• 6 Απριλίου, 2014

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η εκδήλωση του Συλλόγου Παντζαίων, για την παρουσίαση του παραμυθιού του Ηλία Καλλέ «Η αρκουδίτσα και τα σκιουράκια» (φωτο – βίντεο)

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η εκδήλωση του Συλλόγου Παντζαίων, για την παρουσίαση του παραμυθιού του Ηλία Καλλέ «Η αρκουδίτσα και τα σκιουράκια» (φωτο – βίντεο)

Με αξιοσημείωτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Εγκατεστημένων Παντζαίων, σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, το πρωί της Κυριακής 6 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, για την παρουσίαση του παραμυθιού του Ηλία Καλλέ με τον τίτλο «Η αρκουδίτσα και τα σκιουράκια».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Έφη Δρόλια – Καλλέ, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και προλόγισε την εκδήλωση, ευχαριστώντας τους χορηγούς και παρουσιάζοντας ένα σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, η Διευθύντρια του 4ου Νηπιαγωγείου Γιάννα Φυτιλή, η παιδαγωγός Θεοδώρα Καπράλου, και ο συγγραφέας του βιβλίου, ο οποίος ευχαρίστησε ολόψυχα τους διοργανωτές, τα παιδιά που συμμετείχαν, καθώς και όλους όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Στη συνέχεια, τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν μια μικρή θεατρική παράσταση, βασισμένη σε αποσπάσματα της ιστορίας του παραμυθιού, με αφηγηματικά μέρη τα οποία επιμελήθηκαν και πραγματοποίησαν οι μικροί μαθητές, με την καθοδήγηση της παιδαγωγού Θεοδώρας Καπράλου.

Κατά την προσέλευσή τους στον προθάλαμο της αίθουσας εκδηλώσεων, ο οποίος ήταν διακοσμημένος έτσι ώστε να μοιάζει με δάσος, οι μικροί αλλά και οι μεγαλύτεροι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μία έκθεση από σαράντα περίπου εικόνες, τις οποίες εμπνεύστηκαν από την υπόθεση του βιβλίου και δημιούργησαν οι μαθητές 4ου Νηπιαγωγείου, μετά από επίσκεψη του συγγραφέα στο χώρο του σχολείου τους. Τη διακόσμηση του χώρου επιμελήθηκε η κ. Τάνια Σαμαρά, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ανάβρας, ως ένδειξη τιμής προς το Σύλλογο των Απανταχού Εγκατεστημένων Παντζαίων.

Στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου, υπήρχε τοποθετημένος σε καβαλέτο ένας πίνακας τεχνοτροπίας ντεκουπάζ, φιλοτεχνημένος από τις καλλιτέχνιδες Μαρία και Ελένη Σταματίου του Συλλόγου Παντζαίων, που απεικόνιζε το εξώφυλλο του βιβλίου, τον οποίο στο τέλος της εκδήλωσης ο διοργανωτής Σύλλογος δώρισε στα παιδιά του 1ου Δημοτικού, για την παρουσίαση της παράστασης, ενώ ο συγγραφέας του παραμυθιού χάρισε σε όλους τους εκπαιδευτικούς – εκπροσώπους σχολείων που παραβρέθηκαν, από ένα βιβλίο με ιδιόχειρη αφιέρωση, για τη βιβλιοθήκη του κάθε σχολείου. Τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου χάρισαν με τη σειρά τους στον δημιουργό του βιβλίου μια δική τους ζωγραφιά.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση με γλυκά κεράσματα, αναψυκτικά και καφέ, προσφορά των χορηγών της εκδήλωσης.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …