• 11 Μαρτίου, 2014

Ανεξέλεγκτη η αύξηση των αδέσποτων ζώων: έκδοση 8/3/2014

Από την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Αθηνά Υφαντή, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Ανεξέλεγκτη αύξηση του φαινομένου «ΑΔΕΣΠΟΤΑ» παρατηρούμε καθημερινά στην περιοχή μας. Αντιμετώπιση; Φόλα ο ευκολότερος, αλλά παράλληλα εγκληματικός αφανισμός τους.

Κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί, ότι αυτό που συμβαίνει είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης ανευθυνότητας, με την οποία εγκαταλείπουμε ένα ζώο που επιπόλαια υιοθετήσαμε και στην πορεία αδυνατούμε να επωμισθούμε τις ευθύνες του, προφασιζόμενοι την κρίση και άλλες διάφορες αιτίες. Η επιβίωση των συμπαθέστατων πιστών μας φίλων εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την δική μας φροντίδα, την οποία μας ανταποδίδουν με τη συγκινητική αφοσίωσή τους και την εκδήλωση αγάπης, εν αντιθέσει με την ανθρώπινη αχαριστία, που χαρακτηρίζει τις μεταξύ ανθρώπων σχέσεις, που συνήθως είναι ανταποδοτικές. Τα ζώα ας δίνουν  μαθήματα ευγνωμοσύνης, φιλίας, αφοσίωσης, ενεργούν θεραπευτικά σε στήριξη μοναχικών ατόμων (παιδιά, ηλικιωμένοι) και αξίζουν την συμπάθεια μας. Μια φορά αν ταΐσεις ένα αδέσποτο, δεν σε ξεχνά ποτέ. Ο Φιλοζωικός  Σύλλογος Αλμυρού, από το 2003 που συνεστήθη, δεν έπαψε μέσω των μελών του (κτηνίατροι και μέλη) να προσπαθεί με διάφορα μέσα (ενημέρωση μαθητών, ημερίδες, υιοθεσίες, περίθαλψη, εμβολιασμοί, στήριξη του κυνοκομείου της κ. Χριστέλου) και προ πάντων πίεση στον Δήμο, να αναλάβει κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης του προβλήματος (στειρώσεις, συλλογή, σήμανση), χωρίς όμως αποτελέσματα.

Για να μην πλατειάζαμε με αναφορές που έχουμε κατά το παρελθόν επαναλάβει και χαρακτηριζόμαστε γραφικοί, θα απευθυνθώ σε φιλόζωους, αλλά και στους συμπολίτες που αντιλαμβάνονται  την ανάγκη των λύσεων, να στρατολογηθούν  στον υπάρχοντα αλλά πλέον ολιγάριθμο σε μέλη Σύλλογο, ώστε να ενδυναμώσουν συλλογικά την προσπάθεια μέσω Δήμου ή άλλων φορέων, για την αντιμετώπιση ενός πολύ σημαντικού και άμεσου προβλήματος.

Επιβάλλεται  εκ των πραγμάτων οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι διαχείρισης των Δημοτικών πραγμάτων να συμπεριλάβουν στα μελλοντικά τους προγράμματα και το θέμα «ΑΔΕΣΠΟΤΑ».

Επίσης, δεν παραλείπω να θυμίσω την έκκληση βοήθειας προς το Κυνοκομείο της κ. Χριστέλου, η οποία ηρωικά αγωνίζεται για την επιβίωση των ζώων που φιλοξενεί  αποφορτίζοντας κατά το δυνατόν την ευρύτερη περιοχή, υποκαθιστώντας την ευθύνη του Δήμου, χωρίς την παραμικρή βοήθεια, παρ΄όλες  τις υποσχέσεις  που κατά καιρούς έλαβε και εξαπατήθηκε.

Η πρόεδρος

Αθηνά Υφαντή


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…