• 5 Μαρτίου, 2014

Η ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού εκφοβισμού – video, φωτο

Η ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού εκφοβισμού – video, φωτο

Ιδιαίτερα χρήσιμη και άκρως κατατοπιστική ήταν η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού Η αίθουσα του Δημαρχείου αποδείχθηκε μικρή για να καλύψει τη μεγάλη συμμετοχή γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών από πολλά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμος Αλμυρού, σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο, οι μαθητές του οποίου «έκλεψαν» την παράσταση, τόσο με την παρουσίαση θεατρικού δρώμενου όσο και με το τραγούδι-ραπ, τους στίχους του οποίου έγραψαν τα ίδια με τη βοήθεια των δασκάλων τους.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμος στηρίζει τέτοιες προσπάθειες. Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού βαίνει αυξανόμενο αλλά μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε μέσα από την ενημέρωση και τη συζήτηση».

Στη συνέχεια, η ψυχολόγος Κατερίνα Μούτου πραγματοποίησε μία ενδελεχή παρουσίαση του προβλήματος απ’ όλες τις απόψεις και πλευρές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του «προλαμβάνειν» παρά του «θεραπεύειν». Επίσης, στην ερώτηση αν διδάσκεται  η αντιμετώπιση και η πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας, η απάντηση που έδωσε η ίδια ήταν καταφατική. Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση που τέθηκε από παρευρισκόμενο γονέα για τον τρόπο με τον οποίο ευαισθητοποιούνται τα παιδιά να μιλάνε απάντησε ότι αυτό μπορεί εξασφαλίζοντας εκ των προτέρων πως αν υποπέσει περιστατικό σχολικής βίας ή εκφοβισμού στο Σχολείο, οφείλει να μιλήσει στον γονιό, αφού πρώτα τον πείσουμε ότι θα υπάρχει ασφάλεια για αυτόν ή για αυτήν. Επιπροσθέτως, του/της εξηγούμε ότι αν δεν μιλήσει, ίσως στο μέλλον να είναι και ο/η ίδιος/α θύμα.

Στη συνέχεια, η δασκάλα του 5ου Δημοτικού Σχολείου και υπεύθυνη του προγράμματος που «έτρεξε» κατά τη διάρκεια του περυσινού έτους από μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης, Αναστασία Ξηρομερήσιου, παρουσίασε τα αποτελέσματα. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο «Λαός του Αλμυρού» δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα με το πρωτοσέλιδο θέμα τα αποτελέσματα και τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε, ώστε να φθάσουν σε μείωση των περιστατικών bullying στο Σχολείο.

*Το πρωΐ της πέμπτης 6 Μαρτίου θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε βίντεο από την εκδήλωση.

Μπάμπης Παπαρρίζος

 


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Από τις 14 Απριλίου όταν ολοκληρώθηκε η μεγάλη κατηγορία της περασμένης σεζόν, μέχρι το Σάββατο 21…
Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο…
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Υπουργό Υποδομών και…