• 26 Νοεμβρίου, 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 22/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 22/11/2014

Όσοι χωρέσουν θα σωθούν

στην κιβωτό του …Νώε.

Δεν ψάχνουμε για το Αραράτ,

μα τα νησιά …Φερόε.

-Αναρωτιέμαι: Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο -τελικά- από το τρέχον πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα; Δεν υπάρχει βδομάδα που να μην ξεσπάσει και κάποιο νέο σκάνδαλο, με «ήρωα» ένα από τους πολιτικούς μας άνδρες ή γυναίκες, απ’ όλον τον «μπαχτσέ» των κομμάτων και  …αποκομμάτων. Στο τέλος, δεν θα μας εκπλήσσει τίποτε πια, απ’ όσα απίστευτα βλέπουμε κι ακούμε. Η μεγαλύτερη έκπληξη ίσως συνίσταται στο πώς άντεξε αυτή η έρμη η χώρα με τόση ρεμούλα και άγριο κλέψιμο, για δεκαετίες ολόκληρες.

 

Κάθε φορά που ακούω κάποιον πολιτικό, μηδέ του πρωθυπουργού εξαιρουμένου, να μιλάει για τις «θυσίες του Ελληνικού λαού», μου έρχεται -αν μπορούσα- να τον χαστουκίσω. Γιατί, αυτή η τάχα λεκτική τους αναγνώριση και συμπαράσταση ίσως θα έπρεπε να είναι και ο ορισμός, το τυπικότερο δείγμα της υποκρισίας. Τίποτε δεν έχουν καταλάβει, κανείς τους, από αυτές τις οδυνηρές θυσίες. Αν τις καταλάβαιναν, θα μπορούσαν και να τις έχουν προβλέψει, θα έκλεβαν τουλάχιστον λιγότερο και πιο …διακριτικά. Πώς να καταλάβεις από τις θυσίες των απλών ανθρώπων, όταν -συχνά- δεν έχεις κάνει ένα μεροκάματο στη ζωή σου κι όταν εθίστηκες να «αρμέγεις» τον κρατικό κορβανά και με τα δέκα δάχτυλα, πατικώνοντας χρήμα και σωρεύοντας αμύθητης περιουσία;

 

Και όσο οι διεθνείς εξελίξεις τρέχουν (και μας απειλούν), θα αποδειχτεί πως το χειρότερο για μας δεν είναι η ραγδαία πτώση του βιοτικού μας επιπέδου. Χειρότερη είναι η πολυ-επίπεδη υποδούλωση της χώρας, που την καθιστά αδύναμο κρίκο παγκοσμίως και εύκολο στόχο για κάθε λογής «γεράκι».

 

Πόσα χρόνια τώρα έχω που «τα χώνω», στον πολύ και πολυπράγμονα Γιώργο Καρατζαφέρη, του ΛΑΟΣ; Κάποιοι νόμισαν ότι τις αιτιάσεις μου για τον κύριο τις υπαγόρευαν λόγοι κομματικοί (λες κι άνηκα σε κάποιο κόμμα). Τώρα που ξέσπασαν οι οικονομικές του δραστηριότητες (κάποιες εφάρματες) δικαιώνομαι πλήρως. Είναι γιατί τον ήξερα από παιδί…. Τότε που όλοι καταλαβαίναμε, ότι «πατρίδα» και «θρησκεία» του είναι μόνο το χρήμα και τίποτε περισσότερο.

 

Όλα τα είχε Αλμυρός, μόνο οι πολιτικοί καυγάδες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του έλειπαν… Όλα τα προβλήματα λύθηκαν, μόνο το ζήτημα του Πολυτεχνείου μένει να ξεκαθαρίσουμε.

 

Με ύβρεις, απειλές για μηνύσεις και πολλά άλλα «χαριτωμένα» έχουν απλώσει το δικό τους …τραχανά αντιδικίας, οι Βουλευτίνες του Νομού μας Ζέττα Μακρή της ΝΔ και Μαρίνα Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ. Διαβάζουμε και ακούμε απίθανα πράγματα, ενδεικτικά του μίσους που κυριαρχεί στη διαπροσωπική τους σχέση. Και δεν βλέπω κανέναν να υπενθυμίζει, ότι κάποτε -πριν η δεύτερη μπει στην πολιτική- οι δυο συγκεκριμένες κυρίες ήταν πρώτες φίλες, κάτι παραπάνω από αυτό που λέμε «κολλητές».

 

Μπορεί πολλοί από τους διεφθαρμένους ηγέτες της Δύσης να έκαναν μαύρη προπαγάνδα κατά του Ρώσου ηγέτη, με πρόσχημα το ζήτημα της Ουκρανίας, ο Πούτιν όμως κέρδισε την κοινή γνώμη της Αυστραλίας, με μια μόλις κίνηση. Μετά τις ψυχρές χειραψίες λοιπόν με τους ομολόγους του, φεύγοντας ο Πούτιν χαιρέτισε με θερμή χειραψία, έναν προς έναν αστυνομικούς και υπαλλήλους που τον συνόδευαν και τον φρουρούσαν,  κατά τη διάρκεια της παραμονής του. Η εικόνα έπαιξε στην αρχή στα αυστραλιανά μέσα, αλλά έπειτα εξαφανίστηκε, αφού η αντίδραση της κοινής γνώμης ήταν συντριπτική: «Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο… Όλοι αυτοί οι ηγέτες, που χαιρετιούνται μεταξύ τους συνήθως, νομίζουν ότι είμαστε σκλάβοι ή ρομπότ», ήταν περίπου τα σχόλια του κόσμου. Προς τι η θετική έκπληξη, όμως; Έκανε -άραγε- κάτι ανορθόδοξο, ο Ορθόδοξος Πούτιν;

 

«Ο Έλληνας αρχηγός του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Άγκυρα, πραγματοποιώντας προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη εκεί, μετά από σχετική πρόσκληση που δέχθηκε από τον Τούρκο ομόλογό του, αντιπτέραρχο Abidin Ünal.  Ο τελευταίος μάλιστα είχε προγραμματίσει η επίσκεψη του έλληνα αρχηγού ΑΤΑ να συμπέσει με το γάμο του γιου του. Και αυτό προκειμένου ο έλληνας αρχηγός ΑΤΑ να παραβρεθεί και στο γάμο, αλλά και στο γαμήλιο τραπέζι που ακολούθησε. Ο αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης αντιμετωπίσθηκε  στη γαμήλια γιορτή έως διακεκριμένος καλεσμένος. Να σημειωθεί ότι στο γάμο αυτό ο Abidin Ünal είχε καλέσει και άλλους ανώτατους αξιωματικούς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι ήθελαν να γνωρίσουν τον έλληνα υψηλόβαθμο αξιωματικό και να συζητήσουν μαζί του. Ο αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2013 είχε φιλοξενήσει τον αντιπτέραρχο Abidin Ünal στη Λάρισα για τρεις μέρες και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολλά θέματα.» Όμορφα και πολιτισμένα πράγματα, θα μου πείτε… Μελετώντας όμως -τόσα χρόνια- τα τερτίπια των Τούρκων, εμένα (τον ..καχύποπτο) γιατί μου «μυρίζουν» …πόλεμο;

 

Συσκέπτονται …διαφωνούντες (με εντολή του υπουργού Υποδομών) Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι σεισμολόγοι της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Βραχυπρόθεσμης Εξέλιξης Σεισμικότητας, μετά το διπλό «χτύπημα» του Εγκέλαδου τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Άλλα αρμόδια Υπουργεία ετοιμάζονται για άσκηση ετοιμότητας για μεγάλο σεισμό, κάτι που και ξένοι επιστήμονες προβλέπουν, για Ελλάδα, Ιταλία ή Τουρκία. Η εν λόγω Επιτροπή, «είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα, έχει σκοπό την αξιολόγηση των επιστημονικών δεδομένων σε περίπτωση βραχυπρόθεσμων σεισμικών προγνώσεων, σεισμικών εξάρσεων και πρόδρομων ή συνοδών γεωδυναμικών φαινομένων που δημιουργούν έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, καθώς και την άμεση γνωμοδότηση και εισήγηση επί των ενδεικνυόμενων κατά περίπτωση μέτρων προστασίας.» Κύριοι διαφωνούντες, συμφωνείστε πρωτίστως για το εάν και κατά πόσο πρέπει να φοβόμαστε.

 

Έχω βαρεθεί σε έκτακτες περιπτώσεις να βλέπω στο «γυαλί» Έλληνες -αυθεντίες, να τρώγονται σαν τα σκυλιά, για το μακρύ τους και το κοντό τους. Αλήθεια, γιατί δεν ρωτάει κάποιος επίσημα τους διαφωνούντες σεισμολόγους για τον …νεκρό της Αμφίπολης; Και οι -επίσης διαφωνούντες- αρχαιολόγοι, να μας πουν αν θα γίνει …μεγάλος σεισμός. Ίσως έτσι βγάλουμε πιο γρήγορα άκρη.

 

Ο tempora, o mores… Σοκ προκαλεί η δημοσιοποίηση στο Internet ερασιτεχνικού βίντεο, που δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να επιδίδονται σε «πλιάτσικο», σε περίπτερο της περιοχής των Εξαρχείων, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας μετά την πορεία για τη 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το βίντεο δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να έρχονται σε αντιπαράθεση με δύο εργαζόμενους του συγκεκριμένου περιπτέρου, οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως τα όργανα της τάξης πήραν νερά από τα ψυγεία τους χωρίς να τα πληρώσουν. Μάλιστα υπήρξαν καταγγελίες πως τα ΜΑΤ ξυλοκόπησαν τους δύο εργαζόμενους και προσήγαγαν τον έναν από αυτούς. Τι το ….ιδανικότερο, θα μου πείτε; Ν’ αρχίσει και το πλιάτσικο πλέον στην αγορά και να το εγκαινιάζουν οι ίδιες οι δυνάμεις της καταστολής και της τάξης; Αν όχι στην Ελλάδα, πού αλλού άραγε θα είχαμε τέτοια παγκόσμια πρωτοτυπία;

 

Η πάσης φύσεως ποδοσφαιρική αλητεία στην Ελλάδα, όχι μόνο έχει παρεισφρήσει και επικρατήσει, τουλάχιστον στις επαγγελματικές κατηγορίες, τα θεσμικά όργανα του αθλήματος, τους παράγοντες, τους διαιτητές κτλ., αλλά το μόνο που απομένει πια είναι να γίνουν οι ανδραγαθίες της και …νόμος του κράτους, για να έχουν και επίσημο προστατευτικό μανδύα τα κραυγαλέα εγκλήματα που καθημερινά συντελούνται. Δεν είναι μόνο η ραγδαία αποδόμηση της Εθνικής ομάδας και το απόλυτο ρεζιλίκι με τα Νησιά Φερόε ούτε η σκανδαλώδης αποζημίωση του κόντε Ρανιέρι… Είναι όσα γίνονται καθημερινά με την ΕΠΟ και τους διαιτητές, τις κάθε λογής «παράγκες» και τις εξόφθαλμες αυθαιρεσίες τους, τις …κωλοτούμπες των ΑΦΜ και τις αγοροπωλησίες ομάδων, το αδιαφανές στη διαχείριση των ΠΑΕ και τα «φέσια» που αφήνουν οι τυχάρπαστοι «επενδυτές» για τον επόμενο, γκρεμίζοντας ιστορικές ομάδες – σύμβολα εν μία νυκτί. Όλα αυτά με την …αιδήμονα (;) και ένοχη ανοχή των πολιτικών, που έχουν αφήσει ανεξέλεγκτο το λαϊκότερο άθλημα, για να ξεπλένεται το βρώμικο χρήμα, με την …ησυχία του. Τι καλύτερο να κάνει, δηλαδή, σήμερα η μαφία στην Ελλάδα; Να πουλάει παράνομα …κομπολογάκια; Το ποδόσφαιρο ρημάζει και τους φιλάθλους εκμεταλλεύεται. Για πόσο ακόμα; Θα δούμε…

 

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, από τα πιο εύστοχα που διάβασα: Η γενιά του Πολυτεχνείου, το «ψωμί» το κράτησε για την πάρτη της, την «παιδεία» την αγνόησε εντελώς και «ελευθερία» μάλλον εννοούσε την …Αρβανιτάκη.

 

Νέο κόμμα, λέει, ιδρύει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, για να αποτελέσει ανάχωμα διαρροής ψηφοφόρων προς το «Ποτάμι». Θα το ονομάσει… «Ιπποπόταμος».

 

Έλα εγκαίρως, μωρή Τρόικα… Γιατί μας βασανίζεις, τώρα πια που έχουμε εθιστεί στο …οθωμανικό;

 

Να μου το θυμηθείτε: Μια μέρα θα ‘ρθει η ανάπτυξη και δεν θα βρει κανέναν…

 

Και –παρακαλώ σας- να έχετε πάντοτε κατά νού: Όσο κατεβαίνει το θερμόμετρο, τόσο αναβαίνει η ανάγκη για αλληλεγγύη. Υπάρχουν συνάνθρωποι που υποφέρουν και πεινούν.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …