Νίκη-σωτηρία με …περιπετειώδη τρόπο για τον Αίαντα κόντρα στη Σκιάθο

Νίκη-σωτηρία με …περιπετειώδη τρόπο για τον Αίαντα κόντρα στη Σκιάθο

Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές μονομαχίες, τον «βαρύ» αγωνιστικό χώρο, αλλά και μια 20λεπτη διακοπή στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αίας κατάφερε να πάρει το τρίποντο κόντρα στη Σκιάθο και πλέον νιώθει πιο άνετα για τη σωτηρία του, με τους 27 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα.

Οι «κιτρινόμαυροι» με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου κατάφεραν να προηγηθούν με ένα σουτ-κεραυνό του Θανάση Παπαδόπουλου, μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα της Σκιάθου, σε εκτέλεση φάουλ του Κωστούλα, με τη μπάλα να καταλήγει στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Νικολαΐδη.

Στο 25ο λεπτό οι νησιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Μανωλιό, όταν βγήκε η μπαλιά από το κέντρο, η μπάλα «κόλλησε» στο βαρύ αγωνιστικό χώρο μπροστά από τη μεγάλη περιοχή, ο Λέτσιος κυνήγησε τη φάση και έβγαλε για τον Μανωλιό, ο οποίος προ κενής εστίας έφερε το ματς στα ίσια.

Μάλιστα, στο 32ο λεπτό σε μία παρόμοια φάση, ο Ν. Μιαρίτης βγήκε τετ-α-τετ με τον Λαγό, όταν και πάλι η μπάλα σταμάτησε λόγω του νερού που ήταν συγκεντρωμένο σε εκείνο το σημείο, με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στη συνέχεια να μπλοκάρει τη μπάλα ο νεαρός πορτιέρο του Αίαντα.

Στην επανάληψη το σύνολο του Λουκά Κατσαμπέκη ήταν πιο πιεστικό και πιο απειλητικό σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Στο 65ο λεπτό ο Κωστούλας εκτέλεσε φάουλ, ο Καλοδήμος από πλεονεκτική θέση πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Στο 69ο λεπτό ο Λαγός νίκησε τον Ν. Μιαρίτη σε ακόμα ένα τετ-α-τετ και κράτησε την ισοπαλία μέχρι εκείνο το σημείο για την ομάδα του, ενώ στο 70ο λεπτό σημειώθηκε η 20λεπτη διακοπή, όταν ο Αίαντας διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του τερματοφύλακα εκτός περιοχής, με τον Νικολαΐδη να διώχνει τη μπάλα αλλά οι άνθρωποι της ομάδας της Σούρπης διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στον Μπιρτσάι. Στην εξέλιξη της φάσης ο μέσος του Αίαντα χτύπησε τον τερματοφύλακα της Σκιάθου, με τον κ. Θεοχάρη να του δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια να γίνεται σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, με ανθρώπους του Αίαντα να διαμαρτύρονται και όπως έγραψε στο φύλλο αγώνος ο διαιτητής, δέχθηκε επίθεση από ανθρώπους της Διοίκησης της Σούρπης. Ο προπονητής του Αίαντα Λουκάς Κατσαμπέκης δήλωσε στο almyros.gr ότι «ο διαιτητής δεν έδειξε ποτέ την κόκκινη κάρτα στον Μπιρτσάι, παρά μόνο την κίτρινη»!

Με την επανέναρξη του αγώνα, ο Λαγός, ο οποίος έκανε την πρώτη φετινή του εμφάνιση, αφού υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, κράτησε ζωντανό τον Αίαντα με την εκπληκτική απόκρουση που έκανε στο 85ο λεπτό σε σουτ του Ντερβίσι από πλάγια θέση.

Στο 88ο λεπτό, ο Αίαντας πήρε τη νίκη με τέρμα του Θανάση Κατσαβριά. Ο Κωστούλας εκτέλεσε φάουλ, με τον επιθετικό της Σούρπης να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να δίνει το τρίποντο.

Αίας: Λαγός, Παπανικολόπουλος, Νικηφοράκης, Βέργας, Γρούνας, Κοντογιωργάκης, Μπιρτσάι, Καλοδήμος, Παπαδόπουλος (82ο Σπανός – 91ο λ.τ. Αντωνιάδης), Κατσαβριάς, Κωστούλας

Σκιάθος: Νικολαΐδης, Δ. Μιαρίτης, Πρίφτη, Τουρναβίτης, Τελιάδης, Μουτζούρης, Μανωλιός (60ο Ντερβίσι), Σταμέλος, Λέτσιος, Σαρρής (80ο Ντάτσιος), Ν. Μιαρίτης


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…