• 1 Νοεμβρίου, 2014

Σεφτέ στις νίκες οι Μυρμιδόνες με γκολ στο 92’ (φωτογραφίες)

Σεφτέ στις νίκες οι Μυρμιδόνες με γκολ στο 92’ (φωτογραφίες)

Την πρώτη τους νίκη σε πέντε αγωνιστικές πέτυχαν οι Μυρμιδόνες, επικρατώντας του σαφώς βελτιωμένου Άθλου, με τέρμα του Γιάννη Παπαστεργίου, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν πολύ το τρίποντο για να ανέβουν βαθμολογικά, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν σε όλη τη διάρκεια του ματς ότι θα μπορούσαν να φύγουν τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «βυσσινί» μπήκαν πιο καλά στο παιχνίδι και κατάφεραν να απειλήσουν στο 23ο λεπτό με τον Άγγελο Δάρα να πιάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιάννη Χαλκιά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο νεαρός επιθετικός πέρασε μια ψηλή μπαλιά για τον Κωτούλα, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Πλατάνου, αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε απελπιστικά άουτ.

Από την πλευρά τους οι Μυρμιδόνες, είχαν ένα σουτ με τη συμπλήρωση του ημιώρου του Μπουρνάκη από αριστερά, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Γκόγκου.

Ο Άθλος είχε κλείσει καλά όλες τις γραμμές του και επιχειρούσε να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Χαλκιά, με καλή κυκλοφορία και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα των επιθετικών του.

Στην επανάληψη, ο Θάνος Θεοδώρου πέρασε στο παιχνίδι τον Βασίλη Αναστασίου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα μπήκε και ο Μάντζιος, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να «επισκέπτονται» πιο συχνά την εστία του Γκόγκου.

Στο 50ο λεπτό, ο Μπουρνάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά με τον Θεοδωρίδη να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Γκόγκου.

Δύο λεπτά αργότερα ο Άθλος απώλεσε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στον αγώνα να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Νάκος έκλεψε τη μπάλα πίσω από κέντρο, διένυσε το μισό γήπεδο και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε για τον Φάτση στα αριστερά του, με τον νεαρό επιθετικό να πιάνει το σουτ, με τη μπάλα να περνάει άουτ, στο απέναντι δοκάρι.

Από το σημείο εκείνο και για τα εναπομείναντα σαράντα λεπτά, οι Μυρμιδόνες είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, με τους φιλοξενούμενους να προσέχουν πρωτίστως τα μετόπισθεν.

Όλες οι προσπάθειες των Μυρμιδόνων σταματούσαν στην τελευταία γραμμή άμυνας των «βυυσινί» είτε στην αγκαλιά του Γκόγκου.

Στο 85ο λεπτό σημειώθηκε ένα περιστατικό από αυτά που συμβαίνουν σπάνια. Ο Κατσαβριάς εκτέλεσε πλάγιο άουτ από τα αριστερά, με τον βοηθό του κ. Χαλβατζάκου, ο κ. Γιάννης, να σηκώνει τη σημαία του έγκαιρα ότι ο παίκτης του Πλατάνου κατά την εκτέλεση του πλάγιου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πριν η μπάλα φύγει από τα χέρια του. Ο άρχων του αγώνα δεν είδε τον βοηθό του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή του Παπαστεργίου μέσα στην περιοχή. Όμως ο βοηθός συνέχισε να τον φωνάζει, ο διαιτητής άκουσε και πήγε προς το μέρος του, όπου το εξήγησε τι ακριβώς είχε γίνει. Ο κ. Χαλβατζάκος συμφώνησε με την υπόδειξη του βοηθού του και γύρισε τη φάση πίσω, κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες φιλάθλων, πάγκου και παικτών των Μυρμιδόνων.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το «χρυσό» τρίποντο, όταν ο προωθημένος Ευθυμίου (του είχε δώσει εντολή ο προπονητής του να παραμείνει στην επίθεση από το 70ο λεπτό) έβγαλε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά, με τον Παπαστεργίου να βρίσκεται σε επίκαιρη θέση κι από κοντά να διαμορφώνει το τελικό 1-0.

Μυρμιδόνες: Χαλκιάς, Γιαννακόπουλος, Λάμπρου (54ο Μάντζιος), Γ. Μπούρχας (46ο Αναστασίου), Ευθυμίου, Κατσαβριάς, Μπουρνάκης (69ο Παπαστεργίου), Δ. Μπούρχας, Ντ. Φέζο, Θεοδωρίδης, Τσαπέρος.

Άθλος: Γκόγκος, Κακασής, Ξυνός, Νάκος, Κουτρογιάννης, Κοντοβάς, Φάτσης (83ο Νιάκας), Επίσκοπος, Δάρας (78ο Κακλιάς), Καμπουριδης (65ο Σχουλής), Κωτούλας.

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …