• 27 Σεπτεμβρίου, 2014

Η εναρκτήρια εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Αλμυρού Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου – video, φωτο

Η εναρκτήρια εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Αλμυρού Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου – video, φωτο

Εκδήλωση για την έναρξη της καινούργιας χρονιάς, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 26 Σεπτεμβρίου 2014, στο κέντρο «Νηρηίδες» της οικογένειας Μαρμαγκιόλη, στην παραλία Αη-Γιάννης Ευξεινούπολης, από το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.

Τους φίλους, τα μέλη και τους επίσημους προσκεκλημένους καλωσόρισαν οι υπεύθυνες του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού, Ρούλα Καπράλου, Βέλα Σπανού και Σόνια Γώγουλα, με τα λόγια του πρώτου στίχου του αγαπημένου παραδοσιακού τραγουδιού από την Ανατολική Θράκη: «Καλώς ανταμωθήκαμε όλα τ’ αγαπημένα», και μια συνοπτική αναφορά στα πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς του τοπικού τμήματος στα πολιτιστικά δρώμενα του Αλμυρού.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν προβολή βίντεο από τη συμμετοχή δύο χορευτικών τμημάτων  του Περιφερειακού Τμήματος Αλμυρού  στην πολύ αξιόλογη εκδήλωση που διοργάνωσε και παρουσίασε το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, στις 29 Ιουνίου 2014 στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, με τίτλο: «Όταν τα τραγούδια ταξιδεύουν».

Ακολούθησε πολύωρο αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι, με τραγούδια και χορούς από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη.

Ο Βαγγέλης και ο Δημήτρης Ψαθάς στο κλαρίνο, το ζουρνά και τα κρουστά, ο Πασχάλης Καρβουνάρης στην τρομπέτα, ο Χρήστος Δασκαλόπουλος στο βιολί, ο Θανάσης Δραγάνης στο λαούτο και ο Δημήτρης Γακιόπουλος στο τραγούδι, ήταν οι μουσικοί της εκδήλωσης, που μάγεψαν το κοινό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτριος Εσερίδης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, Μαρία Σταυραντώνη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αργύρης Ρούσσας και Ηλίας Δαλακούρας, η πρόεδρος του Λ.Ε.Β., Μαρία Σπανού, η υπεύθυνη της ιματιοθήκης και αντιπρόεδρος, Άσπα Καπουρνιώτη, η υπεύθυνη εφορίας χορού και γενική γραμματέας, Άννα Κουτσελίνη, η συνέφορος χορού, Μάρω Τσιμπούκη, ο διδάσκαλος παραδοσιακών χορών, Ιωάννης Πραντσίδης και οι χοροδιδάσκαλοι του Περιφερειακού Τμήματος Αλμυρού, Φώτης Σκαμαγκούλης (τμήμα ενηλίκων) και Αντώνης Στάμου (παιδικό τμήμα).

 

Ήταν άλλη μία εξαιρετική εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων, με άριστη διοργάνωση από τους υπεύθυνους του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού, και την πολύτιμη συμβολή του Φώτη Σκαμαγκούλη.

Αποστολία Χατζηγεωργίου, Τσιντσίνη Βιβή, Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…