- 22 Σεπτεμβρίου, 2014
Πως το τρίβουν το πιπέρι, του βουνού οι καλογέροι; – έκδοση 20-9-2014
γράφει η Βιβή Τσιντσίνη
Ομιλείτε μετεκλογικά;
Βαγγέλης… εναντίον Βαγγέλη. Ένα θα σας πω: κέρδισε ο Βαγγέλης…
Η αρχή έγινε
Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο με τους νέους μας Συμβούλους είναι γεγονός και μάλιστα με τη Δημοτική μας αίθουσα γεμάτη. Σαράντα δύο θέματα πολλά, εκ των οποίων οι ψηφοφορίες για επιτροπές.
Ομιχλώδες το τοπίο σε πολλούς Συμβούλους, σε διάφορα θέματα, όπως: σε ποια επιτροπή ψηφίζουμε φανερά και σε ποια κρυφά, σε ποια επιτροπή προτείνονται μέλη και σε ποια επιλέγονται με κλήρωση, πώς γίνεται η κλήρωση, μπορεί κανείς να παραιτηθεί; Πότε μπορεί να παραιτηθεί; Είναι εκλεγμένα τα υπο-έργα; Έχουμε δικαίωμα να τα εξαιρέσουμε από το ΕΣΠΑ; Είναι η συζήτηση στο θέμα ή εκτός θέματος;
Δεν γράφω ως γνώστρια ή έξυπνη αλλά, κυρία και κύριοι, κοινή διαπίστωση για όλους μας είναι πως έχουμε πολύ διάβασμα και κοπιαστική μελέτη, για να μάθουμε πως το τρίβουν το πιπέρι του βουνού οι καλογέροι, στη νέα τάξη των δημοτικών μας πραγμάτων.
Τουριστική προβολή
Κύριοι, στην επιτροπή τουριστικής προβολής μάλλον ξεχάσατε να προσθέσετε και κάποιον ο οποίος ξέρει να κάνει προβολή. Μπορεί η πρόταση σύστασης να είναι το ήμισυ, αλλά η διαφήμιση των ενεργειών της είναι το άλλο μισό.
Και ο έλεγχος, έλεγχο θέλει
Μαθήτευσα κάποτε ως εργαζόμενη γραμματέας του Ε.Ε. (ξέρει αυτός) ο οποίος, όταν μου έδινε ως νέα αρμοδιότητα τη διαχείριση των προμηθευτών, με δασκάλεψεως εξής: Πρέπει να νιώθουν πως έχεις τον απόλυτο έλεγχο… Πώς να σου το πω, βρε κορίτσι μου… Να νιώθουν σα να τους κρατάς από τ’ αρ… (ευαίσθητα σημεία τους).»
Αργότερα όταν απέκτησα τον έλεγχο, με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε: «Δεν είμαι ευχαριστημένος, Παρασκευούλα. Τον ταύρο αν τον κρατήσεις από εκεί, τον ελέγχεις, αν όμως τον σφίξεις πολύ ή θα σε χτυπήσει και θα φύγει ή θα πεθάνει. Το παράκανες και θα χαλάσουμε τις σχέσεις μας με τον κόσμο». (Προς γνώση και επίγνωση συμπαθέστατου κυρίου.)
Οικονομία θα πει: τσαχπινιά, μαγκιά και ξυράφι μυαλό
Η οικονομία, που προσπαθούν να κάνουν κάποιοι, μου θυμίζει μια παλιά διαφήμιση με μπαταρίες. Είχανε βάλει σε δυο ίδια αρκουδάκια, δυο διαφορετικές μπαταρίες. Στη μια το φθηνό πράμα και στην άλλη το ακριβότερο και ορίσανε μια διαδρομή. Το αρκουδάκι με τη φθηνή μπαταρία σταμάτησε κάπου στη μέση. Το αρκουδάκι με τη δεύτερη μπαταρία, κατάφερε να τερματίσει και συνέχισε και μετά το τέρμα. Quiz: με ποιο αρκουδάκι κάνεις οικονομία; Η αληθινή οικονομία και οι σχέσεις με τους συναλλασσόμενους θέλουν τσαχπινιά, μαγκιά (ας πούμε αυτό, γιατί το άλλο δεν γράφεται) και ξυράφι μυαλό.