• 24 Ιουνίου, 2014

Θεατρική παράσταση από το Γυμνάσιο – Λύκειο Σούρπης

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, στις 8 και μισή το βράδυ στο χώρο του σχολείου, η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου – Λυκείου Σούρπης θα ανεβάσει τη θεατρική παράσταση «Το ροζ φουλάρι», μια σύγχρονη αστυνομική κωμωδία. Πρόκειται για τη διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου της Γεωργίας Χιόνη, μια ανατρεπτική κωμωδία, με άφθονο γέλιο και μυστήριο στην πλοκή του έργου. Μία «νεκρή» γυναίκα  στη σοφίτα, το μέντιουμ Σαπφώ,  δύο κλέφτες -ο Μένιος και ο Πέρι- οι τέσσερις κυρίες του σπιτιού και ο δαιμόνιος αστυνόμος Δαγκλής που αναζητεί τον δολοφόνο και μέσα σ’ όλα αυτά εμφανίζεται και το φάντασμα του μακαρίτη ναυάρχου.

Από τον περασμένο Νοέμβριο στο πρόγραμμα Θεατρικής παιδείας, οι μαθητές έκαναν κάθε Τρίτη, μετά το σχολικό ωράριο στις δύο το μεσημέρι τις πρόβες τους και έτοιμοι πλέον θα παρουσιάσουν σε συμμαθητές, γονείς και θεατρόφιλο κοινό της περιοχής μας τη δεύτερη θεατρική τους παράσταση.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι τον Ιούνιο παίχθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεατρική σκηνή του Δημοτικού σχολείου Σούρπης η πασίγνωστη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης». Η διασκευή του θεατρικού έργου και η σκηνοθεσία της παράστασης έγινε από την φιλόλογο Ράνια Μαλαθούνη, με την πολύτιμη συνδρομή των καθηγητών του σχολείου Γιάννας Καλοδήμου και  Παναγιώτη Τσόγκα. Οι μαθητές που ερμηνεύουν τους ρόλους είναι οι Γιάννης Ντόκος, Γεωργία Μαγαλιού, Ηλίας  Μπάκος, Δέσποινα Μπάκου, Στάθης Μαυρίκης, Άννα Τάτση, Ελευθερία Ντούρα, Ματέο Μπίμπα, Ξενιά Γιαννακοπούλου. Την μουσική επένδυση επιμελήθηκε η Μαριαλένα Μελεμέ.

Και το φετινό καλοκαίρι λοιπόν, όπως συμβαίνει τα τελευταία δέκα χρόνια, η Σούρπη «υπηρετεί» και προβάλει το ελληνικό θέατρο, αυτή την φορά το βράδυ της Πέμπτης 26  Ιουνίου με την μαθητική παράσταση «Το ροζ φουλάρι». Μια απολαυστική θεατρική βραδιά στο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Σούρπης.

Θα ακολουθήσει ημίωρο μουσικό αφιέρωμα σε ξεχωριστούς Έλληνες συνθέτες, από το μουσικό σύνολο του σχολείου, την καθηγήτρια Μουσικής Νιόβη Ρούσση και τους μαθητές Μαριαλένα Μελεμέ, τραγούδι και Στάθη Μαυρίκη, μπουζούκι.


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…