• 2 Νοεμβρίου, 2014

“Κόλλησαν στο μηδέν” (Αγχίαλος – Πρωτεσίλαος 0-0) – Φώτο, Video

“Κόλλησαν στο μηδέν” (Αγχίαλος – Πρωτεσίλαος 0-0) – Φώτο, Video

Σε ένα δυνατό ματς που λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα προς το τέλος του, Αγχίαλος και Πρωτεσίλαος κόλλησαν στην λάσπη και στο μηδέν. Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, γεγονός που δεν ευνόησε το στρωτό ποδόσφαιρο.

Αναγνωριστικό το πρώτο δεκάλεπτο με τις μάχες να δίνονται κυρίως στο κέντρο και την Αγχίαλο να πατάει καλύτερα και να είναι πιο απειλητική. Δεν σημειώθηκε καμία σημαντική φάση στα πρώτα λεπτά μέχρι το 20′, όταν το σουτ του Ζαφειρίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Καραγιώργου, ο οποίος τραυματίστηκε δύο λεπτά αργότερα σε μια διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Πρωτεσίλαος ανέβασε ρυθμό, πίεσε ψηλά και οδήγησε την ομάδα της Αγχιάλου σε λάθη στην άμυνα. Στο 29′ σουτ του Χρήστου Παναγιώτου, πέρασε άουτ. Στο 37′, επιθετική ενέργεια του Μαρικλέν από κοντά, κατέληξε επίσης άουτ. Ο τερματοφύλακας της Αγχιάλου δεν μπορούσε να συνεχίσει, οπότε έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 40′, με τον Ρωμανό να παίρνει την θέση του. Το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, η Αγχίαλος πήρε μέτρα στο γήπεδο, ισορρόπησε το παιχνίδι και απείλησε σε τρεις περιπτώσεις. Ωραία ανάπτυξη από την Αγχίαλο στο 41′ με την μπάλα να ανακόπτεται τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, το σουτ που επιχειρήθηκε πέρασε ψηλά άουτ. Στο 44′, Τίτας μπλόκαρε την μπάλα με διπλή ευκαιρία πριν μπορέσει να γίνει απειλητική η Αγχίαλος σε κενό τέρμα. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες της ομάδας του Πρωτεσίλαου, μετά από αγνόησή υπόδειξης του επόπτη από τον διαιτητή. Καλή φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για τον Πρωτεσίλαο, με τον Ζαφειρίου να κάνει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει στη συμβολή των δοκών και στη συνέχεια στα χέρια του τερματοφύλακα της Αγχιάλου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Αγχίαλο να μπαίνει πολύ δυνατά και να απειλεί την περιοχή του Πρωτεσίλαου τα πρώτα 5 λεπτά. Στο 51΄ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον επιθετικό της Αγχιάλου να βγει σε τετ ατ τετ με τον τερματοφύλακα, αφού το κοντρόλ του δεν ήταν καλό. Στη συνέχεια, ο Πρωτεσίλαος ανέβασε ρυθμό και ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να υπάρχει συγκέντρωση στην τελική ενέργεια. Ευκαιρία για την Αγχίαλο να προηγηθεί στο σκορ στο 60′, όταν μετά από γυριστή κεφαλιά του Τσαρδακά, η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τίτα. Η Αγχίαλος απείλησε ξανά στο 67′ με μακρινό σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν με δυνατές μάχες και μαρκαρίσματα στον χώρο του κέντρου.

Στο 84′ ακυρώθηκε γκολ του Πρωτεσίλαου, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Παναγιώτου, με τον επόπτη να σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ. Οι διαμαρτυρίες από την πλευρά του Πρωτεσίλαου ήταν πολύ έντονες και κάπου εκεί ήταν που ο διαιτητής της αναμέτρησης άρχισε να χάνει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Οι αποφάσεις του Μπουργάνη όξυναν τα πνεύματα και των δύο ομάδων. Η κατάσταση ξέφυγε στο 87ο λεπτό με την υπόδειξη επιθετικού φάουλ όταν η μπάλα ήταν στην περιοχή της Αγχιάλου. Οι παίκτες, μαζί με το τεχνικό team και των δύο ομάδων, ενεπλάκησαν σε μια σύρραξη με τον διαιτητή και μεταξύ τους. Η ένταση δεν έσβησε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον διαιτητή να μοιράζει κάρτες και να αποβάλλει τους Κόρκο και Σιαμουρδάνη από την ομάδα του Πρωτεσίλαου και τον Μπούτλα από την Αγχίαλο.

Έτσι ήρθε και το τελικό σφύριγμα του αγώνα στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, σε κλίμα αποδοκιμασιών, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

Αγχίαλος: Καραγιώργος (40′ Ρωμανός), Στεργίου, Μαυρόπουλος, Μπούτλας, Τσαρδακάς, Τσαμπίρας, Στατήρας, Γιανούχος, Πιτσάβας (80′ Τοκαλής),Τσακόγιας (65′ Δράγνης),Φούκης

Πρωτεσίλαος: Τίτας, Κραβαρίτης, Σιαμανίκος, Σιαμουρδάνης, Χασιώτης, Κόρκος, Σούσκο (72′ Βίτσος), Ζαφειρίου, Χρ. Παναγιώτου (69′ Χριστέλλος), Γ. Παναγιώτου, Μαρικλέν.

Δημήτρης Τσιντσίνης

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…