Επιστολή αναγνώστριας – Γιατί κύριε Δήμαρχε δοκιμάζετε την υπομονή μας;

Επιστολή αναγνώστριας – Γιατί κύριε Δήμαρχε δοκιμάζετε την υπομονή μας;

γράφει η Γιούλα Ιατρού

Κυρία Τσιντσίνη,

Στις αρχές Νοεμβρίου 2013 επικοινώνησε μαζί μας ο τότε Αντιδήμαρχος Αλμυρού κ.  Τσούτσας και ζήτησε να του υποβάλλουμε κλειστές προσφορές, ο καθένας στον επαγγελματικό τομέα του, γιατί είχε εξουσιοδοτηθεί από το Δήμαρχο κ. Χατζηκυριάκο να ασχοληθεί με την ίδρυση και λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Μάλιστα ήθελε άμεσα τις προσφορές μας γιατί η επιθυμία του Δημάρχου ήταν να γίνει το έργο έγκαιρα έως τις 15/12/2013 ώστε να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια “οπωσδήποτε τα Χριστούγεννα”. 

Επίσης μας διαβεβαίωσε ότι εάν τελικά επιλεγόμασταν εμείς, ο Δήμος θα μας εξοφλούσε με την παράδοση του έργου. Με βάση αυτή τη διαβεβαίωση υποβάλλαμε προσφορές σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές για εξόφληση ”τοις μετρητοίς” και όχι ”επί πιστώσει”. Λίγες ημέρες μετά κληθήκαμε να συνεργαστούμε με το Δήμο Αλμυρού μετά και από σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δήμου Αλμυρού και τις συμβάσεις ανάθεσης των εργασιών, σε ένα έργο μεγάλης πνευματικής αξίας για την πόλη. Το έργο ολοκληρώθηκε σε 4 εβδομάδες χρόνο ρεκόρ για το μέγεθος και το σύνολο των εργασιών του. Εκτελέσθηκαν όλες οι δομικές εργασίες του εσωτερικού, κάτοψης 150 τ.μ., ύψους 5,50μ. από συνεργείο 4 ατόμων  για 10 ημέρες. Αποκαταστάθηκε πλήρως η εξωτερική όψη του κτιρίου επιφάνειας 50 τ.μ. με ειδικές τεχνοτροπίες σφυρήλατης βαφής καθώς και η κεντρική ισόγεια είσοδος του Δημαρχείου κάτοψης 120 τ.μ., ύψους 5,50μ. (έργο εκτός προγραμματισμού και προϋπολογισμού) ως δώρο σε σχετική επιθυμία του Δημάρχου. Πιο συγκεκριμένα έγιναν επισκευές τοίχων, γυψοσανίδων, επενδύσεις κουφωμάτων, δαπέδων, σιδηροκατασκευών και ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Σχεδιάστηκαν ειδικές κατασκευές 57 βιβλιοθηκών, γραφείων επενδύσεων και ψηφιακές εκτυπώσεις επιγραφών μεγάλου μεγέθους. Τα συγχαρητήρια του Δημάρχου για την ποιότητα των εργασιών ήταν συνεχή και καθημερινά.

Όλα τα  υλικά προπληρώθηκαν από εμάς, ενώ έχουμε πλέον πληρώσει και τον αναλογούντα ΦΠΑ 23 % επί των τιμολογίων. Επίσης να σημειώσουμε, για λόγους αρχής, ότι όλο αυτό το διάστημα ο κ. Τσούτσας ήταν κοντά μας και η συνεργασία μαζί του ήταν υποδειγματική. Το θέμα είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εξοφληθεί ούτε ένα τιμολόγιο για τις υπηρεσίες που προσφέραμε. Ενώ λοιπόν εμείς από την πλευρά μας τηρήσαμε με θρησκευτική ευλάβεια και συνέπεια όσα υπογράψαμε, εσείς κύριε Δήμαρχε, 6 μήνες μετά το έργο, ως εκπρόσωπος του Δήμου Αλμυρού, έχετε φανεί στις υποχρεώσεις σας   ασυνεπής και συνεχώς κρύβεστε με έναν τρόπο που δεν αρμόζει σε Δήμαρχο που τιμά το αξίωμα, την πόλη και τους δημότες του.

Μάλιστα τον Φεβρουάριο κάνατε “εγκαίνια” στη Βιβλιοθήκη κομπάζοντας για το… έργο σας αδιαφορώντας αν δεν είχατε πληρώσει κανένα προμηθευτή σας!!! Στις συνεχείς οχλήσεις μας εσείς δεν είστε ποτέ στο γραφείο σας, μας αγνοείτε, μας εμπαίζετε, δε σέβεστε τις δωρεάν υπηρεσίες που σας προσφέραμε και δίνετε την εντύπωση ότι εκμεταλλεύεστε τους πάντες και τα πάντα αλλά πολύ περισσότερο τον τίτλο εξουσίας που κατέχετε και φυσικά την υπομονή μας!! Ίδια συμπεριφορά συναντήσαμε και από το νυν πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Ντιβανίδη ο οποίος δεν καταδέχθηκε ποτέ να μας ακούσει.

Δε θέλουμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε τη νομική οδό, με όσα αυτή συνεπάγεται αφού η μελέτη και η κατασκευή μας ανήκουν, και ελπίζουμε έστω και τώρα να ανταποκριθείτε στην άμεση εξόφληση της οφειλής σας όπως κατ’ επανάληψη μας υπόσχεστε έξι ολόκληρους μήνες. Ελπίζουμε να τιμήσετε το αξίωμα και την υπογραφή σας και να μην εξοφλείτε προμηθευτές ¨κατ’ επιλογήν¨. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη σήμερα ανήκει στους δημότες σας γιατί το αξίζουν και σ΄ αυτούς την παραδώσαμε. Κι εμένα προσωπικά δεν μπορείτε να με εξαφανίσετε με απειλές για αγωγές –όπως ήδη κάνετε- για να μη δημοσιοποιήσω την επιστολή μου. Με προστατεύει η ελευθερία του λόγου και ο νόμος της δημοσιότητας των Μ.Μ.Ε. Δε μπορείτε να μου αφαιρέσετε την ευθύνη της εκτέλεσης του έργου γιατί ήμουν συνεχώς εκεί και θα το επιβεβαιώσουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες. Δεν υποτιμώ, δεν προσβάλλω, δεν συκοφαντώ την προσωπικότητα κανενός όπως κάνετε εσείς με τη συμπεριφορά σας και τις ενέργειες εναντίον μου για να με εκφοβίσετε. Δε σας ζήτησα να μου πείτε ¨ευχαριστώ¨ και ¨συγνώμη¨ γιατί δεν το επιτρέπει η πολιτική σας αλαζονεία. Δημοσιοποιώ απλά την απόλυτη αλήθεια των γεγονότων ενός εξαμήνου και επιπροσθέτως οφείλετε να εκτιμήσετε ότι σας ενημέρωσα εκ των προτέρων εγγράφως και σας κοινοποίησα την καταγγελία μου πριν τη δημοσιεύσω.

Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση της εφημερίδας που φιλοξένησε την επιστολή μας. Είμαστε στη διάθεση όλων για οποιαδήποτε διευκρίνιση και παρακαλούμε τους δημότες του Αλμυρού να επικοινωνήσουν μαζί μας εάν το επιθυμούν. Και τη βιβλιοθήκη να τη συνδυάσετε με “τα κιούπια της πλατείας ως το έργο της οκταετίας” κύριε Δήμαρχε.

 

Με εκτίμηση

Γιούλα Ιατρού

Υπεύθυνη μελέτης επίβλεψης, κατασκευής και συντονισμού Έργου

Ομάδα  Έργου από Συνεργαζόμενες Εταιρείες:

1. Σιδηροκατασκευές και συνεργεία Δομικών Εργασιών Στέργιος Ευσταθίου

2. “MOBILI DECO” Βιοτεχνία κατασκευής Επίπλων

3. Διαφημιστική Εταιρεία Ψηφιακών Εκτυπώσεων και επιγραφών Στυλιανός Χαλέβας


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Από τις 14 Απριλίου όταν ολοκληρώθηκε η μεγάλη κατηγορία της περασμένης σεζόν, μέχρι το Σάββατο 21…
Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο…
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Υπουργό Υποδομών και…