• 17 Ιουλίου, 2014

Οι Χατζηδευτέρες και οι γλίτσες

Οι Χατζηδευτέρες και οι γλίτσες

γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω, Τετάρτη πως βαριέμαι, την Πέμπτη δεν κρατιέμαι, Παρασκευή πρωΐ τρι-ά-λα λα-λα λα-λα…

Αλλάζω επάγγελμα…

«Ο σκουπιδιάρης… μαζεύω τα ασυμμάζευτα… 5 ευρώ για να αδειάσω το πεζοδρόμιό σας, συν 2 ευρώπουλα για να το πλύνω… Ο σκουπιδιάρης… Πάω σε πλατείες χωριών, νεκροταφεία, παλιά σπίτια, ρεματιές… Ο σκουπιδιάρης…»

Να σας αλλάξω τα φώτα;

Ή μήπως… Να σας αλλάξω τα φώτα; Τις λάμπες εννοώ! Θα πάρω μια σκαλίτσα… και θα πάρω τους δρόμους. Γιατί στήλια έχουμε, ακόμα και στα μαντριά, αλλά φως δεν έχουμε.

«Παίρνω την παλιά, και βάζω την καινούρια… πάρτε κόσμε… θα ξαναβλέπετε τα ζευγαράκια στο πάρκο… θα ματιάζετε το αυτοκίνητο του γείτονα… θα απολαμβάνετε τον καυγά από τα αδέσποτα που θα σας ξυπνούν το βράδυ… Φως θα έχετε… κουτσομπολιά θα κάνετε… Εδώ οι καλές οι λάμπες…»

Μη κερδοσκοπι-Κούλα

Ή μήπως… Να κάνω κανένα μη κερδοσκοπικό… είναι και τση μοδός (που έλεγε και ο παππουλίκος μου)… Ναι! Αυτό είναι! Θα κάνω ένα μην κερδοσκοπικό, για την εξαφάνιση της λακκούβας – λακκούβας στον Αλμυρό… Τόσα «νεροφαγώματα»… που υπέστησαν τα χαλίκια που έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια… τόσες αναγκαστικές, επείγουσες αναθέσεις χωματουργικών εργασιών που χρειάζονται κατά καιρούς… ε, δεν μπορεί κάπου θα βρω και εγώ έναν λόγο ύπαρξης στον πόλεμο της εξάλειψης της λακκούβας – λακκούβας στον Αλμυρό. Κάτι θα περσέψει για έναν ακόμα εργάτη του κοινού καλού.

Μωρέ, μάθε μου και κάτι χρήσιμο, μόνο γαλλικά και πιάνο;

Αλήθεια πατερούλη, δεν μου ‘το μαθες… Αυτό το «κοινό καλό» τι είναι; Το ακούω συνέχεια… Είναι αυτό που οι …κοινοί είναι καλοί και οι εξουσιαστές καλά οικονομημένοι;

Από Δευτέρα!

Αχ! Να είχαμε λέει γειτονιές και χωριά καθαρά και φωταγωγημένα… να υπήρχαν και τα φραγκάκια! Αλλά προκοπή δεν βλέπω. Γιατί στην διαχείριση προβλημάτων εφαρμόζουμε την ιδεολογία της διασημότερης μεθόδου δίαιτας… Δηλαδή την μέθοδο «από Δευτέρα»… Όλα τα θέματα μετά από κάποια Δευτέρα θα λυθούν. Ποια Δευτέρα; Πάντως όχι αυτή που έρχεται… κάποια…

Οι Χατζήδες

Αυτούς που κωλυσιεργούν σε καθημερινά προβλήματα από δω και πέρα εγώ θα τους δίνω τιμητικό τίτλο… πως πας στα Ιεροσόλυμα και αλλάζεις το επίθετο σε Χατζή… Έτσι και εγώ τους αναβλητικούς άνευ λόγου και αιτίας, τους από Δευτέρα δηλαδή… θα τους ονομάζω «ο Χατζηδευτέρας».

Οι Γλίτσες

Όσο για αυτούς που διαδίδουν για επαγγελματίες και πολίτες γενικότερα, είτε για προσωπικό τους όφελος, είτε γιατί δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν ψευδείς ειδήσεις… Γλίτσες ήτανε και γλίτσες θα είναι. Και δεν ξέρω αν κανείς από όσους προσβάλουν θα γλιστρήσει στην κακία τους, ξέρω όμως ότι οι γλίτσες είναι πάντα άσχημες, βρωμάνε και τελικά όλοι τις αποφεύγουν.


Ανακοίνωση

Μετά από πολύ σκέψη, αποφάσισα ότι μοναδικός τρόπος να σταματήσουν τα κακεντρεχή κουτσομπολιά περί πώλησης της εφημερίδας, είναι δυστυχώς, η δικαστική δίωξη οποιουδήποτε επιβεβαιωμένα, από αυτήκοους και αυτόπτες μάρτυρες, διαδίδει ότι η εφημερίδα του Αλμυρού μπορεί να ανήκει σε άλλον από αυτόν που αναφέρεται όπως ορίζει ο νόμος στη σελίδα 4 της εφημερίδας.

Η ανακοίνωση έχει θέση τελευταίας προτροπής προς όσους ξέρω ότι για προσωπικό όφελος ήδη ψευδολογούν και θα παραμείνει για ένα μήνα δημοσιευμένη ώστε να διασφαλιστεί η επαρκής πληροφόρηση των ενδιαφερομένων. Αν δεν συμμορφωθούν θα τα πούμε στα δικαστήρια.

Η εκδότρια, Τσιντσίνη Βιβή


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…