• 5 Αυγούστου, 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 2/8/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 2/8/2014

Η φτώχεια σπάει κόκαλα

κι οι έφοροι θερίζουν.

Κι όλοι οι εθνοσωτήρες μας,

απλά …παραθερίζουν.

 

Καλό μήνα από χθες και μην ξεχνάτε ότι  ο «σημαδιακός» Αύγουστος είναι ο μήνας που έχει να κάνει με τα …ρέστα μας. Όχι μόνο εκείνα, τα γνωστά, στα πορτοφόλια σας… Αλλά κυρίως τα ρέστα του καλοκαιριού, σε εκδρομικές αποδράσεις, κολύμπι, νύχτες πανηγυριών και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

 

Προετοιμαστείτε και προγραμματίστε να μη χάσετε πάντως, την Αυγουστιάτικη πανσέληνο της επομένης Κυριακής, 10 Αυγούστου. Όπως γίνεται όλα τα τελευταία χρόνια,  όλοι οι αρχαιολογικοί τόποι και τα μουσεία θα είναι ανοιχτά για όλον τον κόσμο, κατάλληλα φωτισμένα και με μουσικές εκδηλώσεις, που θα συνάδουν μ’ αυτή τη ρομαντική μοναδικότητα του φεγγαριού. Προβλέπεται μια υπέροχη βραδιά και όχι μόνο για ρομαντικούς.

 

Αν θέλετε περισσότερο …ρομαντισμό, καλέστε για παρέα σας τον …έφορο. Αφού έτσι κι αλλιώς άρχισαν τα ραντεβού σας με την εφορία και αρχίσατε ήδη να πληρώνετε τις δόσεις σας, είναι βέβαιο ότι θα έχετε την ισχυρή παρόρμηση να τον γεμίσετε με …γλυκόλογα, κοιτώντας το ολόγιομο φεγγάρι.

 

«Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω, ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση, με θέμα το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 10/08/2014, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί», γράφει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Αλμυρού και συνεχίζει: «Όπως όλοι ξέρετε, δεν είμαστε μουσικοί, αγαπάμε τη μουσική και μαθαίνουμε. Σεβόμενοι τον εαυτό μας, τον Σύλλογο, εσάς και το ιερό τέρας της ελληνικής μουσικής που λέγεται Βασίλης Τσιτσάνης, κρίνουμε ότι δεν είμαστε ακόμα σε θέση να το αποδώσουμε, με τον μέγιστο καλύτερο τρόπο, για να έχουμε ένα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και θα το παρουσιάσουμε με την πρώτη ευκαιρία.»

 

«Η απόφαση του Δ.Σ. του Απόλλων Κροκίου, γα τη νέα σεζόν 2014 – 2015 να μην συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΘ, ήταν αποτέλεσμα της αδυναμίας και της απροθυμίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, να δώσει λύση στο γηπεδικό ζήτημα. Μετά από πολλές συζητήσεις με την Δημοτική Αρχή φέραμε πάρα πολλά παραδείγματα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν όχι μόνο τη δική μας ομάδα, αλλά και άλλες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με μας. Χρόνια τώρα κουραζόμαστε τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά (αλλά και οικονομικά, πληρώνοντας για δανεικά γήπεδα), ψάχνοντας μέχρι τελευταία στιγμή πριν ξεκινήσει ο αγώνας να βρούμε πού θα αγωνιστεί η ομάδα μας», γράφει -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση που εξέδωσαν. Ανέστειλε λοιπόν (μέχρι νεωτέρας) ο Απόλλωνας την αθλητική του δραστηριότητα, έδωσε ελευθέρας σε όλους τους παίκτες και περιμένει (ίσως να βγει ο ήλιος από τη …δύση), μέχρι κάποιος από τους άρχοντες του τόπου κατανοήσει και δράσει έτσι, ώστε όταν τα νιάτα του τόπου μας ψάχνουν διεξόδους και θέλουν αγωνιστικούς χώρους -τους στοιχειώδεις- για να αθλούνται, να έχουν αυτήν την …πολυτέλεια. Κρίμα, πολύ κρίμα…

 

Είχα από τη νιότη μου να πιω τσίπουρο, με «μεζέ» λίγα …στραγάλια και σταφίδες. Μου το θύμισαν οι Σαρακατσαναίοι, μέσα στο πούλμαν της τριήμερης εκδρομής τους (στην οποία συμμετείχα), επαναφέροντας μια γνωστή παράδοση των γονιών μας, μεταξύ σοβαρού και αστείου. Όσο για τη σπιτική τυρόπιτα, που ακολούθησε σαν κέρασμα, καλύτερα να μη γράψω τίποτα, γιατί νομίζω πως κανένας έπαινος δεν μπορεί να περιγράψει τη νοστιμιά και την τέχνη της.

 

Ντάλα μεσημέρι στην Επίδαυρο, ο τζίτζικας να σκάει στους 37 βαθμούς και οι εκατοντάδες επισκέπτες του ιστορικού θεάτρου να κατεβαίνουν το λόφο, κάθιδροι και μπαϊλντισμένοι, αναζητώντας ένα μπουκαλάκι με κρύο νερό. Και ο κυριούλης του διαπιστευμένου κυλικείου, που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί τόσο κόσμο, δίπλα στο πάρκινγκ των αυτοκίνητων, να απαντάει: «Δεν έχω κρύα νερά, γιατί τώρα τα ‘βαλα στο ψυγείο. Πάρε αν θέλεις χυμό με 4 (;) ευρώ». Και φυσικά, τα αρνητικά σχόλια Ελλήνων και ξένων έδιναν κι έπαιρναν, για τον άψογο …επαγγελματισμό του κυρίου. Αν ήμουν Υπουργός πάντως, θα του έπαιρνα αμέσως τα κλειδιά της επιχείρησης και θα του έκοβα και τον κώ.., για βάναυση δυσφήμιση του Ελληνικού τουρισμού. Η Ρωμαίικη καλκαμπανιά πάντοτε είχε στενές και παράνομες σχέσεις με την αισχροκέρδεια. Και αυτό συνεχίζεται…

 

Ένα μπουκαλάκι νερό, που πουλιέται μισό ευρώ, έχει περίπου 500% κέρδος. Πόσο παραπάνω θέλουν να κερδίζουν οι μυστήριοι;

 

Λιτές διακοπές, χωρίς συνοδεία, σε οικονομικό ξενοδοχείο στην Κρήτη, κάνει ένας νεαρός πρωθυπουργός. Δε θέλησε να προκαλέσει, δε θέλησε να τραβήξει τα βλέμματα, αλλά απλώς να περάσει μερικές μέρες διακοπών με την οικογένειά του. Ο λόγος για τον 33χρονο (!) νέο πρωθυπουργό της Εσθονίας, Τάαβι Ρούιβας. Μάλιστα, ακόμη και για τις διακοπές του επέλεξε ένα κατάλυμα, το οποίο θα επέλεγε κάθε… κοινός θνητός, αλλά σίγουρα δε θα μπορούσαμε καν να το διανοηθούμε ως επιλογή κάποιου Έλληνα πολιτικού! Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ο Τ. Ρούιβας, με τη σύζυγο και το κοριτσάκι τους, μένουν σε ένα μικρό κατάλυμα στο Καλό Χωριό Λασιθίου, έναντι μικρού χρηματικού αντιτίμου ημερησίως. Το παράδειγμα του Εσθονού «φωνάζει», όχι μόνο για την απλότητα και τη λιτότητά του, αλλά και για την …ηλικία του.

 

Και οι δικοί μας πολιτικοί, ακόμη και όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης, «κλέβουν» ολιγοήμερες διακοπές αυτόν τον καιρό, αλλά -κατά κανόνα- σε πανάκριβα και κοσμοπολίτικα θέρετρα, συχνά φιλοξενούμενοι μεγιστάνων (δεν λένε να αποστούν της εθιμικής τους …τράκας), ενώ μόνο ….φιλαρμονικές δεν τους συνοδεύουν.

 

Μήπως «δραπετεύει» ο Αβραμόπουλος, στην ασφάλεια των Βρυξελλών, επιλέγοντας να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα ως ένας από τους Επιτρόπους της Ε.Ε. (αντί της Ντόρας Μπακογιάννη, που προαλειφόταν για την ίδια θέση); Μήπως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας άρχισε να μυρίζει …μπαρούτι, με όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας και όσα ψιθυρίζονται για θερμά επεισόδια στο Αιγαίο και αλλού, για τη συνέχεια; Μήπως ο καριερίστας πολιτικός κύριος Αβραμόπουλος δεν θέλει να μπλέξει με διαχείριση μελλοντικών κρίσεων και άλλων δυσάρεστων καταστάσεων και έγκαιρα κόβει …ρόδα μυρωμένα; Λέω, μήπως;


Σχετικά Άρθρα

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…
Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…