• 11 Σεπτεμβρίου, 2014

Η φιλοσοφία των ακαδημιών της Δήμητρας Ευξεινούπολης

Η φιλοσοφία των ακαδημιών της Δήμητρας Ευξεινούπολης

Μετά από σχετικό αίτημα των ανθρώπων της Διοίκησης της Δήμητρας Ευξεινούπολης –κάτι που θα κάνουμε και με τις άλλες ομάδες σε περίπτωση που μας ζητηθεί- παρουσιάζουμε τη λειτουργία των ακαδημιών της ομάδας της Ευξεινούπολης.

Για το λόγο αυτό μιλήσαμε με τους δύο προπονητές των τμημάτων υποδομών των «πρασίνων», Γιάννη Δεληζήση και Γιάννη Σιαμέτη.

Η φετινή αγωνιστική χρονιά 2014-2015 είναι η δεύτερη από την επανασύσταση των ακαδημιών της Δήμητρας Ευξεινούπολης. Πέρυσι, προπονητής ήταν ο Νίκος Βούλγαρης και είχε υπό τις οδηγίες του 70 παιδιά, με κάποια από αυτά να αγωνίζονται με καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα ακαδημιών. Φέτος, οι δύο νέοι προπονητές, θα έχουν περίπου τον ίδιο αριθμό παιδιών

Σεβασμό στους αντιπάλους, προπονητές, γονείς, fair play, διαμόρφωση χαρακτήρα, ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος κ.ά. είναι μόνο μερικά από τα εφόδια που επιχειρούν να μεταλαμπαδεύσουν στους μικρούς ποδοσφαιριστές οι προπονητές των ακαδημιών της Δήμητρας, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο των ακαδημιών Κυριάκο Παυλίδη.

Όπως σημειώνουν οι δύο προπονητές «εκτός από τις παραπάνω αρχές και αξίες, φιλοσοφία μας είναι να η μάθηση και η προσωπική βελτίωση και δευτερευόντως η νίκη. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να φτιάξουμε ποδοσφαιριστές που όταν πιάσουν το όριο ηλικίας θα μπορέσουν να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα. Ήδη από πέρυσι, κάποιοι ήδη κάνουν προπονήσεις υπό τις οδηγίες του προπονητή της ανδρικής ομάδας και πήραν και χρόνο συμμετοχής.

Φέτος, για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα ανάπτυξης φυτωρίων με τίτλο «Grassroots Development-Ποδόσφαιρο για όλους», το οποίο περιλαμβάνει τόσο την ανάπτυξη της τεχνικής όσο και της τακτικής σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Αυτό γίνεται με την παράταξη των μικρών αθλητών στο γήπεδο με τέσσερις σε κάθε ομάδα, με αποτέλεσμα την πιο γρήγορη εκμάθηση τόσο στην τακτική, όσο και τους σχηματισμούς στις τρεις γραμμές του γηπέδου.

Όπως προαναφέραμε, υπεύθυνοι προπονητές των φυτωρίων της Δήμητρας είναι οι Γιάννης Δεληζήσης και ο Γιάννης Σιαμέτης. Ο πρώτος, είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, κάτοχος του διπλώματος UEFA C, φυσιοθεραπευτής και με master στην ειδική αγωγή.

Ο δεύτερος είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, με κατεύθυνση ποδόσφαιρο, ενώ έχει κάνει σεμινάρια προπονητικής και αθλητικής διατροφής.

Οι προπονήσεις των ακαδημιών ανά ηλικίες είναι καθημερινές και γίνονται στο γήπεδο Ευξεινούπολης. Τις ημέρες όπου ο καιρός δεν επιτρέπει τις προπονήσεις σε εξωτερικό χώρο, θα γίνονται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Τεχνικού Λυκείου.

Οι εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Πληροφορίες στους υπεύθυνους Ακαδημιών : Κυριάκο Παυλίδη (6946102027) Αθανάσιο Βουλτσίδη (6977509073).


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …