• 8 Νοεμβρίου, 2014

Ντέρμπι με τα όλα του (Γ.Σ.Β. – Γ.Σ.Α. 76-72) – Φώτο, Βίντεο

Ντέρμπι με τα όλα του (Γ.Σ.Β. – Γ.Σ.Α. 76-72) – Φώτο, Βίντεο

Ντέρμπι ήταν στα χαρτιά, τέτοιο αποδείχτηκε και στο γήπεδο το παιχνίδι του Γυμναστικού Συλλογου Βόλου με τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού. Η ομάδα του Βόλου επικράτησε του Αλμυρού σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ. Κορυφαίος για τους νικητές, ο Τσαπραϊλης, ενώ για τους ηττημένους, πολύ καλό αγώνα έκαναν οι Καραγιώργος, Σαμαράς, Αναγνωστόπουλος και Καραμανλής.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 33-34, 47-52, 76-72

Η εξέλιξη

Η γηπεδούχος ομάδα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι με βασικό άξονα των επιθέσεων της τον Χρήστο Ζαρογιάννη. Οι παίκτες του ΓΣΑ, με double και triple team προσπάθησαν να τον περιορίσουν, όμως ο Center του ΓΣΒ σε ρόλο δημιουργό μοίραζε ασίστ για του συμπαίκτες του κρατώντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Η απάντηση του ΓΣΑ ήταν σκληρή άμυνα με τον μετρ του είδους Καραμανλή να κλέβει μπάλες και τον Καραγιώργο με συνεχόμενους πόντους να κρατά την ομάδα του κοντά στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει 17-14.

Η 2η περίοδος ξεκίνησε με την ομάδα του ΓΣΑ, να παίζει ωραίο μπάσκετ και να μειώνει στον πόντο (19-18) με καλάθια των Καραμανλή και Σαμαρά. Παρά την επάνοδο του Ζαρογιάννη στο παρκέ η ομάδα του Αθ. Φλέβαρη πέρασε μπροστά (21-24) με διαδοχικά τρίποντα των Σαμαρά και Καραγιώργου. Με τον Αναγνωστόπουλο να οργανώνει, μάλιστα, η διαφορά διευρύνθηκε στους 7 πόντους (25-32). Το τάιμ άουτ του Γιώργου Κοσμάτου αφύπνισε τους παίκτες του που με τον Ζαρογιάννη ως κύριο εκφραστή των επιθέσεων, μείωσαν σε 33-34 (σκορ ημιχρόνου).

Η δυνατή και πιεστική άμυνα ήταν το κύριο γνώρισμα των παικτών του ΓΣΑ στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου. Ο Στάμος με καλάθι και φάουλ έκανε το 36-41, παίρνοντας μάλιστα το 3ο φάουλ του Χατζόπολου. Με τρίποντο, μάλιστα, του Καραμανλή η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τους 8 (36-44).  Η ομάδα του Γιώργου Κοσμάτου ανέβασε την απόδοση της και με καλάθι του Τσαπραϊλη μείωσε σε 45-48. Ο Καραμανλής με πολύ όμορφο buzzer beater διαμόρφωσε το 47-52 για την ομάδα του ΓΣΑ στο τέλος της 3ης περιόδου.

Αναγνωστόπουλος, Καραμανλής, Σαμαράς, Βαλαμούτης και Στάμος ξεκίνησαν το τελευταίο δεκάλεπτο για την ομάδα του Αλμυρού, με τον Γιώργο Κοσμάτο να ρίχνει στο παρκέ τους Κωστούλα, Χατζόπουλο, Γκουγκουτούδη, Τσαβέ και Ζαρογιάννη. Ένα πρόβλημα στον ηλεκτρονικό πίνακα έστειλε τις δύο ομάδες τους πάγκους με το σκορ στο 49-56, 8 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Με καλάθι του Ζαρογιάννη ο Γυμναστικός μείωσε στους 5 (53-58), πριν απαντήσει με τρίποντο ο Αναγνωστόπουλος, 4 λεπτά πριν την λήξη του τελευταίου δεκαλέπτου. Η ομάδα του Γιώργου Κοσμάτου με πιεστική άμυνα όμως έφερε το σκορ στα ίσια με διαδοχικά τρίποντα των Τσαπραϊλη και Ζαρογιάννη, καθώς και 2 ελεύθερες βολές του πρώτου. Σε αυτό το 8-0 σερί απάντησε ξανά με τρίποντο ο Αναγνωστόπουλος, ενώ ο Τσαβές με 2 βολές μείωσε σε 63-64. Οι παίκτες του ΓΣΑ, έχασαν την μπάλα και υπέπεσαν σε αντιαθλητικό φάουλ με τον Τσαπραϊλη να ευστοχεί στις 2 βολές και να δίνει το προβάδισμα μετά από πολλή ώρα στην ομάδα του Γυμναστικού. Το λέι απ του Χατζόπουλου έδωσε αέρα 3 πόντων (67-64) για την ομάδα του Γιώργου Κοσμάτο, σε μια φάση όπου έπεσε άσχημα στο παρκέ και τραυματίστηκε ο Καραγιώργος.

Ο Τσαπραϊλης με ελεύθερες βολές έκανε το 71-66, για να μειώσει με τρίποντο ο ΓΣΑ σε 71-69 και να ισοφαρίσει σε 71-71 μετά από δύο εύστοχες βολές του Καραμανλή, 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Βολών συνέχεια μέχρι το τέλος, με τους Τσαπραϊλη και Ζαρογιάννη να διαμορφώνουν το 74-71 και τον Σαμαρά του Αλμυρού να μειώνει σε διαφορά δύο πόντων (74-72) 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Με δύο εύστοχες βολές του Τσαπραϊλη, διαμορφώθηκε το τελικό 76-72 υπέρ του Γ.Σ.Β., σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με την αγωνία να κορυφώνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα και τον Γ.Σ.Α. να χάνει το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Να τονιστεί πως εξαιρετική ήταν η διαιτησία των Ζαχαρή και Κέτουλα, μην αφήνοντας περιθώρια για διαμαρτυρίες και παράπονα στις 2 ομάδες, εκτός ίσως από τα τελευταία λεπτά όταν και η ένταση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη.

 

Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ: Βαλαγιάννης, Κωστούλας 6, Τσαπραΐλης 17 (1), Παλάσκας, Σουλιώτης 6, Χατζόπουλος 9 (1), Τσαβές 10, Καραρήγας 3 (1), Γκουγκουτούδης, Χατζηεφραιμίδης, Δεμίρης, Ζαρογιάννης 25 (1)

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Κοντοστάθης, Καραγεώργος 17 (3), Σαμαράς 15 (1), Αναγνωστόπουλος 9 (2), Συνάζος, Μαμούρας Θ., Καραμανλής 11 (1), Μαμούρας Π., Θέος 11 (1), Στάμος 6, Μητρουλάς 3 (1)

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …