γνωρίζουμε ότι έλκουν την καταγωγή τους από τον Αλμυρό είναι: ο Χρήστος Μπουκώρος, η Κατερίνα Παπανάτσιου, ο Κώστας Δελημήτρος (το γένος Σαρρή η μητέρα του), ο Μιχάλης Μιτζικός (από τη μητέρα του Καλλιόπη Τζιότζιου, το γένος Πατσέα), ο Βασίλειος Σαμαράς (η μητέρα του Αντωνίου Ευαγγελία του Βασιλείου). Θεωρώ φόρο τιμής στα τοπικά μέσα που υπηρετούμε να αναφερθούμε στους ντόπιους υποψηφίους.

 

Γενναίοι της πλατείας καταστηματάρχες

Στους δρόμους που ήδη επιχειρεί ο εργολάβος του Δήμου για την ανάπλαση της πλατείας, χρειάζεται μια κάποια γενναιότητα από τους καταστηματάρχες. Θα είναι δύσκολη η προσβασιμότητα, αρκετός ο θόρυβος, και ίσως λίγο μειωμένη η πελατεία. Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, μας γνωστοποίησε ότι είναι σε συνεχείς συνομιλίες με επαγγελματίες, αλλά και με τον εργολάβο, ώστε να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού Παναγιώτης Μπούντης, γι’ αυτό το σκοπό πρόκειται, εκ νέου, να συναντηθεί με τον Άρη Καραγιώργο.

Μεσολαβούμε, και ζητούμε ως εφημερίδα, από το αναγνωστικό μας κοινό, να επιμένει και να επισκέπτεται όλους τους επαγγελματίες όπου γίνονται έργα. Είναι ένας τρόπος να στηρίξουμε τους φίλους και γείτονες. Είναι ένας τρόπος να στηρίξουμε αυτό το έργο ανάπλασης, χωρίς παράπλευρες απώλειες.

 


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…