• 26 Νοεμβρίου, 2014

Εκτός τελικού ο Αλμυρός (Διμήνι – Γ.Σ.Α. 2-0)

Εκτός τελικού ο Αλμυρός (Διμήνι – Γ.Σ.Α. 2-0)

Δυνατό παιχνίδι διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι για τον ημιτελικό Κυπέλλου ΕΠΣΘ, μεταξύ ΑΕ Διμηνίου και Γ.Σ. Αλμυρού. Οι φίλαθλοι που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και τη βροχή και βρέθηκαν στο γήπεδο του Διμηνίου, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πολύ καλό παιχνίδι, μεταξύ δύο ομάδων που δικαιολογούν απόλυτα την θέση τους στο πρωτάθλημα. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με απόλυτο κυρίαρχο τον Γ.Σ.Α., αφού μέχρι και το 30′ δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, με το Διμήνι όμως να χτυπάει 2 φορές με σκόρερ τον Βητόπουλο και να παίρνει την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους στο 7’, όταν μετά από διπλή επιθετική προσπάθεια στη μεγάλη περιοχή, η άμυνα του Γ.Σ.Α. κατάφερε να απομακρύνει επιτυχώς. Δύο λεπτά αργότερα, ευκαιρία για τον Γυμναστικό, με το μακρινό σουτ του Βούλγαρη να καταλήγει άουτ. Στο 12′, νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Γ.Σ.Α. με τον τερματοφύλακα του Διμηνίου να διώχνει τη μπάλα μετά από δυνατό σουτ του Βούλγαρη μέσα στη μεγάλη περιοχή. Στο επόμενο λεπτό, ο Αλμυρός έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-1, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κοντογιάννη. Στο 15′ ο επιθετικός μονόλογος του Γ.Σ.Α. συνεχίστηκε με νέα χαμένη ευκαιρία μετά από γέμισμα και κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Ο Γυμναστικός στο πρώτο τέταρτο του αγώνα ήταν καταιγιστικός, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και συνεχείς επιθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Από αυτό το σημείο και μετά, το Διμήνι πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με πίεση ψηλά και κύριο εκφραστή τον Τανάγια, ελπίζοντας σε κάποιο λάθος της άμυνας του Αλμυρού. Η πίεση αυτή συνεχίστηκε και καρποφόρησε στο 31′, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αποστολίδη, ο Βητόπουλος πήρε τη μπάλα στην επαναφορά και με κεφαλιά από κοντά, έκανε το 1-0. Ο Γ.Σ.Α. προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όμως η άμυνα και ο τερματοφύλακας του Διμηνίου, εξουδετέρωσαν όποιες επιθέσεις έγιναν προς την εστία της ομάδας τους.

Το δεύτερο ημίχρονο μπορεί να χαρακτηριστεί από τις σκληρές μονομαχίες και τα μαρκαρίσματα στον χώρο του κέντρου, χωρίς να υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες προς τις δύο εστίες. Οι επιθετικές αναπτύξεις ήταν αρκετά συχνές και για τις δύο ομάδες, αλλά δεν υπήρχε καθαρή σκέψη στην τελική ενέργεια. Το Διμήνι προσπαθούσε να κρατήσει το υπέρ του σκορ και να έχει γρήγορες αναπτύξεις σε αντεπιθέσεις, ενώ η ομάδα του Αλμυρού, είχε ως στόχο την ισοφάριση χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο 65′, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αποστολίδη, ο Βητόπουλος νίκησε στον αέρα την άμυνα του Αλμυρού, πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-0.

Μετά το 2-0, οι προσπάθειες του Γ.Σ.Α. για γκολ αποδείχτηκαν άκαρπες, ενώ λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης λίγο έλειψε να γίνει το 3-0 καθώς μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Σαμαρά και σουτ από κοντά, ο τερματοφύλακας του Αλμυρού έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Γ.Σ. Αλμυρού από το κύπελλο ΕΠΣΘ, με το Διμήνι να παίρνει την πρόκριση στον τελικό με τον Σαρακηνό.

Τσιντσίνης Δημήτρης


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …