• 23 Ιουνίου, 2014

Επιτυχημένη η βραδιά Χορωδιακής Μουσικής – video, φωτο

Επιτυχημένη η βραδιά Χορωδιακής Μουσικής – video, φωτο

Μια όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού το βράδυ της Κυριακής, 22 Ιουνίου 2014, όπου πραγματοποιήθηκε βραδιά Χορωδιακής Μουσικής, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Την ευθύνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν τα χορωδιακά σύνολα της πόλης μας, η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του Δήμου και η Χορωδία του ΚΑΠΗ, με τη συνεργασία των Δημοτικών Αρχών, υπό την επιμέλεια και τη διεύθυνση της μαέστρου Μαριάννας Σαμαρτζή, ενώ συμμετείχαν η Δημοτική Χορωδία Σοφάδων και η Παραδοσιακή Χορωδία με Φίλους και Θράκες της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια, με αφορμή τόσο την ιδιαίτερη παράδοση που αποτελεί για την περιοχή μας η χορωδιακή μουσική από την προπολεμική ακόμα περίοδο, όσο και τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής αλλά και Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής, που εορτάζεται στις 21 Ιουνίου.

Τα χορωδιακά σύνολα παρέσυραν τους θεατές σε ένα μελωδικό ταξίδι στο χρόνο, γεμάτο μουσική και τραγούδια, εμπνευσμένο από την πληθώρα συναισθημάτων που κατακλύζουν τις ανθρώπινες ψυχές στο πέρασμα των καιρών.

Τη βραδιά πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Χριστίνας Κούργια.

Στην επιμέλεια του προγράμματος και τη διεύθυνση των τοπικών χορωδιών ήταν η μαέστρος Μαριάννα Σαμαρτζή, με τη συνοδεία της πιανίστα Φρόσως Γαρδικλή και του καθηγητή και σολίστ στο μπουζούκι Βασίλη Δεληολάνη.

Τη μικτή χορωδία του Δήμου Σοφάδων διηύθυνε ο μαέστρος Νίκος Γιαννέλος, με τη συνοδεία της πιανίστα Γιούλης Αγιώτη.

Την Παραδοσιακή Χορωδία με Φίλους και Θράκες της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού διηύθυνε και συνόδεψε στο πιάνο η μαέστρος Μαριάννα Σαμαρτζή. Τη χορωδία συνόδεψαν, επίσης, οι διακεκριμένοι μουσικοί Θανάσης Δραγάνης στο λαούτο και Ζήσης Γεωργαλιός στο κανονάκι.

Από τις εκπλήξεις της βραδιάς, ιδιαίτερα για τη χορωδιακή ομάδα του Δήμου Σοφάδων, ήταν και η παρουσία του καταξιωμένου ηθοποιού Βασίλη Μητσάκη, με καταγωγή από τους Σοφάδες και ενεργό δράση στο Σύλλογο Σοφαδιτών Βόλου, καθώς και της συζύγου του διακεκριμένης ηθοποιού Αμαλίας Γκιζά.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου


Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…
Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε, σε…
Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…