Οι στόχοι της Δήμητρας τη νέα σεζόν – Αντ. Μηλιώνης: Δεν είναι μακριά ο στόχος της Γ’ Εθνικής (φωτο και video)

Οι στόχοι της Δήμητρας τη νέα σεζόν – Αντ. Μηλιώνης: Δεν είναι μακριά ο στόχος της Γ’ Εθνικής (φωτο και video)

Τα σχέδια και τους στόχους που έχουν θέσει για τη νέα αγωνιστική χρονιά ανέλυσαν σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουνίου, η Διοίκηση, ο προπονητής και εκπρόσωποι των παικτών της Δήμητρας Ευξεινούπολης, τόσο στο τμήμα ποδοσφαίρου, όσο και στο νεότευκτο του μπάσκετ.

Στην αίθουσα του κέντρου «Αρχοντικό» στο Κουρί, έδωσαν το παρόν εκτός από εκπροσώπους του Τύπου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης, μέλη της Διοίκησης των «πρασίνων» και αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας.

Ο Πρόεδρος στην αρχική του τοποθέτηση μίλησε για τα δύο χρόνια που βρίσκεται στη Διοίκηση και τα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, ενώ ο προπονητής τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο και να αναδείξει ντόπιους, νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Στη συνέχεια οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου αφορούσαν το κατά πόσο είναι εφικτή μία άνοδο στη Γ’ Εθνική, το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, τους στόχους που θέτει η τεχνική ηγεσία, καθώς και για το φαινόμενο που παρατηρείται αρκετά συχνά στα εκτός έδρας παιχνίδια της Δήμητρα, όπου οι «πράσινοι» φίλαθλοι είναι περισσότεροι ακόμα και από τους γηπεδούχους.

Για το κατά πόσο είναι εφικτός ένας στόχος για άνοδο στη Γ’ Εθνική, ο Πρόεδρος της ομάδας Αντώνης Μηλιώνης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πριν από δύο χρόνια, όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση, η Δήμητρα ήταν ανάμεσα στη Β΄ και την Α’ Τοπική, κάτι το οποίο πλέον έχει αλλάξει. Αρχίσαμε να χτίζουμε ένα νέο διοικητικό μοντέλο, δημιουργήσαμε έσοδα, όπως επίσης και έναν αγωνιστικό κορμό και αλλάζουμε τη νοοτροπία Μας.

Αυτό που κάνουμε δύο χρόνια τώρα, είναι να χτίζουμε με υπομονή. Θεωρώ ότι μέσα από τη δουλειά, ένας τέτοιος στόχος, δεν είναι μακριά».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Δήμητρας Βαγγέλης Βουρούκος τόνισε τα εξής: «Θέλει πολλά η Γ’ Εθνική. Απ’ ό,τι έχω πληροφορηθεί τελευταία, από ανθρώπους που βρίσκονται σε Διοικήσεις ομάδων που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στη Γ’ Εθνική, ο προϋπολογισμός ανέρχεται –περίπου- στις 200.000 ευρώ. Αυτά είναι θέματα της Διοίκησης. Εμείς, στο αγωνιστικό κομμάτι που αφορά η ερώτηση, αν μας δοθεί η ευκαιρία, θα το κυνηγήσουμε, αλλά δεν είναι αυτός ο πρωταρχικός στόχος μας».

Για την ερώτηση σχετικά με τους πολυπληθείς φίλους της Δήμητρας που δίνουν βροντερό παρών σε όποιο γήπεδο αγωνίζεται, ο κ. Μηλιώνης σημείωσε: «Είμαστε ένα …τρελό χωριό, δεν υπάρχει αμφιβολία. Είμαστε η χαρά της γηπεδούχου ομάδας όταν παίζουμε εκτός έδρας, αφού βγαίνουν τα έξοδα διαιτησίας γι’ αυτούς. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τους».

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης πήρε το λόγο στη συνέχεια και ανέφερε τα εξής: «Για εμάς ο Αθλητισμός είναι επένδυση. Αυτό που θέλω να γνωρίζετε είναι ότι ναι μεν κατοικώ στην Ευξεινούπολη, αλλά όπως θα αντιμετωπίσω τη Δήμητρα, θα το κάνω για όλες τις ομάδες του Δήμου Αλμυρού. Τα όποια χρήματα δοθούν στις ομάδες, θα δοθούν με αξιοκρατικά κριτήρια και μέσα από αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου Αλμυρού (αθλητικός οργανισμός, Δημοτικό Συμβούλιο).

Μεγάλος στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής θα είναι –και το συμπεριλάβαμε στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού μας- να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο ανάμεσα σε Αλμυρό και Ευξεινούπολη, το οποίο θα χρησιμοποιούν τα παιδιά του Δήμου μας».

Ο εκπρόσωπος των αθλητών του ποδοσφαιρικού τμήματος και αρχηγός Πέτρος Θωμαΐδης στη σύντομη τοποθέτησή του είπε: “Το να είσαι ποδοσφαιριστής της Δήμητρας είναι κάτι ξεχωριστό. Το καλό κλίμα, η καλή παρέα και οι ιδανικές συνθήκες, αλλά κυρίως οι φίλαθλοι της ομάδας μας, μας κάνουν να νιώθουμε ευνοημένοι, αλλά ταυτόχρονα είναι και μεγάλο το αίσθημα ευθύνης για να καταφέρουμε τους στόχους μας και να την πάμε εκεί που της αξίζει. Τέλος, ευχαριστούμε τον Πρόεδρο για το “δώρο” που μας έκανε και μας έφερε έναν τόσο καλό προπονητή”.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του τμήματος μπάσκετ Ηλίας Μπουρλής αναφέρθηκε στη δημιουργία της νέας ομάδας και όπως σημείωσε: «στόχος μας να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά της περιοχής μας να προπονηθούν και να χαρούν τον αθλητισμό».


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …