• 26 Ιουνίου, 2014

Μυρμιδόνες: Με ένα όνειρο …τρελό, ξανά στην Α’ ΕΠΣΘ

Μυρμιδόνες: Με ένα όνειρο …τρελό, ξανά στην Α’ ΕΠΣΘ

Τις όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες τις γράφουν ομάδες με συνοχή, οικογενειακό κλίμα, με πάθος, με όρεξη για διάκριση και επιμονή. Μία τέτοια ιστορία κατάφεραν να γράψουν στην ιστορία τους οι Μυρμιδόνες Πλατάνου, οι οποίοι κόντρα στα προγνωστικά και τις προβλέψεις που είχαν γίνει από την αρχή της ποδοσφαιρικής σεζόν, κατάφεραν να επαναφέρουν την ομάδα στην Α’ ΕΠΣΘ. Ίσως να μην το πίστευαν και οι ίδιοι όταν άρχιζε το πρωτάθλημα, μιας και ο κύριος και αντικειμενικός σκοπός των «ερυθρόλευκων» του Πλατάνου, όπως αυτός ορίζεται από τον προπονητή Θανάση Κλουκουτάρα είναι «να έχουν την ευκαιρία οι νέοι του χωριού και των γύρω περιοχών, να παίζουν ποδόσφαιρο».

Η Διοίκηση του Πλατάνου αποτελούμενη από τους Δημήτρη Σαμαρά (Πρόεδρο), Θανάση Κλουκουτάρα (Γεν. Γραμματέας και Ταμίας), Γιώργος Παλιάς (Αντιπρόεδρος), Κλεάνθης Μακανίκας (έφορος γηπέδου) και τα μέλη Άρη Παπαϊωάννου και Γιάννη Δεσποτόπουλο καταφέρνουν τα τελευταία χρόνια να στηρίζουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και να στέκονται δίπλα τους σε ό,τι καλό ή άσχημο τους προκύψει. Αν μη τι άλλο, η λέξη που χαρακτηρίζει τους Μυρμιδόνες είναι «οικογένεια». Με τους πενιχρούς οικονομικούς πόρους που διαθέτουν, καταφέρνουν να συντηρούν την ομάδα του χωριού, το οποίο στάθηκε δίπλα στις προσπάθειες των νεαρών παικτών. Το φετινό ρόστερ του Πλατάνου απαρτίζονταν από 21 παίκτες, με το μέσο όρο ηλικίας να πλησιάζει τα 20 χρόνια (19,8).

Αυτό το νεανικό ρόστερ, κατάφερε να υλοποιήσει έναν πραγματικό άθλο, όπως αυτός της ανόδου στην Α’ Κατηγορία, μετά από έντεκα χρόνια απουσίας.

Τα προβλήματα με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι οι άνθρωποι των Μυρμιδόνων όλη τη χρονιά ήταν πάρα πολλά (έλλειψη πόρων, τραυματισμοί κ.ά.), αλλά η αγάπη των ανθρώπων της ομάδας του Πλατάνου για το ποδόσφαιρο ήταν η κυριότερη κινητήριος δύναμη, ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα …όνειρο.

Βασικός στόχος, όπως σημειώνει στον «Λαό του Αλμυρού» ο Πρόεδρος Δημήτρης Σαμαράς, για τη νέα χρονιά «είναι η παραμονή και η πραγματοποίηση μιας αξιοπρεπούς πορείας», ενώ σχετικά με την ενίσχυση της ομάδας ενόψει της συμμετοχής στην απαιτητική Α’ ΕΠΣΘ τονίζει ότι «θα γίνουν προσθήκες 4-5 παικτών. Σίγουρα θα κινηθούμε για έναν τερματοφύλακα, ένα «δεκάρι» και έναν επιθετικό».

Το ρόστερ για τη νέα χρονιά θα βασιστεί στα παιδιά που ήδη υπάρχουν στην ομάδα, ενώ πιθανότατα να λείψουν νεαροί παίκτες οι οποίοι θα σπουδάζουν τη νέα χρονιά.

Ένας από αυτούς είναι ο Λάμπρος Μπούσης, ο οποίος αποτέλεσε και τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του Πλατάνου. Ο νεαρός και ιδιαίτερα ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ήταν το …πολυβόλο των Μυρμιδόνων και ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο τέρμα της ομάδας του στο νικηφόρο 4-3 επί του Άνθιμου Γαζή στις καθυστερήσεις του μπαράζ που έγινε στο γήπεδο Καναλίων, το Σάββατο 5 Απριλίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Μυρμιδόνες ιδρύθηκαν στις 24 Απριλίου 1972 και συμπλήρωσαν φέτος 42 χρόνια στα τοπικά γήπεδα.

 

Το ρόστερ 2013-2014

Μπούσης Λάμπρος 18, Επιθετικός

Μπόσγας Σπύρος 18, Μέσος

Κλουκουτάρας Χρήστος 18, Επιθετικός

Δεληδήμος Αποστόλης 17, Μέσος

Αγραφιώτης Χρήστος 17, μεσοεπιθετικός

Λουκόπουλος Γιάννης 17, επιθετικός

Κατσάς Απόστολος 16, μεσοεπιθετικός

Βασίλη Χρήστος 16, μεσοεπιθετικός

Θεοδωρίδης Παντελής 16, μέσος

Ξαφάς Παναγιώτης 16, μέσος

Μάτζαρης Στάθης 16, επιθετικός

Κουκογιώργος Βασίλης 16, μέσος

Γεωργιάδης Γιάννης 21, αμυντικός

Γώγος Χρήστος 22, τερματοφύλακας

Πασχαλούδης Δημήτρης 22, μεσοεπιθετικός

Μπούρχας Παναγιώτης 22, μέσος

Κατσαβριάς Βαγγέλης 24, αμυντικός

Κοντοβάς Γιώργος 25, αμυντικός

Πέτοβα Ίρις 26, μέσος

Μπούρχας Γιώργος 27, αμυντικός

Γάκας Χρήστος 27, αμυντικός


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…