• 10 Ιουνίου, 2014

Λ. Καλογήρου: Στόχος να γίνουμε μία ομάδα-οικογένεια, μία «γροθιά»

Λ. Καλογήρου: Στόχος να γίνουμε μία ομάδα-οικογένεια, μία «γροθιά»

Τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσει ο Γ.Σ.Α. τη νέα αγωνιστική χρονιά είχε την ευκαιρία να αναλύσει ο νέος προπονητής Λευτέρης Καλογήρου, στην πρώτη συνάντηση-γνωριμία που είχε με παίκτες και Διοίκηση το απόγευμα της Τρίτης 10 Ιουνίου.

Ο νέος προπονητής του Γ.Σ.Α. μίλησε για όλους και για όλα, όπως για το μεταβατικό πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι παίκτες μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, για το άσχημο τελείωμα της περυσινής αγωνιστικής περιόδο, για την ανάγκη να παραμείνουν όλοι οι παίκτες στο ρόστερ και να ενισχυθεί και με νέους, για τη συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν οι διοικούντες προς τους ποδοσφαιριστές.

Μόλις έφθασε ο 46χρονος προπονητής στο Στάδιο του Αλμυρού, ζήτησε να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του γηπέδου (αποδυτήρια, γυμναστήριο κάτω από τις κερκίδες και λοιπούς χώρους), τις οποίες και φωτογράφησε.

Στη συνέχεια, όλοι οι παρευρισκόμενοι, παίκτες και μέλη της Διοίκησης, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, στα γραφεία του Συλλόγου, με τον Λευτέρη Καλογήρου να αναλύει διεξοδικά όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα. Αρχικά μοίρασε το μεταβατικό πρόγραμμα προπονήσεων που θα πρέπει να κάνουν όλοι οι παίκτες μόνοι τους, μέχρι την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας και απευθυνόμενος προς αυτούς τόνισε «είναι ανάγκη να τηρηθεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα που σας δίνω σήμερα, διότι θα εισπράξουμε τα αποτελέσματά του, όταν θα αρχίσουμε προετοιμασία».

Στη συνέχεια ανέλυσε όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα και αναλυτικά δήλωσε τα εξής:

Για το πρώτο πέρασμά του από τον Γ.Σ.Α.: Όταν ήμουν 19 ετών, ήρθα ως παίκτης στον Γ.Σ.Α., αλλά είχα την …ατυχία να πέσω πάνω σε ποδοσφαιρικά «ιερά τέρατα» και με έναν σκληροτράχηλο προπονητή, όπως ήταν ο Αντώνης Παππάς.

Για τους στόχους της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα: Θα περιμένετε όλοι σας να ακούσετε από μένα ότι θα πάμε για πρωτάθλημα. Δυστυχώς θα σας απογοητεύσω. Αυτά τα ακούτε κάθε χρόνο. Για πρώτη φορά, εγώ θα πρωτοτυπήσω. Στόχος για μένα είναι να γίνουμε μία ομάδα-οικογένεια, μία «γροθιά». Οι ποδοσφαιριστές που θα φοράνε τη φανέλα της ομάδας μας θα αισθάνονται δέος και οι αντίπαλοί μας, τρόμο.

Για την κακή περυσινή πορεία: Πέρυσι η ομάδα ξεκίνησε στη σωστή κατεύθυνση. Νέοι παίκτες με ταλέντο και προπονητής καταξιωμένος και έμπειρος. Όλα ξεκίνησαν ονειρικά. Η σεζόν άρχισε με κάποια καλά και εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα οποία κατά πως φάνηκε, αποπροσανατόλισαν την ομάδα. Εγώ θεωρώ ότι για να μπορέσεις να ανέβεις στο Έβερεστ, πρέπει να σκαρφαλώσεις. Δεν μπορείς να ανέβεις με ένα άλμα. Το ίδιο θα κάνει κι η ομάδα μας. Η κατάληξη της περυσινής χρονιάς δεν ήταν καλή, μιας και την τελευταία αγωνιστική προσπαθούσε η ομάδα να βρει παίκτες για να αγωνιστεί στη Σκιάθο. Κι όλα αυτά συνέβαιναν σε έναν ιστορικό σύλλογο, όπως ο Γ.Σ.Α.

Για τη συμπεριφορά των Διοικούντων προς τους ποδοσφαιριστές: Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή είναι να νιώθει ότι κάποιος βρίσκεται δίπλα του κι ότι υπάρχει ενδιαφέρον για οποιοδήποτε πρόβλημα τον απασχολεί. Οι παίκτες μας είναι αυτοί που θα μας κάνουν μάγκες στο τέλος της χρονιάς. Πριν ανέβουμε εδώ, διέκρινα στα πρόσωπα πολλών ποδοσφαιριστών, απογοήτευση. Θα πρέπει λοιπόν να πάμε όλοι μας κοντά σ’ αυτά τα παιδιά. Αυτοί είναι τα «όπλα» που διαθέτουμε.

Για τους ποδοσφαιριστές που ίσως θέλουν να φύγουν: Σας θέλω όλους όσους είστε εδώ και βέβαια και όσα παιδιά λείπουν σήμερα, στην πρώτη προπόνηση της ομάδας. Πραγματικά, αν φύγει κάποιος, θα λείψει από την ομάδα μας. Ό,τι δίνεις στο ποδόσφαιρο, στο δίνει πίσω. Σας θέλω όλους δίπλα μου.

 

Για την καλύτερη οργάνωση των υποδομών: Θα το φτιάξουμε το γυμναστήριο κάτω από τις κερκίδες. Θα επιχειρήσουμε να φτιάξουμε κι άλλες υποδομές που είναι απαραίτητες για μία ομάδα.

Οι ποδοσφαιριστές που ήταν παρών στην πρώτη γνωριμία με το νέο προπονητή του Γ.Σ.Α. ήταν οι: Στέλιος Τσιάτσιος, Μιχάλης Μπούσης, Γιάννης Χατζέλας, Ρολάν Κεμάλι, Γιώργος Τσίπη, Σάββας Φαράντος, Βίκτωρ Κουρτέλης, Βαγγέλης Νικηφοράκης, Σπύρος Χαλάτσης, Δημήτρης Μπούρχας, Μάνθος Χειλάς, Παναγιώτης Βούλγαρης, Δημήτρης Τσιώτρας και Βαγγέλης Ελευθερίου.

Από πλευράς Διοίκησης ήταν παρόντες ο Απόστολος Τσιλιός, Βασίλης Μούζιας, Δήμος Περπερίδης, Χρήστος Γκόβαρης, ενώ αργότερα έφθασαν ο Δημήτρης Κωστόπουλος και Βασίλης Αργυρόπουλος.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…