• 29 Οκτωβρίου, 2014

Εκδρομή των Αποστράτων στη «Σπηλιά Καραϊσκάκη»

Εκδρομή των Αποστράτων  στη «Σπηλιά Καραϊσκάκη»

Το περασμένο Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 η Ένωση Αποστράτων Επαρχίας Αλμυρού πραγματοποίησε μαζί με μέλη και φίλους, μονοήμερη εκδρομή. Ο καιρός, κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ήταν καλοκαιρινός, με αποτέλεσμα η διαδρομή να είναι ευχάριστη και οι συμμετέχοντες να περάσουν υπέροχα. Οι ενημερωτικές διαλέξεις για τους τόπους προορισμού τα  ανέκδοτα και η ευχάριστη ατμόσφαιρα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πρώτη στάση για τον πρωινό καφέ πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα στο άλσος «Παυσίλυπο» και την κεντρική πλατεία της πόλης. Η επίσκεψη στην κεντρική αγορά της ήταν το καλύτερο «ξεμούδιασμα» για όλους τους εκδρομείς. Επόμενος σταθμός το πανέμορφο Μουζάκι, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στα γραφικά σοκάκια του, στη σκεπαστή Λαϊκή Αγορά και να δοκιμάσουν το ντόπιο τσίπουρο. Ακολούθησε μια υπέροχη διαδρομή μέχρι τη σπηλιά στην οποία γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1827 ο Στρατάρχης της Ρούμελης Γεώργιος Καραϊσκάκης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Γεώργιος Καραϊσκάκης. Μετά το προσκύνημα και την ξενάγηση από την ηγουμένη της Μονής ακολούθησε η πατροπαράδοτη φιλοξενία από τις μοναχές με καφέ και λουκούμι. Ήδη όμως έφτασε μεσημέρι. Η γνωστή στο πανελλήνιο ταβέρνα στο Κεραμαριό, μέσα σε ένα «Ελβετικό» τοπίο, φρόντισε να ικανοποιήσει κάθε γαστρονομική επιθυμία. Υπέροχοι μεζέδες, άφθονο κρασί και στη συνέχεια χορός, είχαν ως αποτέλεσμα το μεσημεριανό γεύμα να τελειώσει τις απογευματινές ώρες. Η επιστροφή στο Αλμυρό περιελάμβανε μια ενδιάμεση στάση στον όμορφο πεζόδρομο, στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, για τον απογευματινό καφέ.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Χαράλαμπος Τέζας, ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν στην εκδρομή, καθώς και  τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης για την βοήθεια που προσέφεραν για τη διοργάνωση αυτής της εκδρομής.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Χαρ. Τέζας


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…