• 15 Μαρτίου, 2014

Μπάσκετ Γ.Σ.Α.: Του έβαλαν …φρένο οι διαιτητές (φωτογραφίες)

Μπάσκετ Γ.Σ.Α.: Του έβαλαν …φρένο οι διαιτητές (φωτογραφίες)

Πολλά παράπονα από τα σφυρίγματα του διαιτητικού διδύμου Παριανόπουλου-Ράδα, έχει το τμήμα μπάσκετ του Γ.Σ.Α., με αποκορύφωμα το τελευταίο φάουλ που έδωσαν στον Γ.Σ.Β. και με τη μία βολή πήραν τη νίκη οι βολιώτες με 75-76.

Οι «κυανόλευκοι» ήταν απολαυστικοί, έπαιξαν μπάσκετ αξιώσεων σε άμυνα και επίθεση φτιάχνοντας διαφορά ακόμα και 15 πόντων απέναντι στον πρωτοπόρο, στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου. Μάλιστα, για πρώτη φορά στο πρώτο ημίχρονο έχασαν το προβάδισμα στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου (39-41).

Οι παίκτες του Θανάση Φλεβάρη έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά δέκα πόντων (23-13), παίζοντας δυνατή άμυνα και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό με τους Καραγιώργο και Σαμαρά. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν αρνητικό σερί χωρίς να πετύχουν πόντο στα τέσσερα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, με τον Τσαπραΐλη να πετυχαίνει τρίποντο στο τέταρτο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου!

Στη δεύτερη περίοδο οι πρωτοπόροι βρήκαν λύσεις στην επίθεση κυρίως με προσπάθειες μέσα από τη ρακέτα, έσφιξαν στην άμυνα και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με δύο πόντους (39-41).

Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, ο Γ.Σ.Α. έτρεξε σερί 10-0 και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 49-41, ενώ αμέσως ο Καραγιώργος κάθισε στον πάγκο με τέσσερα φάουλ,  τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Στη συνέχεια οι παίκτες του Γ.Σ.Β. με εύστοχα σουτ από την περιφέρεια, μάζεψαν τη διαφορά και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο -5 (56-51).

Στην τέταρτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά εφτά λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα με 58-60. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τον Γ.Σ.Β. να φτιάχνει μία διαφορά πέντε πόντων, πέντε λεπτά πριν τη λήξη.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και αν ήταν πιο εύστοχοι στις βολές στο τελευταίο λεπτό, τότε η τροπή του αγώνα θα ήταν άλλη.

Είκοσι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα κι ενώ το σκορ ήταν 73-75, ο κορυφαίος του παρκέ Καραγιώργος έκλεψε τη μπάλα σε επαναφορά, πάσαρε στον Μητρουλά στον αιφνιδιασμό και έφερε το ματς στα ίσια (75-75), αναγκάζοντας του βολιώτες να πάνε σε timeout. Απέμειναν 13 δευτερόλεπτα με τους φιλοξενούμενους να αρχίζουν την επίθεση τους. Οι διαιτητές του αγώνα σφύριξαν ανύπαρκτο φάουλ του Μητρουλά πάνω στον playmakerτου Γ.Σ.Β. και τον έστειλαν στη γραμμή της φιλανθρωπίας, με το χρόνο που απομένει να είναι δύο δευτερόλεπτα και έξι δέκατα. Με αυτό το σφύριγμα ο πάγκος του Γ.Σ.Α. ξεσηκώθηκε, με τον συνήθως ψύχραιμο Θανάση Κοντοστάθη να διαμαρτύρεται έντονα προς το διαιτητικό δίδυμο και στη συνέχεια τον απέβαλαν από τον πάγκο. Από τη γραμμή των βολών ευστόχησε στην πρώτη και έχασε τη δεύτερη βολή –οικιοθελώς- για να τρέξει το χρονόμετρο.

Διαιτητές: Παριανόπουλος-Ράδας

 Γ.Σ.Α.: Σπύρας 5, Καραγιώργος 31(4), Σαμαράς 14(1), Θέος 13(2), Μητρουλάς 11(1), Σουλιώτης 1, Ξύδης, Κουρκούμπας.


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Από τις 14 Απριλίου όταν ολοκληρώθηκε η μεγάλη κατηγορία της περασμένης σεζόν, μέχρι το Σάββατο 21…
Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο…
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Υπουργό Υποδομών και…