• 4 Δεκεμβρίου, 2014

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αλμυρού 2014-2015

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αλμυρού 2014-2015

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Αλμυρού, λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο Τύπου, σχετικά με το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων:

 Αλμυρός…. Ένας φωτεινός ουρανός….

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και η πόλη του Αλμυρού βάζει τα γιορτινά της. Ανάβει τον ουρανό της και σκορπάει τη χαρά και την ευτυχία γύρω της. Το πνεύμα των Χριστουγέννων μεταφέρει την αισιοδοξία και την ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους.

 

Ο Δήμος Αλμυρού λοιπόν διοργανώνει για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, με την πολύτιμη συνδρομή και συνεργασία του Συλλόγου Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της επαρχίας Αλμυρού, του Συλλόγου Εστίασης και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με στόχο να δοθεί στην πόλη μας ένα γιορτινό κλίμα και να μεταδοθεί η μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

Σε όλη τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα βρίσκεται στην πλατεία μας Λούνα Παρκ όπου θα μπορούν όλα τα παιδιά να το απολαμβάνουν δωρεάν . «Το σπίτι του Αι Βασίλη» θα έχει ανοιχτή την αγκαλιά του για να υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους. Διάφορα παιχνίδια και εργαστήρια θα ψυχαγωγούν τα παιδιά όλων των ηλικιών. Μικροί και μεγάλοι θα τραγουδήσουν, θα διασκεδάσουν, θα κατασκευάσουν, θα δημιουργήσουν, θα παίξουν, θα ακούσουν, θα παρακολουθήσουν, θα φτιάξουν κουλουράκια και γλυκά και θα χαρούν, μεταδίδοντας το μήνυμα της αγάπης σε όλους τους συνανθρώπους τους.

Καλούμε όλα τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους που νιώθουν παιδιά να έρθουν και να συμμετάσχουν σε όλες τις εκδηλώσεις. Κάθε μέρα και μια γιορτή. Κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό.

 

Το Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη γιορτή – Θεατρική αφήγηση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευξεινούπολης για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Ευξεινούπολης.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Δεκεμβρίου 2014

Η πόλη μας φωτίζεται, το δέντρο ανάβει και η γιορτή ξεκινάει. Στην Είσοδο του Δημαρχείου στις 18:30μ.μ. η Φιλαρμονική του Δήμου μας, μαζί με μικρούς μαθητές των Δημοτικών σχολείων ντυμένους αγγελάκια και Αι Βασίληδες συγκεντρώνονται και ξεκινούν το ταξίδι τους, στους δρόμους της πόλης και της Αγοράς παίζοντας και τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στις 19:30μμ. συγκεντρωνόμαστε όλοι στην πλατεία, και η παιδική χορωδία του Ωδείου με τη συνοδεία της κ. Μ. Σαμαρτζή ψάλλουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ακολουθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από το Δήμαρχο Αλμυρού. Τους μικρούς μας φίλους περιμένει ο Αι Βασίλης στο σπίτι του, να τους υποδεχθεί, να παραλάβει τα γράμματά τους και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Ένα λαμπερό Λούνα Παρκ αδημονεί να διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Δεκεμβρίου 2014

Στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης θα διεξαχθεί Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar από μαθητές του Γυμνασίου στις 17:30μ.μ. με συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Ωδείου Αλμυρού με την ευθύνη της κ. Μ. Σαμαρτζή και θ’ ακολουθήσει το θεατρικό δρώμενο «Ο Αι Βασίλης συλλαμβάνεται».

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Δεκεμβρίου 2014

Ο Χορευτικός Όμιλος Αλμυρού μας παρουσιάζει στις 18:30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, την εκδήλωση «Χορεύω και τραγουδώ τα κάλαντα της πατρίδος μου».

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Δεκεμβρίου 2014

«Στολίζουμε το δένδρο μας» από τις 17:00μ.μ. – 19:00μ.μ. στην Είσοδο του Δημαρχείου. Τα παιδιά χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και κατασκευάζουν χειροποίητα στολίδια, διακοσμώντας την πόλη μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού.

 

ΤΡΙΤΗ 16 Δεκεμβρίου 2014

«Δουλεύω στο εργαστήρι του Αι Βασίλη» από τις 17:00μ.μ. – 19:00μ.μ. στην Είσοδο του Δημαρχείου. Τα παιδιά ως μικροί βοηθοί του Αι Βασίλη παίζουν και δημιουργούν με χριστουγεννιάτικα υλικά μαζί με τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Δεκεμβρίου 2014

«Χριστουγεννιάτικα Παραμυθομαγειρέματα» από τις 17:00μ.μ. – 19:00μ.μ. στην Είσοδο του Δημαρχείου. . Οι μικροί μεταμορφώνονται σε μάγειρες και ρίχνουν στο καζάνι ιδέες, λέξεις, εικόνες, κινήσεις, γράμματα, ευχές και …μαγειρεύουν» μαζί με τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ. Με τις «συνταγές» τους στολίζουν το δέντρο των ευχών.

