• 28 Αυγούστου, 2014

Παραπολιτικά και προ-παζαριώτικα – έκδοση 23/8/2014

Παραπολιτικά και προ-παζαριώτικα – έκδοση 23/8/2014

Οικογενειακή παράδοση…

«Το πουκάμισο το θαλασσί
μια φορούσα εγώ και μια εσύ

Χρυσή κλωστή και βελονιά
ποιος θα δικάσει το φονιά
αυτόν που σ’ έκανε να κλαις
για αμαρτίες …σου παλιές»

Ναι, αλλά εσύ προτίμησες το πουκάμισο το ουρανί με μπλε σακάκι… σχεδόν φωσφόριζες. Κάπως έπρεπε να ξεχωρίσεις εξάλλου. Θα σε έχω σε στενή παρακολούθηση. Είναι θέμα οικογενειακής …παράδοσης, δεν ξεχνιόμαστε, δεν ξεχνάμε! Χωρίς μένος… αλλά αλλάζει ο λύκος γούνα; Μακάρι!

Έτσι κι αλλιώς οι επικρατούντες κέρδισαν εκτός των άλλων και με διαφορά ύψους. Ανάμεσα σε Δαλακούρα, Εσερίδη και Τέφογλου, που πας, ορέ.

 

Οι λευκοί ιππότες

Στη σελίδα μας στο facebook σχολίασαν πολλοί τα παραπολιτικά και στυλιστικά της ορκωμοσίας. Σχολιάστηκε, ότι για κάποιο λόγο δεν ακούσαμε τον απερχόμενο Δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο. Επίσης, φίλος του εξωτερικού σχολίασε ως «λευκούς ιππότες», τους επιλέγοντες άσπρη ενδυμασία για την ορκωμοσία. Έτσι είναι και στις βαπτίσεις συμβολικό το άσπρο, το άσπιλο και αμόλυντο.

 

Δυναμικός και λιτός

Δυναμικός και λιτός ο λόγος του νέου Δημάρχου. Οι εντολές σαφείς! Κράτησα τρεις αράδες από τον λόγο του:

Πρώτη: «πρέπει ν’ αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε εθελοντές και όχι παράγοντες… Αλλά ούτε και απλοί διεκπεραιωτές ατομικών συμφερόντων.»

Περιέργως πως… χειροκροτήθηκε και από εκτεθειμένους σε κουτσομπολιά, που φαίνονται τα ατομικά συμφέροντά τους να έχουν ικανοποιηθεί στο παρελθόν. Κύριοι… μη νομίζετε ότι θα εξαιρεθείτε… Το νέο δήμαρχο τον βλέπω απόλυτο…

Δεύτερη: «η διοίκηση του Δήμου δεν είναι «ενός ανδρός αρχή».

Είδα πολλούς νέους… πολλά υποσχόμενους και κυρίως εκλεγμένους στα χωριά μας. Αν η περιφέρεια του Αλμυρού δυναμωθεί, ο Αλμυρός δεν θα έχει κέντρο… θα είναι από άκρη σε άκρη άξιος επισκεψιμότητας, επενδύσεων και ανάπτυξης. Τόπο στα νιάτα και στις ιδέες τους και αξιοποίηση της εμπειρίας των παλαιοτέρων! Το ευχόμαστε!

Τρίτη: «ευχαριστώ όλους εσάς που μας τιμάτε απόψε με την παρουσία σας και θα γίνετε σύμμαχοι στο νέο αυτό ξεκίνημα.»

Δημοκρατία είναι, όταν κάποιος εκλέγεται, άσχετα αν τον ψήφισες ή όχι, να τον αποδεχτείς ως εκλεγμένο… είτε μιλάμε για Πρωθυπουργό, είτε μιλάμε για Δήμαρχο. Πάντοτε βεβαίως σκεπτόμενοι, κρίνοντας και κρινόμενοι.

Κυρίες και κύριοι, έχουμε νέα Δημοτική Αρχή… Και για να ευοδωθούν οι προσπάθειές της, πρέπει τουλάχιστον να βοηθήσουμε στην αρχή… Το ίδιο θα πρότεινα, όποιος και αν εκλεγόταν, ακόμα και ο ουρανο-ξανα-κατέβατος…

 

Παζάρ’

Όσο για το παζάρι… Κάθε χρόνο, τείνει να αποκτά και από λίγο περισσότερο τοπικό χαρακτήρα. Μάθαμε ότι δόθηκαν προτεραιότητες σε ντόπιους, όπου ζητήθηκε. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου, οι φορείς που εξαγγέλλουν δραστικές αλλαγές, να βρουν την απαραίτητη στήριξη και συμμετοχή, για να το εκμεταλλευτούμε ακόμη περισσότερο οι ντόπιοι επαγγελματίες. Φέτος όπου δείτε δικούς μας, στηρίξτε τους.

Στο παρα-πολιτικό παζάρι… και μετά την επιστολή Εσερίδη προς εργολάβους, σημειώσατε 1.

Τσιντσίνη Βιβή


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…