 

ΠΕΜΠΤΗ 18 Δεκεμβρίου 2014

«Προβολή ταινιών κινουμένων σχεδίων» από τις 16:00μ.μ. – 18:00μ.μ. στην είσοδο του Δημαρχείου – Βιβλιοθήκη για παιδιά προσχολικής ηλικίας και από τις 18:00μ.μ. – 20:00μ.μ. δεύτερη προβολή για παιδιά ηλικίας Γ΄- ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη εορταστική συναυλία με τίτλο «Οι ποιμένες γονατίζουν», στις 19:30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, από το Περιφερειακό Τμήμα Αλμυρού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου. Πρόκειται για ένα μουσικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με ύμνους και μελωδίες.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Δεκεμβρίου 2014

Η Φιλαρμονική του Δήμου θα σκορπίσει τις μελωδίες της σε όλη την επαρχία Αλμυρού.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Μικτή Χορωδία, την Παιδική χορωδία και τη Χορωδία του ΚΑΠΗ του Δήμου Αλμυρού καθώς και τους μαθητές του Ωδείου στις 11:30π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τους μαθητές του Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Αλμυρού,

στις 18:00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 Δεκεμβρίου 2014

Αφήγηση Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού για τα μικρά παιδιά, στις 17:30μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλμυρού, με συνοδεία μουσικής από την κ. Καψαλά Ναυσικά.

 

ΤΡΙΤΗ 23 Δεκεμβρίου 2014

 Θεατρικό παιxνίδι – παραμύθι για παιδιά από τους Κεραμιδόγατους. στις 17:30μ.μ. – 19:30μ.μ. στην Πλατεία – Βιβλιοθήκη.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 Δεκεμβρίου 2014

Για το «Κυνήγι του θησαυρού» θα ξεχυθούν όλα τα παιδιά στην πλατεία, στις 11:30π.μ.-12:30π.μ. Παιχνίδι από τους Κεραμιδόγατους.

 

-Μια υπέροχη μουσική βραδιά διοργανώνει η παιδική χορωδία του Δήμου μας υπό την καθοδήγηση της κ. Μ. Σαμαρτζή στις 20:00μ.μ. στο «Καφωδείο της Ζωής».

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Δεκεμβρίου 2014

Τη Θεατρική Παράσταση «Πως γλίτωσε η Πρωτοχρονιά…και άλλες ιστορίες» θα παρακολουθήσουμε, στις 18:00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, από τη Θεατρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Μαγνησίας.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 Δεκεμβρίου 2014

Ο Αι Βασίλης ντύνεται μάγος στις 17:30μ.μ. και τρελαίνει μικρούς και μεγάλους με τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα στο κέντρο της πόλης.

 

ΤΡΙΤΗ 30 Δεκεμβρίου 2014

«Γλυκομαγειρέματα». Η πλατεία Αλμυρού μοσχοβολάει από τις μυρωδιές των γλυκών και τα φουρνιστά κουλουράκια. Στις 10:30π.μ. – 11:30π.μ. φτιάχνουμε γλυκίσματα και κουλουράκια μικροί –μεγάλοι, με τις μαμάδες και τις γιαγιάδες, με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 Δεκεμβρίου 2014

Τα κάλαντα στην πόλη μας και στους Δημοτικούς Άρχοντες ψάλλουν τα παιδιά της Φιλαρμονικής στις 12:00π.μ. στην Πλατεία του Αλμυρού. Ελάτε όλοι μαζί να γίνουμε ομάδα και να τραγουδήσουμε.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 Ιανουαρίου 2015

-Ομάδα του Περιφερειακού Τμήματος Αλμυρού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, θα ψάλλει τα «Κάλαντα των Φώτων» υπό των ήχο κουδουνιών στις 12:00μ.μ. στον πεζόδρομο της Ευξεινούπολης αλλά και στην αγορά του Αλμυρού, όπως ακριβώς το καλεί η μέρα. Γύρω στις 14:00μ.μ. θα τους υποδεχτούν ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και θα ολοκληρώσουν έτσι την περιήγηση τους στην πόλη.

 

-Στις 18:00μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο Χορευτικός Όμιλος Αλμυρού τραγουδάει τα «Παραδοσιακά Κάλαντα των Φώτων της Επαρχίας Αλμυρού (Κουδούνια)».


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…